Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dimensiune display pentru un scroll text..

Bird

Postări Recomandate

Va salut !

Stie cineva din experienta cam ce inaltime ar trebui sa aiba un display cu scroll text , pentru a putea fi „ citibil ” de la 50 / 60 metri ? Culoarea am inteles ca cea mai buna ar fi verdele . Cu ce ar merge facut ? ( ce leduri )...

Va multumesc !

Editat de Madalina:nume subiect

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

4

• claudio

3

• TECH_FUN

1

• dexter_g800

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

N-am nici o experienta in asa ceva... vad o solutie simpla cam asa: acum esti in fata monitorului la 50 cm. daca te uiti la un text care are inaltimea de 5 mm zic eu ca il vezi destul de ok ca dimensiuni. astfel incat, pentru distanta de 50 metri ar trebui sa fie de ajuns ca displayul sa aiba inaltimea de jumatate de metru, adica de 100 de ori distanta de 50cm, pentru a fi percepute cu aceeasi inaltime... depinde de cerintele proiectului. faptul ca e scrool text n-ar trebui sa influenteze prea mult experienta in citire.

post-2950-139829422915_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Din ce am studiat eu, in mare parte teoretic, distanta de vizualizare se obtine astfel:dist[m] = inaltime char[mm] * 0.6Astfel inlatimea caracterului va fi: 50m/0.6 = 83mm sau 60m/0.6 = 100mm.Daca scrii textul pe font 6x7 bold se mareste distanta de vizualizare, comparat cu font 5x7.

Link spre comentariu

Sa traiesti Claudio ! In primul rand iti multumesc pentru incercarea de a ma ajuta , dar... se pare ca e o eroare in calculul tau . Nu se poate vedea un caracter de 83mm de la 5om .Sa nu fie cm . Cu stima ,

Link spre comentariu

Este in mm.Trebuie luat in vedere ca acel caracter este format din mai multe surse de lumina care sunt aprinse sau stinse, nu un autocolant lipit pe un perete.Incearca sa scoti la imprimanta o imagine cu un led aprins, iar apoi sa pui fizic un led aprins sa vezi diferenta :)

Link spre comentariu

Ca sa iti usurez munca iti recomand sa proiectezi matricea de leduri de 7x80 (de ex), cu distanta intre leduri de 16mm.Astfel poti forma caractere de 7x5, iar inaltimea unui caracter va fi de 101mm.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator Gaabryel

Va salut !

Stie cineva din experienta cam ce inaltime ar trebui sa aiba un display cu scroll text , pentru a putea fi „ citibil ” de la 50 / 60 metri ? Culoarea am inteles ca cea mai buna ar fi verdele . Cu ce ar merge facut ? ( ce leduri )...

Va multumesc !

Editat de Madalina:nume subiect

Iti pot spune din experienta ca distanta dintre led-uri(pentru a putea fi "citibil" de la 50/60 metri) trebuie sa fie de minim 20mm;astfel textul se vede f bine.
Link spre comentariu

trebue sa fie citibil si de la 4-5m?la fel ca si de la 50m?

Displayul de care vorbesc , este in fapt un gand / dorinta a unui preot , ca sa afiseze in afara de informatii domestice : data ,ceas , temperatura , umiditate si sfinti sarbatoriti in ziua respectiva . Acesta inca nu are un loc stabilit , dar imi inchipui ca ar trebui sa se vada si din curtea bisericii si din exterior . Cu multumiri ,
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări