AlexDima Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Salut! am modificat vechiul pc la sistemul de racire pentru a fi mai silentios, poate ca unii dintre voi sunteti interesati de asta, dar v-a fost frica sa modificati, eu unul am incercat si va arat ce am facut! Pur si simplu am legat cele 3 coolere la unul dintre celelalte cabluri de alimentare pentru hdd, dvd-writer sau orice alt dispozitiv pentru ca este voltajul mai mic de cat pe placa de baza, coolerele se invart mai incet de cat trebuie, dar racirea este ok, procesorul sta la 44 de grade idle, iar full load nu trece de 60, la sursa l-am lasat si pe cel al ei legat tot ca celelalte, si am pus sub cele 2 radiatoare un mic cooler pentru a le raci, si am fost uimit cat de bine le raceste, am pus mana pe ele, si sunt doar caldute un pic, dar aveti grija pe unde puneti mana daca umblati acolo in sursa, iar hdd-ul dupa cum se vede in video, l-am pus deasupra la dvd-rom suspendat pe 2 elastice, care sunt stranse, metoda functioneaza pentru a prelua vibratiile hdd-ului, iar acestea nu se mai aud deloc, doar temperatura lui este putin cam maricica cam 44 grade , destul de mare, pentru ca nu mai este la locul lui intre acel aliaj de metal, care prelua si acela caldura lui. CE POT SA VA SPUN... PC-UL MERGE OK, ESTE SILENTIOS TOTAL, PARCA AR FII SCOS DIN PRIZA, ASA RULEAZA, SUNETUL ESTE 0, DACA AVETI DE GAND SA FACETI SI VOI ACEASTA MODIFICARE, O FACETI PE RASPUNDEREA VOASTRA, EU DOAR MI-AM FACUT DAMBLAUA, CUM SE ZICE, DAR PC-UL ESTE FUNCTIONAL Video: http://www.youtube.com/watch?v=Grm6lhcF ... e=youtu.be http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Grm6lhcFl_c&feature=youtu.be Link spre comentariu
sebi Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 sant curios ce temperatura va avea placa video in timpul jocului!?! Link spre comentariu
AlexDima Postat Martie 14, 2012 Autor Partajează Postat Martie 14, 2012 sant curios ce temperatura va avea placa video in timpul jocului!?!placa video nu are treaba, , la placa video nu am modificat nimic, ea are radiatorul ei la procesor, si atat Link spre comentariu
Vizitator tukulie Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Am o nelamurire si un sfat Nelamurirea este de ce ai pus atatea coolere pe sistem? nu ii era de ajuns unu?Sfatul este.. daca tot vrei sa ai o racire buna pune mana si fa coolere acelea sa se miste mai repede,punand firul rosu pe firul galben de la mufa sursei iar pe cel negru..la negru, normal. astfel se vor invarti mai repede.Daca te gandesti ca se vor arde sau mai stiu eu.. sa stii ca nu vei pati nimic la coolere. tocmai, ele se invart incet nu din cauza ca ai 3 puse pe o singura alimentare ci pentru ca sunt puse pe o tensiune de 5v (firul rosu). Punele cum te-am sfatui si vei vedea ca se vor invarti cu mai multa "viata" si vor raci mult mai bine. (firul galben are 12v, curent pe care il cer si coolerele acelea. uitate pe ele si vei vedea ca am dreptate. cer alimentare de 12v)Imi cer scuze daca te-am suparat cu cele spuse in primele randuri. Numai bine! Link spre comentariu
dragos2009 Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 doamne cum arata sursa aia Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Eu propun o solutie mult mai simpla si mult mai eficienta: http://www.electronisti.ro/wp-content/u ... cooler.jpg Link spre comentariu
strombi Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Ce sa o mai dam in diverse racirea cooler e destul de fiabila si eficienta dar am gasit un nebun,(cred ca nu e user al acestui forum) Care i-a facut racie pe freon.Si ca sa va convingeti mult mai bine priviti: Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 este si asta o treaba ,dar pe deasupra e si enervant cand stai la calculator sa faca ca un frigider ..... Link spre comentariu
strombi Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Iti dai seama sa iti duduie ala in cap cred ca il treceam pe clasa energetica X- Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 ma gandesc poate o fi izolat carcasa cu vata minerala sa numai se auda zgomot ...si asa racire avea nu-i mai trebuie .....o fi izolat-o fonic Link spre comentariu
strombi Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Cel mai probabil eventual si pus pe picioruse ca cauciuc sa nu faca vibratii. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 in loc de alea 3 ventilatoare puse in paralel pe tensiunea de 5V mai bine pui cate doualegate in serie la tensiunea de 12V ,mergand la o tensiune mai joasa vor merge mai incet implicit mai silentioase.. poti sa adaptezi carcasa si pentru 4 astfel de ventilatoare Link spre comentariu
AlexDima Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Salutare, dupa cum ati vazut, ca am scris mai sus, eu am facut asta pur si simplu pentru a testa daca merge, a fost doar un test, nu ma interesa daca se strica acel pc sau nu, acel pc, merge si acum fara probleme, si este foarte silentios, pc-ul este destul de vechi, nu il mai folosesc, momentan sta degeaba, deci eu nu vroiam sa mearga ventilatoarele cu turatii mai mari, eu le-am legat la 5V special ca sa aiba turatii mai mici, daca mai aveti intrebari, va astept. Numai Bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum