Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru ssb home made

yo3dbm

Postări Recomandate

am construit acest filtru pe 9mhz care cred eu poate fi folosit in lipsa unui filtru industrial .sau folosit cristale cumparate de la digikey in jur de 0,75 usd pe bucata,filtrul este destul de simetric.nu am gasit cond ca in schema proiectata si am folosit valorile apropiate

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3dbm

3

• gica70

2

• hpavictor

1

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

asta e primul facut dupa schema asta.(nu primul filtru facut de mine ala a fost acu 25 ani),cred ca e reproductibil .an folosit 8 cuarturi la intimplare nesortate. cele de purtatoare intetia e sa folosec acelasi tip cu cond serie sau paralel sa obtin + - 1.5 khz. deci 10 cuart sa zicem vreo 10 usd. mie miau fost cumparate de un prieten. daca se asociaza mai multe persoane nu cred ca va depasi aceasta suma. o sa ma uit sa va scriu exact numarul de cod si in limita timpului il voi face si pe al doilea poate si al treilea.73!dorel

Link spre comentariu

Salut tuturor!Ca o alternativa la filtrul colegului de forum va propun o varianta de filtru in scara, realizat cu quartz-uri de 4.433619MHz usor procurabile si la un pret foarte rezonabil (eu am cumparat cu 35 bani/buc 10 bucati).Dintre componentele in cauza am sortat 4 bucati cu valori apropiate (pana in 10Hz diferenta) pe care le-am folosit in acest filtru. Intrarea si iesirea filtrului au fost adaptate la impedanta de 50 ohm.Schema, valorile elementelor motionale ale quartz-urilor (Cm si Lm) care au fosat folosite la calculul filtrului si trasa caracteristicii filtrului le gasiti in atasament.Cat despre quartz-urile pentru oscilatorul local, acestea se pot selecta dintre piesele ramase si se pot monta in serie cu condensator pentru obtinerea decalajului de 1.5kHz un SSB.Sper sa va foloseasca.

FTB443.pdf

valori quartz.pdf

ftb4.43MHzv2.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări