ChRS Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Frumoasa "provocare" cu acel akai. Totusi ma intreb cat o fi costat? Asta daca nu deranjeaza intrebarea pusa. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 RASPUNSUL corect este:55.3 EURO cumparat pe ebay, necesita reparatii de cel putin 100 EURO, mai vorbim Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 Frumoasa "provocare" cu acel akai. Totusi ma intreb cat o fi costat? Asta daca nu deranjeaza intrebarea pusa. Cu tot respectul hai sa ne mutam pentru acest subiect pe "reel to reel vintage", l-am deschis tot eu pe vintage..... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Si acum citeva poze de final Fisher CR-5112; capul era aproape nou si suna bestial pentru virsta lui. Singura "mica problema " care a ramas este cea a curelelor: Full autostop are mici probleme pe REW, nu se opreste "instant", dar o rezolvam in viitor, acum poate fi demontat pentru o schimbare de curea in "doar" 10 minute. Sper ca luna viitoare daca sintem sanatosi si avem noroc sa vedeti amplitunerul Sanyo frate cu acest deck, ......"Paste fericit"si fratele sau amplituner SANYO, cred ca seamana... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 Si acum citeva poze de final Fisher CR-5112; capul era aproape nou si suna bestial pentru virsta lui. Singura "mica problema " care a ramas este cea a curelelor: Full autostop are mici probleme pe REW, nu se opreste "instant", dar o rezolvam in viitor, acum poate fi demontat pentru o schimbare de curea in "doar" 10 minute. Sper ca luna viitoare daca sintem sanatosi si avem noroc sa vedeti amplitunerul Sanyo frate cu acest deck, ......"Paste fericit"si fratele sau amplituner SANYO, cred ca seamana...DA, au ramas urme de aplauze sau nu si poate intentii bune.... multumesc tuturor celor cu spirit vintage Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Foarte frumos ceea ce faceti.Rolele presoare se pot reconditiona prin strunjire. Daca nu sunt prea vechi (tari) sau prea uzate si daca aveti meseriasul la indemana.Pentru reglarea (bruta a) inaltimii capetelor, in lipsa unei casete specializate (cu prisma sau oglinda) am folosit pe vremuri o caseta (cu banda transparenta, dar fara ecran magnetic si presor) in care am practicat niste decupari potrivite si am lipit niste bucati de oglinda.Metoda de slefuire a capetelor nu e rea.Ati remarcat cumva o schimbare a sensibilitatii capetelor reconditionate fata de cele NOS? Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iulie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2012 Calitatea auditiei pe capetele slefuite depinde de adincimea de slefuire; in lipsa unui microscop macar o lupa puternica ne poate spune daca am reusit ceva: nu ar trebui sa se "vada" fir de intrefier. Eu cel putin cred ca am obtinut rezultate comparabile pe acest exemplar. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 PENTRU djx700: eu sint de origine Vidrean tot din Vrancea si atasez o schema de care imi este rusine cum arata care insa poate lumina ..... el va sti la ce ma refer, imi cer scuze fata de ceilalati care au vizionat subiectul.... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 RASPUNSUL corect este:55.3 EURO cumparat pe ebay, necesita reparatii de cel putin 100 EURO, mai vorbimDETALII 4000DS MK-I pe "REEL TO REEL VINTAGE" :viewtopic.php?f=216&t=111398 Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Frumoasa "provocare" cu acel akai. Totusi ma intreb cat o fi costat? Asta daca nu deranjeaza intrebarea pusa. citeva detalii mai noi pe: viewtopic.php?f=216&t=111398 Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iulie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2013 Pentru cei care sint interesati am continuat aici povestea Sansui cu SC-1100 (fabricatie 1977). Citeva detalii doar despre starea initiala, foto sper sa vorbeasca de la sine.... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iulie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2013 Si cite ceva despre ce s-a facut:-demontat mecanica, unsa, instalat curele noi (aduse din SUA ca altfel nu se poate se pare), un motor nou;-am montat niste conectori intre partea mecanica (contacte si motor) si sasiu (avea doar pentru capete) ca sa permita o montare/demontarea mai usoara, avind in vedere ca trebuie sa faci probe si nu e usor sa tot lipesti si sa deslipesti fire pe niste circuite atit de vechi (ca sa permita un acces facil la mecanica si reglaje), si nici nu cred ca are rost.....- nu am mai schimbat condensatori pentru ca totul se transforma in munca de "Sisif", Elna sint suficient de buni chiar si dupa 40 de ani (verificati) iar circuitul imprimat este suficient de "sensibil"! Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iulie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2013 Asta e cam ce se vede la final (pozele nu sint grozave!) alaturi de fratele mai mare SC-3003 si amplitunerul Whaferdale Linton. Link spre comentariu
ChRS Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 incredibil, felicitari pentru munca depusa. Link spre comentariu
valica Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Felicitari, si eu sunt un iubitor al aparatelor vintage, detin cateva in stare buna de functionare avand in vedere anii de fabricare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum