techs Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Succes vă doresc şi regret că nu vă pot încuraja prea tare , eu fiind deja dezamăgit de felul cum mi-a iesit modificarea aceasta.Multumesc pentru sfaturi ! Azi am avut un pic de timp si am desfacut blocul de FM, toata stima pentru cei care l-au proiectat, foarte usor se desface si frumos lucrat.Deocamdata am fotografiat , notat si identificat componentele pe cablaj ca sa pot sa il aduc la starea initiala daca nu imi reuseste acordul pe noua frecventa. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Iti recomanda sa-l montezi la loc.Fara sa-ti dai seama deja l-ai dezacordat, si aici nu ma refer numai prin scoaterea miezilor de acord ale bobinei.Mergi pe versiunea cu convertor. Multumesc pentru sfaturi ! Azi am avut un pic de timp si am desfacut blocul de FM, toata stima pentru cei care l-au proiectat, foarte usor se desface si frumos lucrat.Deocamdata am fotografiat , notat si identificat componentele pe cablaj ca sa pot sa il aduc la starea initiala daca nu imi reuseste acordul pe noua frecventa. Link spre comentariu
techs Postat Martie 21, 2012 Autor Partajează Postat Martie 21, 2012 Azi am reusit sa il trag in banda , am avut ceva de lucru ,am incercat micsorarea capacitatilor c1 si c2 si a bobinelor de acord insa pana la urma varianta cea mai buna a fost eliminarea condensatorilor c1 si c2 si marirea valorii lui c3 de la 14 la 16pf, bobinele de acord au ramas nemodificate.Foarte important este si reglajul lui T1 si L1.Mie imi place cum a iesit , imi prinde 6 programe , primul este pe 91,2Mhz (MagicFM) iar ultimul pe 102,2mHZ (Radio Romania Actualitati).Ca antena are nevoie de un fir de cca 2m , nivelul sunetului este mai mic decat la programele de pe UM insa este suficient de tare si clar.Am insistat sa nu folosesc convertor deoarece nu ma incanta ideea de a-l transforma intr-un ,,hibrid'' asa cum se exprima si un coleg forumist intr-un post anterior. Va multumesc pentru ajutorul acordat si numai bine ! Link spre comentariu
Depanatorul Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Felicitari pentru reusita. Banda UUS-2 era de asteptat sa fie mai ingusta, mai ales ca ai scos de tot cei 2 condensatori.Pentru un semnal mai bun pe UUS-2 incearca sa conectezi o antena dipol-inchis (vezi in atasament) chiar daca esti in oras. Coborarea la antena o faci cu cablu de antena tip "pamblica" la 300 ohmi.Sau daca esti interesat iti pot trimite o antena baston omnidirectionala (iesire la 75 ohmi cablu ecranat):Semnalele in antena pentru frecvente mai mici de 30Mhz depasesc 100uV, chiar 1mV,pe cand la frecventele mai mari de 30Mhz semnalele sunt undeva la 0,5uV-15uV, rareori ajunge la 50-75uV (cand esti aproape de emitator sau ai amplificari mari la antena - cu vizibilitate optica intre antena emitator si antena receptor).Ciao! Azi am reusit sa il trag in banda , am avut ceva de lucru ,am incercat micsorarea capacitatilor c1 si c2 si a bobinelor de acord insa pana la urma varianta cea mai buna a fost eliminarea condensatorilor c1 si c2 si marirea valorii lui c3 de la 14 la 16pf, bobinele de acord au ramas nemodificate. Foarte important este si reglajul lui T1 si L1. Mie imi place cum a iesit, imi prinde 6 programe , primul este pe 91,2Mhz (MagicFM) iar ultimul pe 102,2mHZ (Radio Romania Actualitati). Ca antena are nevoie de un fir de cca 2m , nivelul sunetului este mai mic decat la programele de pe UM insa este suficient de tare si clar. Am insistat sa nu folosesc convertor deoarece nu ma incanta ideea de a-l transforma intr-un ,,hibrid'' asa cum se exprima si un coleg forumist intr-un post anterior. Va multumesc pentru ajutorul acordat si numai bine ! Link spre comentariu
techs Postat Martie 23, 2012 Autor Partajează Postat Martie 23, 2012 Multumesc pentru intentie insa ma descurc cu antena.Am pus o poza cu el montat in carcasa. Am mai achizitionat un ,,monstru" rusesc , se numeste Drujba , are 27kg , este un aparat de clasa superioara insa cam mare in dimensiune ,pun un link ca sa vedeti despre ce este vorba http://rw6ase.narod.ru/000/rpl_s/druvba_rl.html, al meu arata la fel de bine .Deocamdata l-am curatat , nu stiu daca este functional insa e complet.Numai bine ! Link spre comentariu
Depanatorul Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Ma surprins modalitatea de acord pe UKW. Am observat un potentiometru care este legat direct la bloc-UKWA II-a ata de scala cred ca se leaga la un bloc de bobine asemanator cu radioul tau anterior.Ai cumva schema bloc pentru UKW? [attachment=0]P1250563.jpg[/attachment]Multumesc pentru intentie insa ma descurc cu antena.Am pus o poza cu el montat in carcasa.Am mai achizitionat un ,,monstru" rusesc , se numeste Drujba , are 27kg , este un aparat de clasa superioara insa cam mare in dimensiune ,pun un link ca sa vedeti despre ce este vorba http://rw6ase.narod.ru/000/rpl_s/druvba_rl.html, al meu arata la fel de bine .Deocamdata l-am curatat , nu stiu daca este functional insa e complet.Numai bine ! Link spre comentariu
techs Postat Martie 26, 2012 Autor Partajează Postat Martie 26, 2012 Aparatul este destul de complicat realizat insa cu toate acestea a rezistat perfect , toate reglajele sunt functionale , am atasat poza cu aparatul si functia butoanelor , ata care se vede in jurul axului potentiometrului este un fel de reglaj al selectivitatii , apropie sau departeaza intre ele doua grupuri de bobine care sunt montate in carcasele cilindrice de aluminiu .Blocul de FM este realizat asemanator cu aparatul anterior , tot bobine cu inductanta variabila insa aici nu se poate umbla datorita modului cum este construit (cel putin eu nu am curaj sa il desfac ), voi incerca varianta cu convertor.Deocamdata nu am prea avut timp de el , i-am curatit sasiu , carcasa , butoanele , panza era deja curata , i-am schimbat toate lampile din partea de radiofrecventa.Functioneaza pe UL si US1,2,3 , pe FM nu prinde nimic ( este si normal).Se comporta ciudat pe UM , prind decat un posta bulgaresc seara , in rest numai zgomote cu toate ca nu este dezacordat, in bobine nu a fost umblat, claviatura am curatat-o .O sa mai verific cand am timp insa ma cam incurca prin casa din cauza dimensiunii lui.Partea de audio este functionala , are 2x6N14P in push-pull , cu 2 trafo iesire , separat ptr medii-joase si inalte , reglaj volum cu corectie fiziologica , ton cu inalte si joase , atasez si schema si functia butoanelor , nu se vede prea bine din cauza ca a trebuit sa fac resize.Lampa 6E5C este uzata , se aprinde foarte slab , este originala din 1958 asa ca nu am ce sa ii mai cer.1.orienteaza bara de ferita 2.regleaza volumul3.reglaj ton joase4.acordul pe FM5.acordul pe UL; UM si US6. reglaj ton inalte si selectivitate Link spre comentariu
Depanatorul Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Functioneaza pe UL si US1,2,3 , pe FM nu prinde nimic ( este si normal). Se comporta ciudat pe UM , prind decat un posta bulgaresc seara , in rest numai zgomote cu toate ca nu este dezacordat, in bobine nu a fost umblat, claviatura am curatat-oSchema este putin mai complexa dar f. de inteligenta pentru acele vremuri.Pe UKW acordul se face in 3 puncte (la 3 bobine): CI, ARF si OL, ceea ce implica o mare atentie la reglaj (daca-i nevoie); apoi blocul are o singur tub (T.E.) cu dubla trioda - cu toate ca este o trioda puternica, trebuie sa ai un tub f. bun.Pentru MW verifica bobinele de pe bara de ferita sa nu fie ushor dezacordate, chiar si 1-2 mm (la indeparterea prafului) sunt suficienti pentru un dezacord brut. Daca vrei sa ridici putin amplificarea poti cupla o antena exterioara la borna MA (fir inclinat la 15-30*; L<50ml sau fir vertical H<7,4m; fir CuEm 1,5-2mm). Pentru blocul MA este deservita la intrare de 2 TE care se afla pe placa de FI (frecventa intermediara) la care trebuie sa verifici starea ambelor tuburi.Apoi, ar fi indicat sa verifici toate contactele claviaturi pentru a inchide toate circuitele aferente MW (urmaresti pe schema). Exista posibilitatea ca pe contactele aferente ARF sa nu faca contact bun (0 ohmi) sa se formeze o capacitate in loc de contact si pentru asta sa receptionezi doar semnale f.f.f puternice "prin capacitate parazitara". Obs: dupa orice schimbare de TE se efectueaza un reglaj fin datorita capacitatii diferite a tuburilor electronice.Iti recomand sa optezi pentru convertor la receptia FM-vest. La potentiometru liniar de acord poti sa-i pui un bambur de plastic (recuperat de la tunere-radio) care sa se aseze/rezeme pe ata care antreneaza pe UKW (trebuie sa-i cauti un loc) iar bobinele UKW sa le "ceruiesti.Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum