Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BOXE DUAL CL 4070 -tweeter defect

Vizitator joflo

Postări Recomandate

Vizitator joflo

Va salut,Am o pereche de boxe DUAL CL 4070 la care s-au cam dus tweeterele.Nu prea stiu cu ce sa le inlocuiesc. Poate aveti vreo idee ce tip de tweetere sunt...Stima,Florin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

3

• ari_panterra

2

Vizitator joflo

In lipsa de idei ,schema, detalii despre tweetere am riscat si am luat doua VISATON G 20 SC.Dupa un pic de traforaj un condensator de filtraj distrus , oare de cat o fi fost ... am pus 2 de 10 uF in serie in loc (era cel de la tweeter) pot zice ca am alte boxe.Sunt inalte fine si clare , fara a fi stridente cum erau tweeterele de inainte ...Dragute tweetere - un vot in plus pentru eleFlorin

Link spre comentariu

daca ai pus condensatorii in serie ai facut un condensator tot de 10uF dar cu tensiune dubla de lucru.daca nu ai filtru pt inalte decat condensatorii respectivi,nu e bine,10uF e o valoare care realizeaza un filtru de ordinul 1 cu o frecventa de taiere care se incadreaza in zona medii/bas ceea ce-ti poate distruge tw.da mai multe detalii despre ce ai facut,sa nu te trezesti ca le-ai prajit si pe acestea.L.E. acum am vazut ca inalta pusa coboara destul de mult,faza cu prajitul iese din discutie ramanand alte aspecte de rezolvat.

Link spre comentariu

daca ai pus condensatorii in serie ai facut un condensator tot de 10uF dar cu tensiune dubla de lucru.

La 2 condensatori identici in serie valoarea se injumatateste. Exact ca la rezistente in paralel. Sau se schimbara cumva legile lui Kirchoff peste noapte?
Link spre comentariu

daca ai pus condensatorii in serie ai facut un condensator tot de 10uF dar cu tensiune dubla de lucru.

La 2 condensatori identici in serie valoarea se injumatateste. Exact ca la rezistente in paralel. Sau se schimbara cumva legile lui Kirchoff peste noapte?
corect, mea culpa.nu stiu la ce ma gandeam(drujbe diesel,sabii cu luneta si amortizor,lanterne nucleare,....)
Link spre comentariu
Vizitator joflo

Deci 2 tantaluri in serie (de fapt sa zicem anti-serie adica negativ la negativ) de 10 uF = 5 uF nepolarizat , ar trebui sa fie OK la 8 ohmi pentru o frecventa de taiere de 3000 Hz din cate imi aduc aminte.Sunt de 25 V, si aici ar trebui sa fiu acoperit. Statia este un DUAL CV 1640 2x100 WUnde gasesc condensatori nepolarizati de capacitati mari nu stiti?Capacitorul respectiv era unul cu terminalele lipite pe amble fete, ca si capacitori pe care ii foloseam pe vremuri la amplifurile de antena , dar cam cat o moneda de 10 bani...Cand am scos buretele l-am agatat si aspirat :-DMerci,Florin

Link spre comentariu

Daca iti completezi locatia in profil iti putem indica un magazin unde gasesti condensatori pt filtre.

Din graficul acelui difuzor de inalte reiese ca impedanta este foarte aproape de 8 ohmi in toata gama utila de frecvente, iar 5uF serie cu 8 ohmi reprezinta o frecventa de taiere de 4kHz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări