Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potentiometru !!

Vizitator braik

Postări Recomandate

Vizitator braik

Salutari la toti. Am o problema destul de mare zic eu avand in vedere nivelul la care sunt cu electronica.Sper ca voi sa ma puteti ajuto. Am un potentiometru liniar cu cu 10 pini si unul normal cu 8 pini eu as vrea sa il inlocuiesc cel norma cu cel liniar, problema mea e ca nu ctiu cum sa il leg si mi frica sa il leg dupa capul meu ca sa nu imi ard amplificatorul sau mai stiu eu ce se poate intmpla. As fi foarte recunoscator daca mati putea ajuta. MULTUMESC ANTICIPAT Am facut un fel de schema sper sa intelegeti

post-47061-139829401269_thumb.jpg

post-47061-139829401275_thumb.jpg

post-47061-139829401285_thumb.jpg

post-47061-139829401295_thumb.jpg

post-47061-1398294013_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• gabiferaru

2

• BUGHIU

2

• mihai1979

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

din cite vad eu potentiometrul ala rotund are si un contact suplimentar care cred ca e pt ceva corectie fiziologica( x bass sau cam asa ceva) de inlocuit cu ce ai tu nu e problema doar ca .... strici fata la amplif si mai mult ca sigur ramai fara fiziologic. sint 2modalitati de a vedea cum e facut ala liniar. 1:pui mana pe tester si identifici care e cursorul si capetele. 2:vezi daca nu mai are ceva scri pe el si cauti date tehnice pe net(cel mai usor). Atentie !!! vezi ca valoarea sa fie identica la ambele ca de nu vor aparea probleme. bafta!!!

Link spre comentariu
Vizitator braik

problema e ca mi sa ars aparatul de masura. si alta problema cred ca sunt de valori diferite. amplificatorul are bass separat. aspectul amplificatorului nu ma prea intereseaza ca as vrea sa i schimb carcasa cu totu.pe potentiometru rodund scrie (07257400 r k l) deci nu i cunosc valoarea iar pe cel liniar scrie ( 10k ohm b x2 243e)

Link spre comentariu

Puţometrul ăla ''rotund'' e de volum sau de balans? Că numai astea au priza conectată aşa. Pune o poză cu ce scrie pe puţometru, că nu înţelege nimeni aşa. Vezi să nu fie trecută pe ''burtă'', unde are pinii.

Link spre comentariu
Vizitator braik

potentiometrul e pentru volum pe potentiometru scrie 07257400 r k l. apropo am cumparat aparat de masura dar ce trebuie sa masor ca sunt 9 pini de masurat . :-D

Link spre comentariu

Io-s convins că e mai bun originalul japonez ''rotund'' decît sărăcia aia chinezească. E de 150K liniar, asta findcă e în combinaţie cu cel de balans de 250K cu variaţie specială, altfel ar fi fost unul logaritmic.

Link spre comentariu

Din pacate, ceea ce vrei tu sa faci e o aberatie.Pontentiometrul este un rezistor pe care se plimba un cursor. Potentiometrul rotativ de pe amplificatorul tau are o constructie mai speciala, in sensul ca undeva pe rezistor exista si o priza cu un rol precis in functionarea amplificatorului. Acea priza lipeste pe potentiometrul cu translatie (sau liniar - cum gresit l-ai denumit tu), deci functia acelei prize nu va mai putea fi folosita in amplificator.Ca sa nu zic ca vei strica dramatic aspectul amplificatorului improvizand modificari doar pentru ca ai tu placeri ciudate.Si, ca sa te ajut: identifica cu ajutorul aparatului de masura capetele rezistorului respectiv cursorul de pe ambele potentiometre si vezi cum poti face inlocuirea. Chiar mura in gura nu-ti va da nimeni.

Link spre comentariu

stiu ca e mai simplu sa cumpar altul dar mie imi plac potentiometrele liniare si daca e posibil as vrea sa il schimb cu unul liniar

Pe linga faptul ca este mai greu de adaptat ,fizic vorbind,cel liniar(ce aspect va avea?!?!) nici nu ascultati de cei ce va indruma ....corect si bine!!!! :cry: Oare de ce ???
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări