Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HTC Iolite -nu merge touchscreen-ul

wiseboy1900

Postări Recomandate

Buna ziua,Am o problema cu un HTC Iolite (Touch Cruise 09).Nu mai merge touchscreen-ul.A murit deodata.Am resoftat o mie de ROM-uri si tot degeaba.Merge vreo 10 minute dupa ce-l resoftez apoi moare iar si nu mai raspunde la atingere.Apas intr-o parte si ma trimite in alta parte.Am incercat o recalibrare din meniu si tot nimic.Stie cineva vreo solutie sau il arunc?E problema hardware sau software?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wiseboy1900

4

• rochester21

2

• 8429kyd

1

Top autori în acest subiect

Cu siguranţă este vorba de o problemă hardware, cel mai probabil touchscreen-ul defect(de regulă ele se strică).Puteţi încerca să îl desfaceţi şi să verificaţi starea conectorului, acela în care se conectează banda de la touchscreen, iar dacă acestea sunt în regulă(banda+conectorul) atunci cel mai probabil un alt touchscreen rezolvă problema.

Link spre comentariu

Dar el functioneaza ok pentru cateva minute.Ma gandesc sa nu dau banii degeaba pe un touchscreen nou.Am verificat conectorul si fisa si sunt ok.E posibil sa fie o problema de pe placa?Pur si simplu merge cat merge apoi moare de tot,nu mai raspunde.Software nu cred sa fie ca s-ar fi reparat la resoftare.

Link spre comentariu

De regulă touchscreen-ul pică la majoritatea telefoanelor cu touchscren.. rare sunt cazurile în care este vorba de vreo problemă la motherboard.Cel mai probabil este vorba de un contact imperfect între touch şi bandă (am întâlnit la câteva), deaceea şi merge aleatoriu, sau vreun buton care rămâne blocat... Verificaţi dacă restul butoanelor funcţionează în momentul care comenzile touchscreen-ului s-au blocat.

Link spre comentariu

Telefonul merge ok.Touch-ul nu se blocheaza,pur si simplu apas intr-o parte si el ma duce in alta parte.Dupa cateva minute de la resoftare nu mai raspunde deloc.Adica nici nu-l pot debloca.Dupa hard-reset la fel,functioneaza (foarte greu si imprecis) apoi iar moare.Pot cumva sa ma asigur ca e numai problema de touchscreen?Am citit pe toate forumurile,dar nu e nici o solutie viabila.Multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Pot cumva sa ma asigur ca e numai problema de touchscreen?

Doar probând cu unul 100% bun.Părerea mea este că touchscreen-ul este defect... însă mai aşteptaţi şi alte păreri de la colegii care lucrează în branşă.Numai bine!
Link spre comentariu

E rezistiv (nu stiu ce inseamna asta).Cum se face ca dupa hard-reset merge (greu si imprecis) cateva minute?Ce s-ar putea strica din placa?Merita sa iau un touchscreen nou?

Link spre comentariu

Ia citeste aici sa vezi ce inseamna touch rezistiv:http://www.go4it.ro/monitoare/capacitiv-versus-rezistiv-revolutia-ecranelor-capacitive-5506015/.Schimba-l cu unul nou si va merge 100%.

Link spre comentariu

Din cate am citit eu, ecranele rezistive lucreaza prin contactul(realizat prin apasare, practic) unei pelicule superioare de plastic cu ecranul, iar in timp stratul superior se uzeaza, probabil face contact permanent cu ecranul, si in felul asta nu mai raspunde la comenzi. Pe de alta parte, ecranele de tip capacitiv au 3 straturi lipite intre ele care reactioneaza mai degraba la atingere decat la presiune. Cand am aflat ce si cum, am decis sa evit prima tehnologie pentru ca mai devreme sau mai tarziu, orice ecran rezistiv va trebui sa fie inlocuit, pe cand cele capacitive au o viata mai lunga- nu stiu insa daca nu se strica niciodata sau daca cedeaza si ele la un moment dat. Eu sper sa nu, pentru ca urasc sa bag bani in piese de schimb :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări