albasete Postat Aprilie 8, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Si sursa la final, dupa aproape 8 ore de lucru: Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Felicitari! Arata bine in carcasa de ATX.Ca o parare personala, eu lasam ventilatorul de la ATX in carcasa. Schimbam 2N2905 ala cu un BD140 pus pe un radiator. Nu stiu de ce dar nu am avut niciodata incredere in radiatoarele alea dedicate capsulei respective (mai ales in surse).Nu vad 3055-ul?Este doar o parare personala, sper sa nu deranjeze.Succes in continuare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Tranzistorul de putere e langa trafIntr-adevar se va incinge foarte tare. Daca se alimenteaza un cosumator de 12V/3A,pe trz cad minim 18-20V la 3A,adica pana la 60W Si traful trebuia sa fie mai puternic:Sursa ar trebui sa poata da la iesire 30V*3A=90WTraful are 24V la 3A adica doar 72W. Si mai exista pierderi pe regulatorIn rest,arata foarte bine Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Cred ca este 317 pe radiatorul acela mic langa traf (mic si radiatorul ala).Oricum are vointa, invata repede din practica si pana la urma o sa faca ceva bun, sunt sigur.Am cam ruginit si cand ma gandesc sa transform o carcasa de ATX in ceva frumos (pilit,taiat, gaurit) ma apuca... Felicitari si spor in continuare! Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 8, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Va multumesc pentru apreciere ! Langa traf este LM 317, pe un radiator recuperat din sursa ATX, in teste nu s-a incalzit deloc. Radiatorul lui 2N3055 este prins sub sursa, de fapt sub carcasa, pentru ca este mare si nu-mi intra inauntru. Ventilatorul nu am mai avut loc sa-l pun, desi merge montat si la exterior. Cat despre traf, nu am gasit altul, nici prin talcioc nu am avut timp sa caut. Referitor la 2N2905, ma gandeam sa-l inlocuiesc cu BD 442, daca v-a fi cazul. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Ok, o sa vezi tu cum si ce fel pe parcurs.Totusi daca nu te superi tine la distanta firele sau rezistente ce ai pe langa 2N-ul ala cu radiator circular.Sa nu inchizi carcasa pana nu o testezi cu un consumator ceva si atunci tine degetul pe 317 sa vezi cum raspunde (este prea mic radiatorul). Stiu ca ventilatorul este inervant dar tinel langa tine cu prima revizie pe care o faci.Succes. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 9, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Multumesc ! La teste am folosit un bec auto de 21W/12V,practic 1,5 - 1,6A, teoretic 1,75A. Am verificat radiatorul LM-ului si era rece, in schimb 2N2905 era cald, dar nu exagerat, radiatorul l-am pus preventiv, asta dupa aproximativ 10 minute de functionare in sarcina. (Nu degaja atata caldura incat sa topeasca izolatia si sa produca scurt). In primele poze se observa un radiator mai mic la 2n3055, care se incalzea de nu putem tine mana pe el, ulterior l-am schimbat cu unul adecvat,acum nu se mai incalzeste asa rau, disipa bine caldura. Sper sa nu am probleme tehnice.Multumesc pentru parerile impartasite! Un sfat, o parere sunt binevenite ! Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Inbunatatiri se pot aduce practic oricarui montaj, tine de preferintele/posibilitatile fiecaruia.In cazul de fata imi place sursa, ( desenul pe carcasa de ATX banuiesc ca l-ai facut cu transfer de tonner? ), oricum arata bine si cocheta, felicitari pentru realizare Acum daca tot se posteaza diferite sugestii atunci si eu as fi de acord ca in locul acelui 2904 fragil se poate pune un BD 136/138/140/238, se gasesc usor si sunt mult mai solide, si ca solutie practica a racirii lor ar putea fi fixati chiar pe carcasa undeva, bineinteles cu izolatie, racirea va fi suficienta devreme ce greul nu el il va duce, iar 3055-ul trebuie sa aiba radiator solid sau racire fortata cu ventilator, va avea mult stres de suportat. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 9, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Multumesc! Orice sugestie, idee, sfat,etc. este binevenita. 2N3055 are radiator destul de solid, are 3,5cm inaltime , aripioare de ambele parti si reprezinta 3 sferturi din baza carcasei, este pus sub carcasa (la mine ca la nimeni), nu i-am gasit alt loc. Desenul l-am facut in word, apoi tiplat si decupat. pentru 2N2905 mai am 8 bucati de rezerva, dar daca se intampla necazul am un BD 442 de rezerva.Surioara mai veche, cu LM 2576T-Adj, nu chiar atat de aratoasa, dar super buna. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Cine doreste sa construiasca un voltampermetru cu Atmega 8 pentru sursa proprie: http://www.elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum