Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme scriere ATMEGA din ECLIPSE + AVR plugin

srdjan

Postări Recomandate

va salut. am urmatoarea problema cu programarea MCU-ului (AtMega32) din eclipse si anume:

-am hex-ul pt flash iar eep-ul nu se genereaza pentru ca tot ce se face in memoria eepromului este din runtime.

-hex-ul il actualizez des pentru ca sunt in faza de prototipare

-in setarile de programare am setat "do not upload eeprom image"

si acum apare problema:

-daca setez "inhibit chip erase" memoria eeprom ramane intacta dar imi da erori la verificarea flash-ului

-daca aleg sa faca chip erase atunci imi sterge si memoria eeprom si restul e ok.

intrebarea ar fi: sa las prima varianta cu "inhibit chip erase" setat si sa ignor chestia cu verificatul deoarece programul nu va ajunge niciodata la adresele nerescrise(<-cuvant inventat?) sau sa caut o solutie sa fac un flash erase inainte de programarea efectiva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

2

• mitescu

1

Top autori în acest subiect

Vezi ca la fuse bits ai o optiune care se numeste EESAVE. Daca programezi acest fuse, in momentul in care stergi chip-ul, eepromul ramane intact. Prin urmare poti sa nu iti mai bati capul cu ... "inhibit chip erase" . Oricum daca activezi aceasta ultima optiune , sigur o sa ai probleme.Succes.

Link spre comentariu

Ohoo, merci mult. Uite de asta nu stiam (evident). Merci mult de ajutor. Ma pun sa arunc o geana peste datasheet sa vad daca nu cumva in felul acesta eeprom-ul devine read-only chiar si in timpul executiei.LE: m-am lamurit si ce e cu Chip Erase si EESAVE cu ocazia asta. Asa e cand nu dai destula importanta teoriei :) Merci inca o data.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări