andreidaniel Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Buna tuturor! Am luat si eu un quartz,pt un convertor CCIR/OIRT si pe el scrie YIC 20.000|0 exact asa cum vedeti. Tipul zicea ca are 20MHz. Asa e?Eu n-am gasit acest model pe net..MultumescEditat de MadalinaCiteste : viewtopic.php?f=94&t=2390 (3.17) Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Ptr. ce va trebuie ?? Link spre comentariu
emilberculescu Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Este de 20MHz .Ce nu inteleg este ce faceti cu el la un convertor CCIR/OIRT ? Link spre comentariu
andreidaniel Postat Martie 16, 2012 Autor Partajează Postat Martie 16, 2012 Pai se da integratul LA1185. Si ai doua variante fie un circuit mixt LC (condnsator serie cu un grup bobina-condensator pusi in paralel), fie pt stabilitate ..in caz ca variaza temperatura,sau ca ai rotit antena aiurea sau l-ai miscat nitel ici colo convertorul,sau aparatu, ca sa nu iti fuga frecventa se prezinta si varianta cu un quartz. In functie de valoarea sa, voi prinde un anumit segment de banda: 20MHz: 65MHz actuali vor fi 85MHz CCIR, respectiv 74MHz ->94MHz 27MHz: 65MHz actuali vor fi 92MHz CCIR, respectiv 74MHz ->101MHz ... 32MHz: 65MHz actuali vor fi 97MHz CCIR, respectiv 74MHz ->106MHz Aici e schema: http://www.sendspace.com/file/awn8rv .E si un kit sau era din cate am inteles tot cu aceasta schema la TME,zicea un forumist intr-un topic cu radio cronos + convertor,la rubrica bazar. Cum kitul e 19,50 LEI,eu ar trebui sa mai platesc cam inca o data pe atat transportul, si nu s-ar renta..Plus ca banuiesc ca exista o comanda minima. Asa eu cu 10 LEI am luat atat piesele aferente convertorului (ca am eu acasa o placuta cu cose si doar fac legaturile cu terminale pe verso), cat si piesele pt radio pt tragerea in banda (aparatul e cam obosit,si am zis ca initial voi face un convertor sa vad cam cum merge;daca nu-s multumit de rezultate, il trag in banda efectiv prin schimbarea condensatorilor - SELENA B215 banda est,nu vest,..asa e modelul asta) Link spre comentariu
andreidaniel Postat Martie 16, 2012 Autor Partajează Postat Martie 16, 2012 Am pus intai pe cel de 20MHz. A mers din prima montajul. Converteste tot ce misca in 65-73 cu +20MHz Link spre comentariu
andreidaniel Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 Inca ceva,poate vi se pare stupid sau nu ca intreb,dar as vrea sa stiu: se pot lega quartzurile serie sau paralel?Daca "da"ce se intampla in fiecare caz?Eu am inteles ca ele fiind precise,e ca si cum ai avea un circuit mixt L-C sau R-L-C acordat.Daca stau sa ma gandesc bine,rusii inseriau doua bobine pe ferita cea de medii plus inca una ca sa le iasa gama de unde lungi,folosind acelasi CV,dar mai putina sarma.. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Cauta super VXO, ai sa te lamuresti! Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Convertorul nu acopera toata gama 88-108 cu un singur cuart.Cu cuart de 20 Mhz se face conversia frecventelor cuprinse intre 85-93 Mhz,cu cuart de 27 Mhz conversia frecventelor cuprinse intre 92-100 Mhz,cu cuart 35 Mhz conversia frecventelor cuprinse intre 100-108 Mhz.La oscilator poti utiliza 2 sau 3 cuarturi si un comutator,(ca in schema de mai jos-link). Schema pe care o experimentezi este aceasta ? Link spre comentariu
andreidaniel Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 Da! Aia e. Undeva pe net se gaseste si varianta in limba romana. Am facut-o pe o placuta cu cose si a mers din prima. E de calitate,are filtre la intrare si iesire,nu e panarama ca la cea ruseasca cu TA7358 care chit ca-i identic cu LA1185,insa nu are filtru ala "T"de la intrare si nici bobina la iesire,ci o rezistenta,iar quartzu la rusi e inseriat cu un condensator de 100pF si e de 11MHz si legat inspre masa,nu inspre plus.Domeniul la rus e de 98-108MHz.Eu cu selena care prinde 65,5 - 74,3 prind cam 85,5...94,3..sau ,4.. Prind 5 programe 87,8 88,4 91,1 91,9 si 92,7.Se mai prinde din 94,9 o bucata ..cred ca e cam 94,4 ca asta are niste armonici,stau intr-o zona din care emite si e mai puternic si cand apas CAF prinde ceva mai bine,cred ca inca vreo 300KHz in plus se mai duce..Nu mai am loc sa mai bag un quartz de 27MHz. Apoi,nici nu stiu cum sa fixez modulul..Daca mai pun un quartz,ar insemna sa trag totusi un fir care sa duca la un comutator cu 2 pozitii..daca trag firul de la pinu 8 oscilator nu o sa faca urat?..totusi e oscilatorul,iar legatura ar trebui sa fie pe cat posibil de scurta si rigida parerea mea.Acuma na,poate nu o fi chiar asa avand in vedere ca e quartz si nu circuit LC. Am sa postez si varianta din romana: http://www.sendspace.com/file/ekaysg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum