Cilibiu Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Ce sa faci?Ca sa afli memoria eepromului, te uiti in foaia de catalog. Iar ca sa vezi dimenziunea programului, dai la proprietati! Link spre comentariu
K1nderu Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Buna seara! N am mai scris de ceva timp pe aici, am facut si eu prima schema postata de colegul Spitfire de pe prima pagina si nu vrea sa mearga. Am folosit rezistente 3.3k, pinul 6 este unit cu 7,programul folosit este ponyprog si imi da test failed. Alimentarea este separata am folosit si un convertor usb-serial si tot la fel. Ceva sfaturi? Multumesc mult! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Un singur sfat, incearca sa construiesti asta: http://openprog.altervista.org/OP_eng.html. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 (editat) Buna seara! N am mai scris de ceva timp pe aici, am facut si eu prima schema postata de colegul Spitfire de pe prima pagina si nu vrea sa mearga. Am folosit rezistente 3.3k, pinul 6 este unit cu 7,programul folosit este ponyprog si imi da test failed. Alimentarea este separata am folosit si un convertor usb-serial si tot la fel. Ceva sfaturi? Multumesc mult! Acea interfață de programare se folosește doar dacă ai un port serial...Nu se poate folosi un convertor usb-serial! Și dacă calculatorul are mai multe porturi seriale...trebuie văzut pe ce port ești (com 1,com2...) Iar pinul 7 al memoriei eeprom ar trebui săl conectezi la masa montajului ...și dacă nu funcționează nici așa...încearcă cu el(pin7) conectat la +5v(asta cred că e tensiunea de alimentare a montajului/memoriei?) Unele memorii 24cxx se pot programa cu pinul 7 la masă, altele nu ...și poți încerca a doua variantă scrisă de mine aici! Editat Decembrie 18, 2017 de elmar Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Am lucrat mult cu porturi seriale. La cele mai vechi PC-uri, tensiunile erau de 12V (standardul este 15V) si mergeau bine tot felul de terminale. La calculatoarele mai noi, tensiunile au sazut la 10V, iar la laptopuri la 8V. Mai sigur este sa se foloseasca o sursa separata. Alta problema este ca nu intotdeauna avem COM1. Eu am patit-o si, cand scriu un driver sau un program de aplicatie, il pun sa testeze COM1,2,3,4 si sa lucreze cu cel bun. Link spre comentariu
K1nderu Postat Decembrie 19, 2017 Partajează Postat Decembrie 19, 2017 Folosesc alimentare separata, ii dau 5v extern. pinul 7 e conectat la masa, n-am incercat cu el conectat la +. O sa mi fac si-un progamator mai sofisticat dar aveam nevoie de ceva urgent pentru citirea unei memorii din casetofonul auto. Va multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
K1nderu Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Am facut rost de un programator ca cel din imagine dar nu mi dau seama unde vine conectata memoria. Cel de la care l-am luat nu mai are pinout-ul la el. Am cautat cu google, dar nu prea imi dau seama, are cineva asa ceva? Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Poate te ajuta: Link spre comentariu
K1nderu Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Da! Am reusit! Se pare ca merge si programatorul facut de mine, problema fiind cablul serial prea lung. Schema de pe prima pagina e perfect functionala, merge foarte bine cu winpic800 setat pe jdm! Multumesc mult si sarbatori fericite! Link spre comentariu
winston Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 (editat) http://www.comunidadelectronicos.com/proyectos/eeprom.htm sau "eeprom serial programmer pentru 93Cxx si 24Cxx"-started by winston 2013...pe elforum.ro Este schema de pe prima pagina a acestui topic...foarte bun programatorul mai ales pentru cei care vor programa variantele "smd" de la 93Cxx si 24Cxx.(cu adaptoarele aferente desigur)..totul e sa-l construiesti atent...am facut mai multe variante de programatoare mai simple sau mai complicate insa nu toate mergeau cand era vorba de "smd-uri"..cel de mai sus nu m-a dezamagit niciodata in ciuda simplitatii sale.. Editat Decembrie 24, 2017 de winston Link spre comentariu
K1nderu Postat Decembrie 25, 2017 Partajează Postat Decembrie 25, 2017 La multi ani! Da, am reusit sa citesc memoria smd din casetofon si am aflat codul. A mers totul foarte bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum