Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator tda7294

Vizitator vvlladdd

Postări Recomandate

Vizitator vvlladdd

salut, am facut un amplificator stereo cu 4 module tda7294, 2 cate 2 in punte. Problema este ca fiecare modul are propriul circuit de alimentare (transformator +punte +filtraj separat, puntea si filtrajul sunt simetrice doar difera transformatoarele) dar mi se pare ca nu scot maximul din ele adica in jur de 150W pe canal , transformatoarele au 2x 27V c.a. si categoric scot minim 2,5 A. Trebuie sa folosesc un preamplificator? semnal audio ii dau din placa de sunet externa de pc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• rares01

1

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu trafuri de 2x27Vca ai toate sansele sa crapi tda-urile avand in vedere ca tensiunea maxim admisa la sarcina de 8 Ohm este de +/-25Vcc si in sarcina de 16 Ohm +/-35Vcc si tu ii dai aproximativ +/-38Vcc, pe de alta parte asa cum si colegii au zis cu cei 2,5A nu ai de unde sa scoti puterea aia generic de 150W, iti vor trebui minim 4A la fiecare traf, preferabil mai mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări