Vizitator horincar Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Am pus si pinul 24 la masa, sters picul, incarcat programul - nici o schimbare, toate patratelele sunt negre Link spre comentariu
MatyC Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 ......... masurat tensiunea in colector este 1,35 V, sa fie prea mica ? ar trebui sa fie cred 1,6 - 1,7 V ?In baza este 0,63 V, tensiunea pe pinul 1 la PIC este 4,92.Tensiunea pe pinul 1 de unde ajunge? Din programator? Ca din schema si am verificat cu softul diptrace nu vad conexiune intre +5v pinul 20 si cei 5v de pe capele comune ale lui R2, R4 si Vdd(pin2 ICSP).M-ar ajuta ceva poze fata verso la montajul facut de tine. Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Multumesc pentru ca incercati sa ma ajutati.Schema si cablajul l-am facut in Eagle, si am anulat conectorul programator din schema, deci pinul 20 vine conectat la capetele R2 si R4 si toate la + 5 V, de unde prin R2, D1 se alimenteaza pinul 1, o sa postez schema si cablajul dar sunt in Eagle. poate va ajuta.Acum o sa fac si poze si le postez.O zi bunaPe schema PCB R2 figureaza de 100 K dar este de 10 Kschema si cablajul inca nu am gasit cum sa le incarc Link spre comentariu
MatyC Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Din cea ce vad eu din cablaj este ok legatura cu 5V. Nu am intrat in detalii insa ignorand tensiunea de pe colector nu inteleg de ce nu afiseaza ceva pe display. Partea de intrare nu afecteaza initializarea afisorului. Banuiesc ca ai incercat sa reglezi contrastul din semireglabil. Ca sa nu mai vorbesc de legaturile la display.Ce model de display ai folosit? Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Fara sa fie reclama pe el scrie PCQ1602D-SYL http://www.tme.eu/ro/details/lcm1602dsl ... 02d-syl-1/ nu pot sa trimis scheleme din eagle, nu stiu cum, le-am luat cu print screen in word dar nici aia nu ma lasa sa o incarc Tot complectez, am facut poze la monitor nu le pot incarca, sunt prea mari Link spre comentariu
flocin Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 salut!daca programarea a fost un succes, se poate sa nu mearga oscilatorul ,poti verifica condensatorii mici eventual pune pentru teste unul fix in loc de trimer.ps : schema trebuie arhivata! Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Va multumesc foarte mult tuturor pentru ajutorul dat.Dl flocin a avut dreptate, a fost de vina trimerul, l-am inlocuit cu unul fix de 22p si merge destul de bine, are o mica eroare, am dat un semnal de 8192 si indicatia este 8196 dar FUNCTIONEAZA asta e foarte important. Deci schema discutata functioneaza si pentru incepatori.Sa aveti o zi minunata si multe realizari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum