Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ansa pistol lipit.

Vizitator costyslob

Postări Recomandate

Vizitator costyslob

Am cumparat un pistol de lipit de 100w radioprogres.

Problema este ca ansa lui originala cu care a venit (se vede in poza) a tinut foarte mult, am dezlipit cu ea piesele dupa 2 sasie de televizoare.

Dupa ce sa rupt am facut alta din sarma unui secundar de transformator, care avea aceasi grosime insa aceasta se intrerupe mult mai rapid, nu tine nici pe sfert cat prima.

problema este:

Ce material se foloseste la ansa de pistol ca sa se incalzeasca repede si sa tina mult ca prima ?

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

1

• kuchta Petru

1

• MatyC

1

• H Robert

1

Top autori în acest subiect

In primul rand, trebuie sa fie din cupru si nu imitatii din cupru, apoi sa aiba aceeasi grosime. Grosimea este foarte importanta pentru ansa. Desigur ca ansele se schimba mereu mai devreme sau mai tarziu, cate odata pui la ansa ce gasesti din cupru ca sa-ti termini treaba. Trebuie sa te obisnuiesti cu acest procedeu. Spor la treaba, Petrica

Link spre comentariu

Asta e un pistol de lipit excelent. Lucrez de vreo 20 ani cu el si abia acum ma gandesc sa-l schimb din cauza ca s-a indepartat nichelul de pe secundar. Eu folosesc sarma de cupru din conductori electrici de 1.5 mm la lungimea initiala ( degetul meu lung:(( ). Probabil ca ansa primita la pistol avea o culoarea gri de la protectia cu fier si nichel de te-a tinut 2 sasie.Eu unul schimb destul de des ansele de pistol din cauza unui fenomen normal. Cuprul este dizolvat de catre decapant, in cauza sacazul. Un sfat ar fi sa nu foloseti metode mecanice (pila, glaspapir) pentru a curati capetele secundarului. Suruburile sa nu le infiletezi exagerat incat sa distrugi filetul in cateva schimburi de ansa.

Link spre comentariu
Vizitator costyslob

"Am cumparat un pistol de lipit de 100w radioprogres.Te rog sa-mi spui (PM) unde l-ai gasit si cat a costat. Multumesc

Lam gasit la un magazin din orasu meu (slobozia) si a costat 87 lei.Este aceasi calitate ca pistoalele vechi cu carcasa neagra de ebonita care se sparge, Lucru cel mai naspa la el este cablu de alimentare care este de o calitate incredibil de proasta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări