Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SANSUI SC-3003 reconditionat

alex_n2011

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex_n2011

48

• ChRS

4

• valentinleonte

2

• doru3160

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Frumoasa "provocare" cu acel akai. Totusi ma intreb cat o fi costat? Asta daca nu deranjeaza intrebarea pusa. :rade:

Cu tot respectul hai sa ne mutam pentru acest subiect pe "reel to reel vintage", l-am deschis tot eu pe vintage..... :da
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si acum citeva poze de final Fisher CR-5112; capul era aproape nou si suna bestial pentru virsta lui. Singura "mica problema " care a ramas este cea a curelelor: Full autostop are mici probleme pe REW, nu se opreste "instant", dar o rezolvam in viitor, acum poate fi demontat pentru o schimbare de curea in "doar" 10 minute. Sper ca luna viitoare daca sintem sanatosi si avem noroc sa vedeti amplitunerul Sanyo frate cu acest deck, ......"Paste fericit"

si fratele sau amplituner SANYO, cred ca seamana...

post-58711-139829439196_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Si acum citeva poze de final Fisher CR-5112; capul era aproape nou si suna bestial pentru virsta lui. Singura "mica problema " care a ramas este cea a curelelor: Full autostop are mici probleme pe REW, nu se opreste "instant", dar o rezolvam in viitor, acum poate fi demontat pentru o schimbare de curea in "doar" 10 minute. Sper ca luna viitoare daca sintem sanatosi si avem noroc sa vedeti amplitunerul Sanyo frate cu acest deck, ......"Paste fericit"

si fratele sau amplituner SANYO, cred ca seamana...
DA, au ramas urme de aplauze sau nu si poate intentii bune.... multumesc tuturor celor cu spirit vintage :dans:
Link spre comentariu

Foarte frumos ceea ce faceti.Rolele presoare se pot reconditiona prin strunjire. Daca nu sunt prea vechi (tari) sau prea uzate si daca aveti meseriasul la indemana.Pentru reglarea (bruta a) inaltimii capetelor, in lipsa unei casete specializate (cu prisma sau oglinda) am folosit pe vremuri o caseta (cu banda transparenta, dar fara ecran magnetic si presor) in care am practicat niste decupari potrivite si am lipit niste bucati de oglinda.Metoda de slefuire a capetelor nu e rea.Ati remarcat cumva o schimbare a sensibilitatii capetelor reconditionate fata de cele NOS?

Link spre comentariu

Calitatea auditiei pe capetele slefuite depinde de adincimea de slefuire; in lipsa unui microscop macar o lupa puternica ne poate spune daca am reusit ceva: nu ar trebui sa se "vada" fir de intrefier. Eu cel putin cred ca am obtinut rezultate comparabile pe acest exemplar.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

PENTRU djx700: eu sint de origine Vidrean tot din Vrancea si atasez o schema de care imi este rusine cum arata care insa poate lumina ..... el va sti la ce ma refer, imi cer scuze fata de ceilalati care au vizionat subiectul....

post-58711-139829478158_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Pentru cei care sint interesati am continuat aici povestea Sansui cu SC-1100 (fabricatie 1977). Citeva detalii doar despre starea initiala, foto sper sa vorbeasca de la sine....

post-58711-139829662911_thumb.jpg

post-58711-139829662924_thumb.jpg

post-58711-139829662933_thumb.jpg

post-58711-139829662954_thumb.jpg

Link spre comentariu

Si cite ceva despre ce s-a facut:-demontat mecanica, unsa, instalat curele noi (aduse din SUA ca altfel nu se poate se pare), un motor nou;-am montat niste conectori intre partea mecanica (contacte si motor) si sasiu (avea doar pentru capete) ca sa permita o montare/demontarea mai usoara, avind in vedere ca trebuie sa faci probe si nu e usor sa tot lipesti si sa deslipesti fire pe niste circuite atit de vechi (ca sa permita un acces facil la mecanica si reglaje), si nici nu cred ca are rost.....- nu am mai schimbat condensatori pentru ca totul se transforma in munca de "Sisif", Elna sint suficient de buni chiar si dupa 40 de ani (verificati) iar circuitul imprimat este suficient de "sensibil"!

post-58711-139829662977_thumb.jpg

post-58711-139829662995_thumb.jpg

post-58711-139829663011_thumb.jpg

post-58711-139829663039_thumb.jpg

post-58711-139829663064_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări