Vizitator Revo Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Salutare, am incercat sa desfac un card de Renault Megane II si am afectat inductorulul. Pe el scrie S4D2 19361 si stiu ca trebuie sa aiba 2.8mH si o rezistenta de 94ohmi. Daca este nevoie pot reveni cu poze. Problema este ca nu gasesc nimic asemanator cu care sa-l pot inlocui. Caut de cateva zile si n-am obinut nimic concludent, de unde tind sa cred ca nu caut ce trebuie sau omit ceva. Imi puteti da niste sfaturi ?Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
validae Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Pune o poza facuta la rezolutie VGA sa vedem si noi ce ai acolo.Mai mult ca sigur ce ai afectat este un RFID - trebuie probabil sa comanzi un card nou pe baza actelor masinii.Revino cu poza, si pentru a fotografia de la mica distanta, pune in fata obiectivului o lentila convergenta- poate fi o lupa filatelica! Link spre comentariu
Vizitator Revo Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Buna seara. Nu este vorba de RFID, chipul merge bine, sunt sigur de asta. Singura problema este ca am sectionat niste spire de la inductor. Am incercat sa-l cositoresc dar nu tine. Are cam 50 ohmi acum daca nu ma-nsel ... iar inductanta ... Dumnezeu cu mila. Atasez si o poza. Multumesc pentru preocuparea aratata ! Link spre comentariu
validae Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Da jos toate spirele si marcheaza inceputul si sfarsitul bobinei.Numara cu atentie spirele, daca poti sa lipesti sarma, lipeste-o si izoleaza cu scoci fiecare lipitura. Bobineaza cu atentie sirma la loc.Daca nu poti s-o lipesti poti estima grosimea bobinand pe o pasta de pix sau un creion cateva zeci de spire astfel incat sa acopere o lungime de fix 1 centimetru. Numara cate spire incap pe centimetru de lungime si imparte 1 la nr. de spire si afli grosimea cu izolatie cu tot. Sarma gasesti recuperand din diverse bobine sau apelezi la un atelier de bobinaj, cativa metri de sarma nu te costa mai mult de-o bere.Daca faci lucrarea cu atentie, trebuie sa mearga.Ai grija sa nu spargi miezul bobinei. Bafta ! Link spre comentariu
Vizitator Revo Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Stiu ca are 353 spire si e bobinata cu fir de cupru de 0.06mm. Asta ar simplifica mult treaba. O sa apelez la un atelier de bobinaj (momentan am gasit unul pe Calea Grivitei si unul pe langa Titan pe Google, daca stiti ceva sigur in Bucuresti, mi-ar prinde bine o informatie). Totusi , o sa bag la cap procedeul descris mai sus. Poate mai am nevoie pe viitor ... sau in caz ca cei de la atelier nu ma pot ajuta.Multumesc ! Link spre comentariu
validae Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Sarma de 0,06 mm nu cred ca vei gasi in veci la atelierele de bobinat de la noi, nu au la ce s-o foloseasca.In schimb se poate gasi in unele relee miniatura care la masuratoarea cu ohmmetrul dau valori de ordinul Kiloohmilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum