Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri pentru construirea unui amplificator

Vizitator Ionut92

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Ionut92

primul amplificator facut de mine a fost cu 2xtda 2052 si mi-a reusit din primape urma am facut unul cu tda2030Ceva cunostinte de electronica am si + ca am un vecin care este electronist de ani de zile si ma ajuta tot timpul cand am cate o problemaVoi ce ziceti mai bune ar fi 2 kituri cu tda7294in punte decat kitul ala de 400W(cica)?Este mai bun kitul de 400w decat kitul de la mivarom 2 x500w?

Link spre comentariu

Pai dacă ai un vecin care te ajuta e bine.Poți încerca unul pe tranzistoare,asa te mai obișnuiești cuele și cu depandajul lui în caz de defecțiune și poți scoate putere mai mare cu tranzistoarele.Daca faci pe integrat când se strica cumperi altul îl schimbi și merge,ce înveți din asta? sa lipești?Iar când se strica unul pe tranzistoare ai de măsurat componente,tensiuni,etc.

Este mai bun kitul de 400w decat kitul de la un magazin online 2 x500w?

Diferența într-e cele doua e ca unul e gata făcut și celalalt îl faci tu.Daca e vorba de modulul acela de la mevarom de 2x500wCel de 2x500w de la mevarom care defapt are cam 2x90W în 4 ohmi și cam 2x50w în 8 ohmi,la un prieten i-a intrat în oscilație și ii scotea fum din rez. de la filtru clopot de pe iesire .Pt. mine modulele astea sunt ca trabantul romanesc la fel și schema acea postata de tine.Găsești atâtea scheme testate de useri la topicul pe care ți l-am recomandat,nu te uita la cantitatea pieselor,calitatea și durata de viata e importanta.Uite aici e o schema de amplificator în clasa AB cu simetrie totala,dacă te interesează îți dau și lista de piese,e testat de mine și sunt foarte mulțumit de el la 2x50Vcc am scos 91W în 8ohmi,bine înțeles ca tens. de alimentare a scăzut la 2x45V.Eu o folosesc la un subwoofer activ,ampliful. l-am alimentat la 2x63Vcc.El merge la minim 2x35Vcc.Daca te interesează te ajut eu cu sfaturi,proiectare,etc.Schema:Parte de atac amp. subwoofer.pdfParte de putere amp. subwoofer.pdf
Link spre comentariu
Vizitator Ionut92

Te inteleg foarte bine din ce spui tu dar mai este o problema am 4 tranzistori 2sc5200 si 4 tranzistori 2sa1943 si mai este o problema am un traf care are 2 iesiri de 2x22v iar inseriate cele doua iesiri de 2x22 o sa fie 2x44v si dupa redresare o sa am 2x62/3vNu vreau sa ma intind la o putere exagerat de mare daca am 100w in 8 ohmi e de ajuns

Link spre comentariu

Între +/-50...60V obţii suta de waţi pe canal în 8 Ohmi, depinde şi de semnal, alte detalii neimportante. 2...3V în plus nu contează în gol, tot va scade tensiunea la volum mai mare.Cîte 2 perechi de trz ca cei pe care-i ai sînt suficienţi, dacă le pui şi radiator serios, nu vreo tablă.Ce putere are trafo? Ar trebui să fie de circa 500W ca să meargă binişor ampliful.

Link spre comentariu
Vizitator Ionut92

da dar el mai are inca o iesire de 2x22v pe la 5-6 amperipe aia nu o folosesc nu am ce sa alimentez in total traful are 3 iesir de 2x22 2 dintre ele sunt bobinate cu platbanda de 3 mm si cealalta cu carma de 1.5 parca

Link spre comentariu

Cele doua înfășurări bobinate cu platbanda de 3mm le înseriezi și o sa ai 2x44VCA iar după redresare și filtrare o sa ai 2x61.6V.Îți recomand o punte de minim 10A/200v și un filtraj de minim 10.000uF/80-100V,de preferat 4 conzi. de 10.000uF/80-100V 2 cate 2 în paralel.Tu cum scri cablajul manual sau cu imprimanta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări