Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire condensatori marantz pm-84

Vizitator c_andrei

Postări Recomandate

Vizitator c_andrei

Stimati colegi forumisti va salut cu respect! Am cumparat un Marantz pm-84 mk2 si la o prima evaluare am observat cativa condensatorii din care a curs lichid. Banuiesc ca din aceasta cauza are si un brum foarte slab. As vrea sa il desfac bucati si sa ii schimb toti condensatorii, evantual si semireglabilii de pe partea de curenti de polarizare. Momentan am reglat curentii si lucreaza ok. Ca si sunet este superb si cred ca merita sa il "restaurez". Problema este ca nu am mai facut niciodata chestia asta, desi nu sunt complet strain de electronica. Mi se pare destul de inghesuit si nu stiu daca pot desface placile, asta fiind partea cea mai dificila pentru mine. Este cineva care are experiente cu acest amplificator? Stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă eşti ordonat şi umbli cu grijă maximă, nu ai ce să greşeşti. Fă-ţi poze la plăci, conectori, mufe, înainte de a demonta ceva, ca să ştii cum să pui la loc. Singurele părţi mai ''periculoase'' din amplif sînt alimentarea şi ampliful final. Toţi condensatorii electrolitici de maxim 4,7uF se pot înlocui cu unii nepolarizaţi tip mkt, mpp, mks, care au gabarite mici la 50 şi 63V, cu distanţe între picioare de 5 şi 7mm.

Link spre comentariu
Vizitator c_andrei

Ok, pai am sa fac o lista cu condensatori si imi recomandati atunci ce sa iau. Problema e sa il deasamblez, fiindca are suruburi inacesibile si nu stiu cu ce sa incep.

Link spre comentariu
Vizitator c_andrei

Am revenit cu poze. La cere mai pot face si altele. Multumesc frumos pentru ajutor. Vreau sa spun ca in timp ce scriu ascult la el si suna magnific. Vreau sa fac aceasta lucrare ca la carte pentru ca merita.

post-20460-139829402591_thumb.jpg

post-20460-139829402602_thumb.jpg

post-20460-139829402615_thumb.jpg

post-20460-139829402625_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator c_andrei

Pe bune? Dar tinand cont de faptul ca scula are vreo 30 ani, nu ar fi bine sa ii schimb, chiar daca nu sunt cursi? Mi-a intrat chestia asta in cap, si am senzatia ca va suna si mai bine dupa schimbare. Oricum, am un brum foarte slab indiferent de volum, si banuiesc ca e de la condensatorii din preu.

Link spre comentariu

Acela poate fi zgomotul normal al amplifului, condensatorii arată bine, posibil să fie mai buni decît pocnitorile de azi. Singurii pe care-i poţi schimba necondiţionat cu unii noi sînt pe placa cu preul de ton PE01: C21,25 şi C22,26 cu cîte un singur cond nepolarizat de 10uF tip mkt, iar C07,08 cu unii la tensiune mai mare, cei la 6,3V au fost întotdeauna dubioşi. Pe plăcuţele cu puţometri de ton PF01,05 schimbă C13,14,17,18 cu unii nepolarizaţi mkt şi C19,20 cu unii la tensiune mai mare. Dacă asculţi şi discuri la pick-up, mai trebuie să schimbi cîţiva cond şi în preul de doză, dacă nu îl laşi în pace.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări