srdjan Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 va salut. am urmatoarea problema cu programarea MCU-ului (AtMega32) din eclipse si anume: -am hex-ul pt flash iar eep-ul nu se genereaza pentru ca tot ce se face in memoria eepromului este din runtime. -hex-ul il actualizez des pentru ca sunt in faza de prototipare -in setarile de programare am setat "do not upload eeprom image" si acum apare problema: -daca setez "inhibit chip erase" memoria eeprom ramane intacta dar imi da erori la verificarea flash-ului -daca aleg sa faca chip erase atunci imi sterge si memoria eeprom si restul e ok. intrebarea ar fi: sa las prima varianta cu "inhibit chip erase" setat si sa ignor chestia cu verificatul deoarece programul nu va ajunge niciodata la adresele nerescrise(<-cuvant inventat?) sau sa caut o solutie sa fac un flash erase inainte de programarea efectiva? Link spre comentariu
mitescu Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Vezi ca la fuse bits ai o optiune care se numeste EESAVE. Daca programezi acest fuse, in momentul in care stergi chip-ul, eepromul ramane intact. Prin urmare poti sa nu iti mai bati capul cu ... "inhibit chip erase" . Oricum daca activezi aceasta ultima optiune , sigur o sa ai probleme.Succes. Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 15, 2012 Autor Partajează Postat Martie 15, 2012 Ohoo, merci mult. Uite de asta nu stiam (evident). Merci mult de ajutor. Ma pun sa arunc o geana peste datasheet sa vad daca nu cumva in felul acesta eeprom-ul devine read-only chiar si in timpul executiei.LE: m-am lamurit si ce e cu Chip Erase si EESAVE cu ocazia asta. Asa e cand nu dai destula importanta teoriei Merci inca o data. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum