Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor cu o dioda

Vizitator tonytanel

Postări Recomandate

Vizitator tonytanel

am un controler pentru 4 motoare , in care mi s-a ars o dioda. nu pot da alte date despre schema, fiindca nu o am si nici nu o pot scoate , fiind facuta pe un cablaj multistratificat dar singurele inscrisuri de pe dioda sunt: SSID 8804 si SAM 4 AUF TX. Din analiza celorlalte componente, cred ca e o dioda "chioara" redresoare , dar nu gasesc nicaieri detaliii despre ea. adica, curent si tensiune maxime admise, ca sa imi fac o idee cu ce sa o inlocuiesc. Are cineva vreo idee cam ce poate fi?

Revin cu inscrisul exact de pe dioda SSDI 8804 si SAM4 AUF-TX.iar , ca si completare, sunt 4 diode de acest tip care lucreaza fiecare cu cate un controler de motor care are ca finali cate 2 MOS-FET uri tip 2N6770.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

2

Top autori în acest subiect

Vizitator tonytanel

Apreciez sfatul, dar, din pacate, constructorul nu a oferit nici o informatie de genul asta.Ca sa fiu mai bine inteles, toate piesele folosite au coduri pe care nu prea le gasesti,tocmai in ideea ca sa nu poata fi reparate de utilizatori,astfel incat sa ne oblige sa le trimitem la fabricant pentru reparatie.Problema e , ca traim in Romania si bani de reparat nu-ti da nimeni......mai ales daca esti bugetar, ca mine :nas: :). Asa ca nu-mi ramane decat sa incerc prin forte proprii( si cu ajutorul prietenilor) sa le fac sa mearga. nu e prima data cand mi se arde dioda asta, dar am mai avut un modul de rezerva, si am luat de acolo. acuma ...s-a terminat si , desi am incercat de multa vreme sa gasesc un echivalent..toata stradania a fost in zadar.speram ca cineva sa fi vazut astfel de chestie si sa-mi dea o idee. .

Ca sa-ti dai seama cu ce ma confrunt, iti pot spune ca:

-Nu pot masura absolut nici un parametru in timpul functionarii! Totul este capsulat sau acoperit cu ceva...pasta siliconica!

Repara-l daca poti

Link spre comentariu

Atunci arata-ne niste poze sa putem aprecia cat de cat puterea motorului. Sa pui alaturi un obiect ca sa ne facem o idee si sa ne spui tensiunea la care fct. instalatia; deasemenea verifica mai bine sa vezi daca mai e ceva ars pe-acolo.

Link spre comentariu
Vizitator tonytanel

@gica70 ai doar putina rabdare si pentru ca ai fost singurul care a incercat ceva.., voi reveni sambata, sau duminica, cand ajung acasa cu un link in PM si vei intelege de ce nu am mai multe detalii.Acum sunt plecat si toate pozele si link-urile le am in PC-ul de acasa. pana atunci....daca cineva a mai vazut codul asta pe o dioda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări