Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

protectie impotriva descarcarilor electrostatica la switch

Vizitator tehnic1

Postări Recomandate

Vizitator tehnic1

Salutare tuturor! Am citit pe tot felul de documetatie "scriptica" pe google si forumuri despre acasta protectie si am vazut ca ar fi mai multe metode -Varistoare,Diode de tip Avalansa,Tuburi cu descarcare in gaz,Contactor bilateral cu siliciu-,problema este ca pentru un numar mare de porturi realizarea unei scheme de protectie bazata pe diode si neoane pare un lucru complicat! Nu cunosc configurarea lor ca schema ,daca se foloseste si impamantarea , la ce suprasarcina poate sa reziste in contexul in care porturile sunt destul de sensibile la variatii de tensiune,care este pragul limita de tensiune la care rezista portul? Pe un site se spunea ca se pot folosi si optocuploare! Am gasit ceva la firma APC dar sunt destul de piperate pentru bugetul meu! Un sfat va rog,iar daca aveti o schema ar fi binevenita! Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am postat releveul unei astfel de protectii la supratensiune! (dintr-un UPS MGE) Caut-o te rog,sa n-o caut euDaca o gasesti,o sa unesc subiecteleDaca nu,doar o sa-l inchid p-astaEvident,multe porturi,multe piese! IN special diode,cate 1 pe fiecare fir,deci 8 pe porturiEu n-as zice ca porturile sunt prea sensibile,pana nu e o furtuna care trazneste ceva sau din greseala baga cineva tensiune pe cablu,nu patesc nimic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări