Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio VEF 221

gigiones

Postări Recomandate

rog o mana de ajutor de la cineva cu mai multa experienta.. Aparatul nu functioneaza pe FM ,care este in banda vest din fabricatie, pe celelalte lungimi de unda functioneaza ok. Am efectuat masuratorile din schema, gasind tensiunile aproximative, date de fabricant...ce verificari sa-i mai fac k m-am cam desumflat !!?? multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin87r

11

• gigiones

10

• jorj2010

6

• radu ionel

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este cel rusesc sau polonez,cu rotator sau schimbator benzi.Are pe scala si-n el modul frecventa alocata,are fisiitul de fond pe comutare banda.Daca are norma UKV???

Link spre comentariu

o sa incerc o noua verificare...insa dupa ce repar ochelari k mi-au sarit suruburile de la ei din cauza dracilor......orice sfaturi sau idei sunt binevenite..o sa trec la verificarea lor...multumesc si voi posta rezultatul .

Link spre comentariu

desi le-am curatat cu alcool izopropilic, mai trebuie odata verificate, merci !am verificat traseul si este okmodulele se alimenteazaam schimbat c36 cu unul de 4,7uf/25v si am ramas in mana cu un picior de la c54 de 0,022u ,in locul lui montand un ceramic rotund, din recuperari, de 22nfsi cu toate aceste nu apare fasaitul de fm...o sa schimb toti electroliticii pana la urma...mai sunt ceva idei !!??

Link spre comentariu

pai daca aveti tensiunea "Unum." nu trebuie sa mai verificati (curatati) nimic...comutatorul de vhf nu are decit aceste contacte (6-7)...dupa parerea mea defectul este in demodulator ... ar mai fi: sa verificati daca condensatorul variabil nu are armaturi in scurt....

Link spre comentariu

asa este, numai 6 si7 si chiar sunt ok, facand contact cu placa....e o problema care poate fi restransa prin interschimbarea unor module..asta in situatia in care ar mai exista un aparat vef221....dar pana mai apare unul mai cautam poate reusim.

Link spre comentariu

am reusit indepartarea capacelului din plastic, CV este bun, fara deformatii....voi continua sapaturile....incep sa cred ca este unul din module, si mai exact demodulatorul FM-asa cum s-a mai spus aici .. Daca cineva are module, rog o oferta de pret.. Am constatat ca e bulit si intrerupatorul on/of..avea un strap pe contactele exterioare...am incercat cu spray insa fara rezultat..!!!Plasticele de la potentiometre (capacele din plastic)lipsesc.....o idee cu ce pot fi inlocuite !!??blocul ykw are capacele scoase....stie cineva cum se scoate si daca se scoate capacelul din plastic ce protejeaja Condensatorul variabil ?

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator giurgescu

Ce-ai mai facut cu VEF-ul, povestea ta nu are sfarsit, sau mai bine zis hapy end!Ai renuntat sau l-ai facut sa merga?Pune aici povestea poate e de folos si altora!Din intamplare am gasit si eu un VEF 221, circuitele sunt intregi neumblate dar carcasa varza, scala, antena si capacul de la baterii lipsa, si dupa o scurta toaleta, nu functioneaza decat etajul final! O sa-mi fac timp sa incerc sa-l trezesc la viata, si sper sa gasesc si o carcasa intreaga!

Link spre comentariu

pai nu prea are final, aparatul functioneaza ok acum, a fost problema de condensatorii in demodulator din cate imi amintesc, singurul lucru de care mai sufera acum este lipsa potentiometrului de volum, pe care l-am inlocuit cu unul obisnuit rotativ, de 100k... cand o sa gasesc pot original il pun si e complet si functional...se aude si receptioneaza f ok, i-am schimbat toti electroliticii din el.

Link spre comentariu
Vizitator giurgescu

Merci pentru promtitudine!Cand spuneam ca functioneaza etajul final, ma refeream la amplificatorul audio, de la potentiomeru pana la difuzor!Am mai schimbat cativa electrolitici, dar partea de radio tot nu functioneaza, trebuie sa caut mai adanc defectul!Daca gasesti potentiometru de volum, spune-mi si mie sursa!

Link spre comentariu

pai mai degraba se gaseste pe la voi, pentru ca sunteti mai aproape de tara producatoare si poporul prieten !Stiu ca venea intr-o vreme o persoana cu tot felul de componente "est"! Da cum n-am mai trecut pe la acea locatie de ani buni, nu mai stiu daca mai are acest obicei. O sa-mi fac timp sa trec sa caut acea persoana, sa o intreb daca are piese de VEF, mai ales potentiometrul de volum!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator giurgescu

Dupa mai multe incercari am reusit sa dau de persoana cu piese din est, dar nu are ce vreau eu. Am constatat ca detine in general multe lampi de radiofrecventa, si ca vrea sa inchida "afacerea" luna aceasta, sa se pensioneze! Asa ca va trebui sa caut in alta parte piesele de VEF 221 care-mi lipsesc, scala antena, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări