Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio VEF 221

gigiones

Postări Recomandate

Revenind la tranzistorii nemarcati, am constatat ca majoritatea sunt asa. Initial credeam ca cei galbeni sunt toti KT315 iar cei rosii KT361, dar se pare ca in capsulele respective pot fi si alti tranzistori. Gasind nisye poze pe net am vazut ca KT315 ar avea marcata litera G sau B chirilica si simbolul unui difuzor. Totusi, de ce au marcajele asa proaste? La blocul FM imi lipseste tabla de ecranaj care vine pe fata cu piesele ( peste protectia de plastic a cv-ului. Poate si din cauza asta am receptia mai slaba. Am constatat la Gloria ca daca ii scot ecranajul respectiv prinde mai prost...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin87r

11

• gigiones

10

• jorj2010

6

• radu ionel

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am ascultat azi noapte la el pe scurte. Prinde bine, pe alocuri mai bine ca Selena, si are claritate mare. Se aude frumos. Difuzorul lui e de slaba calitate ( am probat cu unul cu suspensie de cauciuc) si se aude mai prost, mai ales pe FM.

Link spre comentariu

constatand ca posturile fm se prind de la jumatatea scalei la stanga, am miscat de cei doi trimeri din blocul UUS. Atunci a inceput sa repecptioneze mai puternic posturile. Am departat sprele unei bobine si s-au centrat posturile. Acum pot sa spun ca sunt multumit cu sensibilitatea lui. I-am pus un condensator de filtraj de 10 000uF ca la posturile slabe pe scurte se auzea brumul cand dadeam volumul aproape de maxim...Mi se pare un radio reusit. Al meu e facut in Letonia (Latvia) desi stiu ca erau fabricate in Lituania de obicei.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mi-am adus aminte ca in primavara incercasem si eu o reparatie la un VEF 221, dar pentru ca era cu multe piese lipsa la inventar, l-am pitit prin debara pentru cand voi ma gasi un donator, sau macar pisele care-mi lipsasc, poate candva intr-o iarna!Daca doriti un capac metalic pentru blocul YKB am unul in plus, pentru donat, pentru ca am si un bloc YKB in plus, care din pacate este cu C in coada, adica banda sovietica! Cele cu extensia E, YKB-2-08-E, sunt pentru banda europeana 88-107Mhz, Am vazut ca 221-2 are ambele benzi ceea e cazul cel mai de preferat! Felicitari pentru reusita cu VEF-ul si mai ales pentru viteza!

Link spre comentariu

Da,l-am reparat destul de repede avand in vedere ca abia am gasit documentatia pt el. E un radio foarte rar, incropit din ce a mai ramas prin magaziile fabricilor. De aratat,arata bine,chiar imi place.Parca aveam intr-o schema valorile condensatorilor pt conversia blocului OIRT. In CCIR. E ca la SelenaLtrebuie inlocuiti niste condensatori. O sa ma uit sa vad...Daca tot aveti tabla aia de ecranaj, mi-ar trebui mie. Va las adresa pe PM...

Link spre comentariu

Piesele din VEF-uri sunt cel putin la ale mele, rusesti, dar schema este totusi "lucrata", particulara, si facut cu module, mai bine decat la Selena,mai usor de depanat, pacat de plasticul de la carcasa, care e de slaba calitate, in timp se decoloreaza si da un aspect rau produsului. Chiar si carcasa are elemente interesante care ajuta la depanare!Aveti PM pantru tablita!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări