Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

overclock CPU

Vizitator vvlladdd

Postări Recomandate

Vizitator vvlladdd

salut, am urmatoarea configuratie MB: ECS RS485MCPU: AMD SEMPRON LE-1100 1,9GHZRAM: 2x1GB DDR2 take ms 667MHZPlaca video: Nvidia GeForce 7300LE 256MB 64 bit.Vreau sa fac overclock la procesor si la placa video. La procesor momentan merge de cateva luni bune cu overclock de la 1900 la 2200MHZ. vreau sa il duc pana la 2500,2600 merge? mentionez ca nu pot modifica multiplicatorul, am modificat doar BUS-ul si am pus memoriile ram la o frecventa de 533MHZ ca sa am surprize. Am windows 7 Profesional 32 bit instalat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pinky

2

• davidut5

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Overclock-ul presupune o racire corespunzatoare.Astfel, ca sa faci overclock de la 1,9GHz la 2,5GHz ai nevoie de o racire ca pentru 3 GHz sau chiar mai bine. CPU trebuie mentinut la temperaturi mai mici decat in functionare normala pentru a nu aparea erori gen blue screen. Daca CPU sau GPU lucreaza totusi normal dar la temperaturi mari, dupa un timp se "lungesc" tranzistorii care compun aceste componente si te trezesti dupa cateva luni ca ai aceleasi performante ca inainte de overclock si nici nu va mai functiona in conditii de clock normal.Sempronul e un CPU slab. Prin overclock obtii performante cu putin mai mari decat cele actuale.Parerea mea: decat sa bagi o galeata de bani in sisteme de racire ( si de zgomot suplimentar ) mai bine schimbi platforma, un CPU ceva mai nou cu o alta placa de baza si evident alte memorii. La un CPU mai performant se mai dezgheata si placa video, pe care o poti inlocui si pe ea cu preturi modice. Cea mai ieftina placa video PCI-Ex are 1 sau 2 GB si costa aprox 120 lei si are performante duble fata de 7300.

Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd

procesorul lucreza in mod normal la 40 de grade cel putin asa arata in bios, iar cu everest imi arata 21 acum(cred ca este eroare). placa video lucreaza cam tot timpul in maxim 60 de grade.

Link spre comentariu

Poti sa maresti fsb cat merge, fara sa dea bluescreen sau erori, testezi cu ceva programe de stres cpu. Eu am ridicat cu un celeron 3ghz de la 133 la 160 adica 3,6ghz si mergea foarte bine, cu un pentium D nu pot sa-l ridic decat maxim 5mhz adica de la 200 la 205, mai mare imi da bluescreen.

La video nu m-am bagat ca e riscul mare si performanta castigata prea mica, si deja atinge 83 grade in furmark.

2,6 ghz, cu voltaj stock.

http://www.techpowerup.com/forums/showt ... hp?t=50741

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări