Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antene... la bloc

yo9hrb

Postări Recomandate

Intrebare pentru amatorii care locuiesc la bloc (eventual cu vecini carcotasi si speriati de radiatii :rolleyes: ): ce antene folositi? Mai ales in benzile de scurte. Eu cand am vrut sa-mi pun pe bloc o antena (aveam loc suficient ) nu mi-au dat voie pentru ca ii ... iradiez. Au auzit ei de la telefoanele mobile, sa daca alea mici fac ce fac, va dati seama de o statie de emisie receptie? (plus ca dupa aia m-am trezit cu politia la usa sa ma intrebe de sanatate, iar la orice defectiune pe cablul TV imi zic ca ii bruiez, cand eu nu am nici cu ce sa emit).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

12

• Gheorghe Dracu

8

• SirRoger

5

• Ovidanie

4

Top autori în acest subiect

Greseala ta este ca le-ai dat vecinilor prea multe explicatii. Cel mai simplu este ,, antena este ca sa prind mai bine la radio '' si atit. ,, Asa cum am obligatii la intretinerea blocului am si drepturi, cu ce va incurca o biata bucata de sirma? Va ploua in casa datorita ei ? '' si exemplele pot continua. Adevarul este ca trebuie rezolvat cit mai amiabil, multa bere si ceva coniac. Cind se repara terasa blocului trebuie sa fi primul care sari in ajutor, interesul poarta fesul.

Link spre comentariu

Nu le-am explicat prea multe, s-au interesat ei. Dar asa sunt ei, n-am ce le face. De ex, cand mi-am facut separatia de gaze m-au reclamat ca ... "sigur n-are proiect si toate avizele"... De parca ma apucam sa insir teava de capul meu. Dar sa lasam vecinii. Ma intereseaza daca a experimentat cineva o antena care sa inceapa de pe un balcon de la et. 2 si eventual sa aiba si niste rezultate la o putere sub 100W.

Link spre comentariu

Am o LONG WIRE cu un brat de 80m si celalalt de 60m! Asa s-au priceput baietii de la televiziunea prin cablu sa o monteze,eu nu am fost de fata sa nu se prinda vecinii.

Cel mai bine era un DELTA LOOP intre 3 blocuri.Tot cu ajutorul baetilor de la cablu ca astia au acces pe blocuri.

Nu recomand LONG WIRE,este foarte zgomotoasa.

Daca nu degajezi antena nu spera la rezultate bune.

Si inca o chestie:Vecinii trebuie pusi in fata faptului implinit!

Link spre comentariu

Stau la casa si nu am mai mult de 15m disponibili si as vrea sa intind ceva pt. 80m si 40m. Ce imi recomandati?

Incearca asta. E dintr-o publicatie mai veche a ARRL, ar trebui sa-ti ajunga 10m.
Link spre comentariu

Bratele din plastic sau lemn.Cautati un condensator variabil din radiouri vechi cu tuburi ca unele modele aveau distanta intre ax rotor si stator de 2-3mm.Apoi cu patentul jumuliti placile rotor+stator una-da-una-nu si daca procedati stiintific si obtineti 2mm intre rotor si stator iaca duce vreo 500W.P.S.Antena trebuie degajata.

Link spre comentariu

Dar la niste verticale din bete de pescuit ce ziceti?Ca sunt bete de 8m lungime la 25 ron.

sau din teava de cupru pentru instalatii. Ai avantajul ca ai si piesele de conexiune. Merge foarte bine daca stai la ultimul etaj.
Link spre comentariu

Teava de cupru merge pentru antena pe 144 MHZ e mai scurta.Pentru US verticalele sunt mai lungi si teava de cupru nu rezista.Cel putin la mine in Suceava iernile sunt grele.Si tevile scumpe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări