Vizitator tyc Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Cand te inervezi incearca sa nu mai scri sau cel putin sa recitesti ce ai scris ca devii incoerent si dai texte de genul : '... becurile eco au legatura tuburile sunt CFL , de oricare ar fi forma de a le alimenta principiul de functionare a gazului e cam acelasi ...'Greu de digerat ,trebuie sa citestiti de 3 ori ,sa recitesti tot topicul si incepi traducerea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Pt a merge cu un balast electronic (de la un bec economic,de ex), trebuie desfacut plasticul ala,scos starterul si astfel tubul va avea cele 4 fire normaledaca priveai cu atentie fotografiile atasate de mine mai sus iti dadeai seama ca operatia asta am facut-o cu mult timp in urma :bataiedaca studiezi putin tipologia becurilor cfl , 1U ai sa vezi ca nu e musai sa conectezi toti pinii 4 la balastul electronic ci doar 2 ,intre ceilalti pui un condensator in serie si mereeeee Si inainte sa pui condensatorul ala,nu trebuie sa desfaci plasticul ala si sa ajungi la pinii ascunsi?Apoi sa deconectezi staretrul? Citeste cu atentie ce scriu! Si scrie in lima romana,altfel iti sterg mesajele! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Ti-am zis sa ai grija ce scriiCe teorie? sa desfaci ala si sa tai si sa conectez ie teorie dupa tine?Nu-ti fa griji,am si eu tuburi si balasturi d-astea Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 lasa ma ca am eu grija stai calm , luati si ajutati omul si fara multa galceava ca e deja taziu si ma ia cu somn . :98lasa ma ca asa am facut si eu , leam taiat cu traforaju Link spre comentariu
Vizitator mihaitza6 Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 va multumesc foarte mult pentru ajutor un forum foarte bun. vfp_mihai multumesc foarte mult cu ajutorul tau am reusit sa duc la capat treaba perfect multumesc inca odata nici prin cap nu imi trecea ca se potrivesc drosele de la becurile economice este bine de stiu. eu am pus doua drosere de 9W si doua de 11 dar lumineaza toate la fel. intradevar neoanele UV 9W aveau o rezistenta verde inauntru am scoso si am tras fire se vede in poze Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 salut mihaitza6 , ma bucur ca ai rezolvat problema , hai sa nu le spunem "drosele de la becurile economice" ar suna mai bine balast electronic , totusi asi vrea sa pozezi acea rezistenta verde din interiorul tuburilor tale sa le vedem si sa "ne dam cu parerea" ca sa nu mai apara atatea controverse , pe mine ma intetreseaza mai exact daca in tuburile tale ai gasit acel starter din sticla pe care l-am pozat eu ceva mai sus alaturi de moneda de 50 .cred ca acea "rezistenta verde" e defapt un condensator 223 , asa cum am scris mai sus .mai mult ca sigur la tuburile tale nu trebuia facuta nici o modificare doar cele 2 fire erau suficiente ,trebuiau lipite direct pe balast pe extreme la bornele P1 si P4 din foto mai josspor la treaba astept mesajul tau . Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 Mda, v-ati cam "aprins"!Din fotografie am recunoscut configuratia intalnita prima oara intr-o lampa cu 2 tuburi de 18W, doar ca aici ai 4 tuburi:Un montaj de "balast electronic" (redresor direct pe retea, un oscilator cu 2 tranzistoare de comutatie inseriate si reactia printr-un trafo pe tor de ferita) care debiteaza pe 2 sau in cazul tau 4 tuburi in paralel, fiecare inseriat cu cate o bobina (se vad in partea stanga a pozei, dua sus si doua mai jos)Montajul functioneaza si cu 1-2 tuburi defecte (adica aprinse doar 3 sau 2; nu stiu daca mai oscileaza cu doar 1 tub). Cu balast individual pe fiecare tub e intr-un fel mai bine; pentru constructor ar fi fost mai scump, insa e mai sigur in functionare.Bafta! Link spre comentariu
Vizitator mihaitza6 Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 salut,maine dimineata revin cu poze scuze pentru intarziere o sa fac poza la chestia aia mica patrata verde din carcasa alba de la neon :Dacum e bine ca se ard pe rand Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 salut , daca nu te joci la intrerupator ca un copil mic , o sa tina cel putin 4 ani , dupa ce aprinzi tubul e bine sal lasi macar 5 minute aprins apoi poti sal stingi , odata aprins necesita o perioada sa se incalzeasca , unele balasturi au softstart care protejeaza filamentul , dupa ce lai stins il lasi sa se raceasca macar 10 minute , daca vezi ca unul din capete sa inegrit cam 1 cm la filament inversezi firele pe balast asta cam dupa 2 ani incepe sa se inagreasca , daca sau inegrit ambele capete il lasi asa , spor la treaba si astept pozele cu patratzelul verde Link spre comentariu
Vizitator mihaitza6 Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 DZ33263UVasta scrie pe el ce o fi nu stiu dar daca nu le scoteam nu aveam cum sa leg neonul la cele 4 fire de pe balastul electronic am incercat cu 2 fire din cele 4 de pe balast sa pun la neon fara sa il mai desfac le-am inversat intre ele dar nu se aprindea deloc pana la urma le-am desfacut am scos astea verzi si am legat toate cele 4 fire si totul ok.imi place sa mesteresc si ma bucur ca am reusit. multumesc multpozele nu sunt prea clare nu am avut nimic mai bun la indemana sa fac niste poze mai clare Link spre comentariu
iod2 Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 ala e condensator, cum tiau spus colegii mai sus......nasol ca nu cunosti nici macar notatiile de pe piesele uzuale....... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Au (-ti) da' e un condic de 33*10^2 @63V si...cred ca nu mai are rost sa continui ,gasesti pe net info. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 @marius - nimeni nu stia nimic initial,dar cei care au vrut sa invete au cautat si au invatat. De cand cu internetul,gasesti aproape orice imediat,nu trebuie sa ceri mura-n gura,ci trebuie sa cauti tu!Da,am scris eu mesajul aiurea Cum e tyc oftopic,cand tocmai i-a explicat marcajul condensatorului? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Adica folosesti alta varianta la ce da balastul el . Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 daca tubul este alimentat cu drosel ,e asa cum zici tu contine starterul din foto mai jos ,daca e balast electronic nu e musai sa aiba starter ci doar un condensator, tu ai vazut in becurile eco starter? mai sus intro postare anterioara spuneai ca se alimenteaza numai cu drosel , din pozele atasate de mihaitza6 nu mi se pare ca balastul sa fie magnetic :cry:Acum am inteles ce zici,ca tuburile lui mihaitza6 aveau in ele doar condensator,nu starter.Eu credeam ca toate tuburile astea cu 2 pini au musai starter (adica ca ar fi facute sa mearga numai cu drossel)Se pare ca m-am inselat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum