Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect amplificator tda7296

paradisio90210

Postări Recomandate

Am un genius 5.1 defect si m-am decis sa-mi fac 5 amplificatoare cu tda2050 si 1xtda7296,am facut un amplificator cu 4xtda2050 alimentat o alimentare pe care o scoate transformatorul meu,pe care o sa le folosesc la FL FR RL RR.am sa mai fac un pcb cu 1xtda2050 si 1xtda7296?O SA AM NEVOIE DE PREAMPLIFICATOR CU CORECTOR DE TON? sau folosesc intrare separata pe fiecare canal 5.1 direct din calculator,dintr-o placa creative audigy,rugamintea mea este sa ma ajutati pe aceasta schema cu tda7296 sa o fac cat mai simpla,nu am nevoie de mute si stand by!Am atasat si o poza cu tensiunile pe care le am,deoarece transformatorul are doua mufe,una e deja conectata la amplificatorul cu 4xtd2050 si cea din poza este disponibil sa-mi alimenteze acest amplificator cu 1xtda2050(central) si 1xtda7296(bass) doar ca nu stiu cum sa redresez tensiunea,sa o filtrez si sa o distribui,as dori si o schema de redredare si filtrare,si cum leg la alimentare cel cu tda 2050 si cel cu tda 7296.Ca idee la genius integratul tda 7296 era alimentat din firele rosu negru rosu,care era amplficatorul pentru subwoofer si cele galbene pentru central,am sa atasez si schema cu tda2050,poate cineva binevoieste sa ma ajute. Multumesc

post-59095-139829401054_thumb.jpg

post-59095-139829401061_thumb.jpg

post-59095-139829401064_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paradisio90210

14

• George

4

• Marian

2

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa o luam pe rand:

-Al 5-lea modul cu TDA2050 il vei alimenta in paralel cu celelalte 4 deja existente.

-O sa atasez eu cateva imagini cu diferite chestii legate de TDA7296, in primul rand schema sa, chestiile alea despre care ai intrebat ce sunt pe schema ( ca un soi de talpi ), sunt conexiuni la circuitul de masa, adica tot ce arata ca merge la o chestie din aia merge de fapt la masa, la circuitul de masa, ai pentru exemplificare in PDF-ul integratului si o varianta de PCB, si mai poti gasi altele pe google imagini, cauti TDA7296 pcb pe google si vei gasi. De asemenea am observat ca nu cunosti nici circuitul de intrare ( din pacate sunt multe pe care nu le cunosti, ar trebui totusi a mai studiezi ), ei bine la tda-ul asta la pinul 2 este intrarea inversoare, la el se stabileste bucla de reactie ( feedback ) care stabileste factorul de amplificare, la el nu se aplica semnal de la intrare, la pinul 3 este intrarea neinversoare si la aceasta se aplica semnalul de intrare, imediat dupa condensatorul ala C1 de 470n, si firul comun de la intrare merge la masa, am exemplificat eu in imaginea de mai jos:

post-15007-139829401075_thumb.jpg

-Circuitul ala de mute si stdby se poate rezolva simplu conform schemei urmatoare postate de mine mai jos, si poti lega circuitul asta direct la linia de -29Vcc si n-ai nevoie de comutator:

post-15007-139829401082_thumb.jpg

-Apoi alimentarea, am facut o schema cu sursa care ar trebui sa alimenteze TDA-ul in cauza, am desenat eu si mufa ta si liniile colorate reprezinta firele de la mufa ta si culorile respective, e cat se poate de simplu asa ca nu-s nevoie de multe explicatii ( Gnd inseamna chiar circuitul de masa ):

post-15007-139829401079_thumb.jpg

LE: Iti va trebui preamplificare, corectie ton si filtru de banda pentru fiecare canal de amplificator.

Link spre comentariu

Sa o luam pe rand:

-Al 5-lea modul cu TDA2050 il vei alimenta in paralel cu celelalte 4 deja existente.

-O sa atasez eu cateva imagini cu diferite chestii legate de TDA7296, in primul rand schema sa, chestiile alea despre care ai intrebat ce sunt pe schema ( ca un soi de talpi ), sunt conexiuni la circuitul de masa, adica tot ce arata ca merge la o chestie din aia merge de fapt la masa, la circuitul de masa, ai pentru exemplificare in PDF-ul integratului si o varianta de PCB, si mai poti gasi altele pe google imagini, cauti TDA7296 pcb pe google si vei gasi. De asemenea am observat ca nu cunosti nici circuitul de intrare ( din pacate sunt multe pe care nu le cunosti, ar trebui totusi a mai studiezi ), ei bine la tda-ul asta la pinul 2 este intrarea inversoare, la el se stabileste bucla de reactie ( feedback ) care stabileste factorul de amplificare, la el nu se aplica semnal de la intrare, la pinul 3 este intrarea neinversoare si la aceasta se aplica semnalul de intrare, imediat dupa condensatorul ala C1 de 470n, si firul comun de la intrare merge la masa, am exemplificat eu in imaginea de mai jos:

Mute-stdby.jpg[/attachment]

-Apoi alimentarea, am facut o schema cu sursa care ar trebui sa alimenteze TDA-ul in cauza, am desenat eu si mufa ta si liniile colorate reprezinta firele de la mufa ta si culorile respective, e cat se poate de simplu asa ca nu-s nevoie de multe explicatii ( Gnd inseamna chiar circuitul de masa ):

[attachment=1]Surse liniare#2.JPG[/attachment]

LE: Iti va trebui preamplificare, corectie ton si filtru de banda pentru fiecare canal de amplificator.

Multumesc frumos,chiar esti un om cu caracter,mai rar astfel de oameni..sincer!!!Mersi inca odata!
Link spre comentariu

in ce program sa desenez schema si apoi sa mi faca circuitul,ca apoi o proiectez eu in sprint layout,dar imi trebuie sa imi faca traseele,ca se suprapun si pe net nu gasesc pcb ul niciunde??????

Link spre comentariu

Uita-te mai atent, (-) C6 se intalneste cu (+) C8 la masa!

Este normal,pentru ca integratul TDA 7296 se alimenteaza din sursa dubla,diferentiala (+V ,masa, -V).
Link spre comentariu

Eu spun ca e diferit ce e pe schema din datasheet cu ceea ce e pe cablaj,convingeti-va si voi,si oricum din cablajul care e in datasheet nu se intelege nimic,chiar nimic,am cautat pe net cablaj dar nu am gasit,am incercat cu program de proiectat,ii da cu vreo 4 strap uri si nu vreau,daca stie cineva vreun cablaj,sa-l posteze va rog!!!

post-59095-139829401813_thumb.jpg

post-59095-139829401819_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu zic ca mai bine faci cu TDA7294. Pentru el gasesti mult mai usor cablaje pe internet. Sunt o gramada de cablaje si scheme cu el pe internet. Uite mai jos un exemplu de schema si cablaj.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Imi spune ti va rog care cum sunt codensatorii...220pf?,1-2,2uf?,0.1uf? stiu ca sunt una din valorile astea

Ala mare pare sa fie de 1u, iar cel mic de 0,1u.
Link spre comentariu

Oare cat de greu este sa verificati mai atent pdf-urile integratelor? daca va uitati mai atent pe ele si nu doar asa in treacat veti deescoperi ca TDA7294 si TDA7296 au acelasi pin-out si implicit aceeasi amarata de schema, asa PCB-ul destinat pentru 7294 poate fi folosit fara stres si pentru 7296, e aceeasi marie cu alta palarie :rade:

Link spre comentariu

Oare cat de greu este sa verificati mai atent pdf-urile integratelor? daca va uitati mai atent pe ele si nu doar asa in treacat veti deescoperi ca TDA7294 si TDA7296 au acelasi pin-out si implicit aceeasi amarata de schema, asa PCB-ul destinat pentru 7294 poate fi folosit fara stres si pentru 7296, e aceeasi marie cu alta palarie :rade:

pai si tu acuma imi spui :101 ?
Link spre comentariu

Sa o luam pe rand:

Mute-stdby.jpg[/attachment]

[attachment=1]Surse liniare#2.JPG[/attachment]

Am gasit un pcb,pentru sprint layout,totul e ok doar ca modulul de mute si stand by sunt legate la pinul 13,care e +Vs si tu mi ai spus sa il leg masa?Cum fac?E o contradictie!Astept raspuns!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări