Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare alegere amplificator

Vizitator idler_reldi

Postări Recomandate

Vizitator idler_reldi

Salut,Amplificatorul actual sta sa crape, un Electronica 3220(poveste lunga cu el, poate voi incerca o reconditionare). Si as face o "investitie" intr-un amplificator relativ "nou". Din ce-am gasit la un magazin din Cluj N:Yamaha A-400Technics SU-V2XKenwood KA-87Kenwood KA 60Yamaha AX 300Pioneer A 115Pioneer A 225Yamaha A-500Sherwood AX 4050RKenwood KA 550Technics SU-V 300Pioneer A 109Technics Su 8055KKenwood KA-3080RNad 3020eHarman Kardon HK 385iFisher CA 2320Marantz SR 810Sherwood AI-3010JVC AX-A342n-am nici o idee asupra caruia sa raman. Am gugalit cat am gugalit dar fara prea multe rezultate, doar germana si alte limbi necunoscute. De sus in jos crescator preturile sunt cuprinse intre 240-300, nu as vrea sa investesc mai mult. Cunosc vechimea produselor asa ca ma astept sa vina cu unele probleme, dar as prefera sa le evit.Nu caut un aplificator puternic, ci unul mai decent, mai iertator cu vecinii si sa fie fara tuner(cred ca am scapat unu in lista). Boxe, deocamdata am o pereche Radiotehnika S30B urmeaza si acolo un mic upgrade.Orice informatii sunt binevenite.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

4

• lavynyu

3

• alexutu

1

• Toni Marginean

1

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Daca aveti atat de multe variante de ales orientati-va spre ce firma mai aveti acasa in ideea de a fi compatibile si a da bine ca si design.

Link spre comentariu

Toate amplificatoarele precizate de tine sunt modele entry level.Cu putin peste sunt modelele:Denon PMA-860Denon pma-720aYamaha A 720Akai AM 52Onkyo Integra A 8450le gasesti tot la Power Zo... din cluj

Link spre comentariu
Vizitator idler_reldi

Merci mult, doar ca nu prea as fi dispus sa investes asa de mult. Undeva in jurul valorii de 300ron, nu vreau sa fie o investie mare. Ma multumesc cu ceva entry level, deocamdata nu-mi permit mai mult.Tin sa ma precizez ca nu am inclinatii catre o anume filma.

Link spre comentariu

Merci mult, doar ca nu prea as fi dispus sa investes asa de mult. Undeva in jurul valorii de 300ron, nu vreau sa fie o investie mare. Ma multumesc cu ceva entry level, deocamdata nu-mi permit mai mult.

Tin sa ma precizez ca nu am inclinatii catre o anume filma.

Din lista de mai sus inafara de Yamaha A 720 si Akai AM 52 leam avut pe toate.

Mie mia placut extraordinar de mult denon pma-720a care este si cel mai ieftin cere 400 lei posibil sa il lase pe la 370 lei, Daca il cumperi pe acela nucred ca o sa mai iti doresti alt amplificator, doar daca ai pretenti audio exagerate.

In privinta la putere are pe sarcina de 8 Ohmi 2 x 80 W RMS in 20hz-20Khz.

iar pe 4 Ohmi 130 W,1 Khz. putere care o puate sustine fara probleme avand 8 finali, radiator mare, 4 condensatori filtraj de 6800uf pe 63v, fata de cele precizate de tine care iti trebuie nea aparat boxe de 8 ohmi. Corectia in bass si inalte este de +10 db, loudness direct, etc.

Orcum orce amplificator pe care lai alege este mai bun decat Electronica 3220 .. :rade:

Link spre comentariu
Vizitator idler_reldi

Am mai taiat din ele si am ramas la Kenwood KA 87 / KA 550, Pioneer A 225, Yamaha A 500 si Sherwood AX 4050R. Sper sa ajung sa le si ascult, nu prea am timp si din pacate nu pot sa urc bugetul pentru un Denon PMA 720.Daca mai are cineva ceva de adaugat e poftit, ori aici ori in privat.

Link spre comentariu
:limb: as merge pe pioneer dar nu pe seriile mentionate de tine , vezi la seriile care le-ai mentionat as recomanda sa scoti din schema amp. cu etaj final integret pe stk nu ca ar fi rele chiar suna mai bine decat cele cu etaj final pe tranzistoare dar in caz de etaj final ars cu tranzistoarele iesi mai bine din punct de vedere financiar iar cu stk-urile nu mai gasesti originale (doar chinezarii) si daca inlocuiesti cu echivalente nu mai suna cum a sunat acel amp. de la mama lui ........... :limb:
Link spre comentariu
Vizitator idler_reldi

Care-s alea cu finali integrati pe stk, ca sa stiu sa mai scurtez lista. :nas: Yamaha mi-o tot facut cu ochiu de la-nceput, acuma daca-i numa pe 8 ohmi asta este, desi printre caracteristici am vazut si ceva legat de 4 ohmi.

Link spre comentariu

adevarul e ca multi mint in legatura cu ohmi (impedanta suportata) dar sa nu exageram am avut pe mana multe amp. bine construite care scria clar pe spate minim 8 ohmi impedanta pt. boxe si le-am folosit pe 4 ohmi si rezultatul a fost satisfacator adica nu sau ars etajul final si a mers 8-10 ore in continuu normal ca nu este recomandat si majoritatea mor daca nu respecti impedanta dar totusi vreau eu sa vad care amplificatore din ziua de azi sunt asa de fiabile ca cele japoneze :rade: ...............

Link spre comentariu

adevarul e ca multi mint in legatura cu ohmi (impedanta suportata) dar sa nu exageram am avut pe mana multe amp. bine construite care scria clar pe spate minim 8 ohmi impedanta pt. boxe si le-am folosit pe 4 ohmi si rezultatul a fost satisfacator adica nu sau ars etajul final si a mers 8-10 ore in continuu normal ca nu este recomandat si majoritatea mor daca nu respecti impedanta dar totusi vreau eu sa vad care amplificatore din ziua de azi sunt asa de fiabile ca cele japoneze :rade: ...............

Marea majoritate mai ales cele din ziua de azi, (chiar si unele cu stk care in specificatile stk-ului scrie clar 8 Ohmi) scrie pe spate 4-16 ohmi pt ca asta insemna ca el este compatibil cu orce incinta acustica (boxa) dupa pamantul asta...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări