Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scule pneumatice+compresor aer

Vizitator giurgus

Postări Recomandate

Vizitator giurgus

Salut baieti. Am vazut discutiile voastre mai jos si as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi in privinta achizitionarii unor scule. Am un compresor Black&Decker de 1,5 kw, 50litri, merge f bine la umflat roti la suflat,ridica la 8 atm in 2-3 min dar ma gandesc sa cumpar un set de pneumatice(pistol,clichet,biax si dalta) http://www.scule-ieftine.ro/produs/12/7 ... -0-852.htm si as vrea sa stiu daca ar functiona cu compresorul meu amintit mai sus intr-un regim decent, nu lucrez industrial, vreau sa desfac o roata, sau cateva suruburi M14 M16..etc asta doar pentru a castiga timp pt ca pot face lucrarile astea si cu scule traditionale :d. Astept parerile voastre. Multumesc

post-65149-139829399816_thumb.jpg

post-65149-139829399816_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

1

• blazeu

1

• hobbysat

1

• kotezzyno

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator maamulos

Parerea mea este ca nu va face fata ....este vorba de consumul de aer pe min ...poate daca ii schimbi butelia cu alta de un volum mai mare ca sa poti lucra cu el.Compresorul nu va scoate volumul de aer pe care il consuma scula si plus ca trebuie sa ai si presiune ridicata !!!

Link spre comentariu

De ce oare tind sa cred ca acest topic are doar scop de reclama?Sculele respective le poti folosi pe compresorul asta, insa nu te astepta sa desfaci 50 de suruburi unul dupa altul. Cu pauze, merge. De asemenea, pt ca pistolul sa iti mearga in parametrii, trebuie sa ai un furtun de 8mm (genul celui de acetilena). Te vei convinge singur dupa ce le utilizezi.

Link spre comentariu
Vizitator giurgus
:)) Chiar nu mi-a trecut prin cap chestia asta..Nu le-am pus pentru a face vreo reclama ci doar pentru a fi cat mai clar si la obiect(o poza face cat 1000 de cuvinte :d).. Multumesc pentru sfaturi, si da am mai citit undeva ca trebuie un furtun mai larg la interior, fi 8 sau fi 10 pentru a-i asigura debitul de aer sculei banuiesc. De asta vreau sa aud sfaturile voastre pentru a nu cheltui banii de pomana pe trusa aia de pneumatice. Alte pareri sunt binevenite. Bafta!
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Genul de discutie "hai sa facem ceva ca ne plictisim".E o contradictie: investitia in sculele pneumatice se face in ideea cresterii productivitatii (=vitezei de demontare/montare), ceea ce nu se "pupa" cu compresorul mic si utilizarea ocazionala de care pomeniti.Mai stiu eu pe cineva care si-a cumparat un fierastrau cu lant de 2500 lei sa taie 3 copaci uscati in curte pe an...Mai bine investiti in bere...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pentru scule pneumatice important este debitul de aer pe care-l scoate compresorul. Eu am un compresor dublu fata de al tau cu 380 litri/minut si nu-mi duce in regim permanent un slefuitor orbital de 150 . Un pistol de strans suruburi, un fierastrau mic, merg.Pentru scule pneumatice, de la 500 litri/min in sus, compresor de min 200 litri ( ca sa se mai si odihneasca ) si acestea pentru o singura scula.Parerea mea este insa ca nu merita in raport cu cele electrice, mult mai ieftine per total si cu o fiabilitate suficient de mare.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

cel mai bine este sa ii intrebi pe cei care iti vand trusa aceea... de la ce presiune si pana la ce presiune lucreaza acele scule... eu zic ca pistolul acela mic de la minim 2 atmosfere it functioneaza... pana la 6 iar pentru tine cum spui... ca asa pentru acasa... din ce am inteles eu zic ca iti merge repet suna la iei si intreabai de la ce atmosfera pana la ce atmosfera lucreaza acele scule

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator Alexandruvasile

De regula cand vine vorba de scule pneumatice important este debitul de aer, aer pe care il scoate compresorul, iar acesta trebuie sa fie complementar zic eu...

Fara reclame. La urmatoarea vine si un ban.

yo9hrb.

Link spre comentariu

Sculele pneumatice merg de obicei bine si la parametri dati in descrierea lor la o presiune in jur de 6 barr.Cum a spus majoritatea celor care au intervenit important in buna functionare a sculelor pneumatice este debitul de aer necesar sculei respective.De exemplu un pistol de vopsit pentru utilizari nu foarte pretentioase poate "cere" in jur de 100-120 litri pe minut. Un pistol de insurubat cu impact de la care se vrea un moment de torsiune de 3-400 Nm are nevoie pe linga cei 6 bari si de vreo 300-350 litri pe minut, ceea ce un compresor ca cel din imagine nu poate asigura !Pistolul din imagine va merge pe sursa aceea de aer (compresorul din poza), in sensul ca se va invirti axul, dar nu vei obtine cuplul pentru care este el construit.Asa ca, sa nu va mire daca va dura schimbul unei roti la o masina cam tot atit timp cit o face unul cu cheia de roti normala !Trebuie sa existe un echilibru intre debitul de aer furnizat de capul de pompare si debitul de aer necesar sculei pneumatice.Folosirea unei butelii mai mari nu ajuta prea mult in astfel de cazuri, pentru ca si capul compresor va "munci" mai mult sa incarce o butelie mai mare si de aici o uzura mai accentuata, deci o durata de viata mai mica !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări