Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec + starter = lumini disco !

Vizitator DjToxyk

Postări Recomandate

Vizitator DjToxyk

Salut !

Stiu ca a mai fost postat-a chestia asta .... Vreau sa fac un fel de orga de lumini cu becuri normale legate cu un starter de neon .. cica functioneaza super bine ... dar acu intrebarea este cum leg starterul doar e + pe + si - ca nam mai faku tasa ceva pana acum si daca trebuie sa pun vreo rezistenta ceva ..

Si cateva exemple !

http://www.youtube.com/watch?v=z4u0cLM4Xy0

http://www.youtube.com/watch?v=hypuL_Qp ... re=related

Si vreau sa fac si un stroboscop idei ? ca nu gasesc la mine in oras stroboscoape dalea mici ... stau in Focsani

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• molioa

3

• Dr.L

2

• rinaldoparaipan

2

• cristi_ozana

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator DjToxyk

stiu ca nu este orga doar sa palpaie ca e suficient pt mine .. dar imi poti arata sau face o schema ? cum sa leg starter sau macar spunemi nu trebuie neaparat schema ... si daca exista risc de scurt circuit etc ...!

Link spre comentariu
Vizitator DjToxyk

Cristi daca poti fi mai explicit te rog frumos ... ce este necesar o schema sau rezistenta merci..:) si daca poti sa bagi id meu alex_andru48 sa imi spui ce si cum ar fi bestial ms..

Link spre comentariu

Dupa nicknameul tau, cred ca o vei folosi intr-o discoteca.Mai bine cumpara una adevarata, nu e foarte scumpa.Sau fa-ti una, sunt o groaza de scheme.Cu becuri inseriate cu startere o sa te faci de ras.Solutia se aplica prin anii 70-80 cand tiristorii/triacele erau f. scumpe si nici nu prea se gaseau.

Link spre comentariu
Vizitator DjToxyk

Nu .. .ai inteles gresit eu am deja discoteca ... cu aparatura din germania boxe jbl cu tot tacamult de la laser pana la playere ecrane etc .... vreau sa fac eu asa am un chef ...si imi si place !

Link spre comentariu

Daca asta e placerea ta :aplauze Macar in loc de becuri poti folosi benzi cu leduri de diverse culori, sau banda cu leduri RGB, ar fi mai de efect.Sau leduri RGB cu controller cre iti baleiaza toate nuantele spectrului.Idei ar fi multe.

Link spre comentariu
Vizitator DjToxyk

Subiectul vechi e de prin 2009 ? sau mi se pare mie ori daca nu 2010 si pe alte forumuri e interzis sa dezgropi subiecte mai vechi de un an .. orikum vreau sa fac ceva calumea sa arate bine etc. ..

EDIT: CU "ORGA" am priceput dar un stroboscop ceva ?si de unde ar trebui sa incep ca,sa fac asa ceva ?

Am gasit ceva sa fac un laser cu hdd de calculator uitativa ...

Link spre comentariu
Vizitator DjToxyk

vreau si eu asa :(( :)) dar repede va rog deci cu starter trebuie ... dar pe fiecare in parte ? si daca are cineva facut sa ma contacteze la alex_andru48

Si un glob de acesta ?

cum as' putea face ?
Link spre comentariu

deci pot sa bag mai multe becuri de 40 w sau mai multe becuri da sa nu depasesc 40 w

Un starter, inseriat pe 40-50W total. Dar poti face, ciorchine de startere, cate linii vrei tu.Numai ca, asa cum spun colegii, aia nu-i orga. E o ameteala groaznica de lumini...colorate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări