Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce balast trebuie sa cumpar? pt 4 neoane UV-9W 365nm

Vizitator mihaitza6

Postări Recomandate

Vizitator fisher

Daca scopul lampii e expunerea fotorezistului de pe cablaj, de ce nu incercati "Bec UV economic 25 W" (http://www.articoleuv.ro/index.php?/Sho ... -25-W.html) nu e mai avantajos financiar ?

Daca a incercat cineva sa ne impartaseasca parerea despre cum sa-l folosim

Ce timp de expunere se recomanda cu asta, ( becul neaparat in lampa cu reflector)/ la ce distanta de placa ?

Fotorezistul la ce lungime de unda {nm] e sensibilizat ? adica ar fi compatibil cu becul asta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

10

• vfp_mihai

9

• iod2

3

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai expunerea trebuie sa fie cat mai uniforma...ceea ce se obtine mai usor cu mai multe tuburi mici,decat cu unul mare!Apoi: 1) linkul tau e defect...cred ca se vede clar! Deci nu mai copia ceva ce apare cu ... la mijloc!2) fotorezistul reactioneaza si la un bec cu filament,deci...3) nici n-ai idee cat s-a discutat pe forum despe cablajele astea,ca altfel mesjaul tau de mai sus n-ar mai fi existat. Deci incearca sa mai cauti si sa mai citesti ce s-a scris deja,inainte de a intreba!

Link spre comentariu

Nu,abia acum l-ai copiat corect.

Uite care-i diferenta:

http://www.articoleuv.ro/index.php?/Sho ... -25-W.htmlhttp://www.articoleuv.ro/index.php?/Shop/Becuri-UV/Bec-UV-economic-25-W.html
Si e scump,nu gluma.
Link spre comentariu
Vizitator fisher
Pai expunerea trebuie sa fie cat mai uniforma...ceea ce se obtine mai usor cu mai multe tuburi mici,decat cu unul mare!

....

3) nici n-ai idee cat s-a discutat pe forum despe cablajele astea,ca altfel mesjaul tau de mai sus n-ar mai fi existat.

Deci incearca sa mai cauti si sa mai citesti ce s-a scris deja,inainte de a intreba!

Am tot citit pe acest forum/site dar nimic concret legat de timpul de expunere/ inaltimea/ reflector utilizat cu un bec dedicat ca

"Bec UV economic 25 W"

Corectati-ma poate gresesc si am omis vreun topic unde sunt date concrete despre expunerea cu diverse tipuri de becuri.

Pana cand am dat de link-ul lui http://jimlaurwilliams.org/wordpress/?p=1707

cu poze ale distributiei fluxului luminos al unui cfl-UV:

2) fotorezistul reactioneaza si la un bec cu filament,deci...

Stiu ca se poate am vaz pe Youtube filmulete

Da da cat timp trebuie sa expui ? Si devin vizibile si traseele negre

Analogie :Ca in radio frecventa ce e mai bun un filtru banda larga sau un filtru acordat pe canal ?

Si e scump,nu gluma.

Da vad dar depinde care e miza. Raportul pret/calitate vs rata de intrebuintare

O cutie de expunere cu LED-uri UV costa si ea :led-urile ,PAL-ul , mai ales CABLAJUL !!

Cat timp ia sa dai min 100leduri *2pini=200gauri + gauri ptr rezistente x2 daca faci ptr expunere dublufata?

Inseamna timp alocat +bani. Acu depinde rata de intrebuintare. Cat de des o sa folosesti cutia de expunere cu led ...,pe cand daca ai in casa un reflector de AL de la o aplica/lampa (gen Ikeea alea de bucatarie cu fasung normal), cumperi un bec UV si ai lampa in secunda 2 poti sa te apuci de treaba.

La Led-uri mai exista dezavantajul cu privire la suprafata pcb-ului la 10*20cm

CItez din viewtopic.php?f=14&t=62699

"7 x 12 led-uri pe placa da arie utila cam de 10x15 cm"

Vrei suprafata mai mare de expunere => mai multe leduri => mai multa munca/timp necesar ptr a realiza unealta

Link spre comentariu

In primul rand,titlul si tema subiectului astiua sunt alteleIn al 2-lea rand,nu-mi place ca o discutie sa se desfasoare in 2 locuri,ca,pur si simplu,unele raspunsuri se repeta!Deci lasa toate discutiile despre expunere in sectiunea diy.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări