kappa_ii Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Doresc sa cumpar de pe HI-end componente pentru modificarea unei freze pentru metal de dimensiuni mici freza are masa de 420mm Lungime cu 200 latime X-Y posibilitate de miscare circa 240-260mm pe lungime si 170-190mm pe latime . freza cantareste circa 100 - 150kg ma gandeam sa schimb actualele suruburi si sa pun suruburi cu bile 25mm cu pas de 5mm pentru X-Y iar pentru Z sa las cum este acum . motoare pas cu pas de 3Nm - drivere de 4,2A http://www.hi-end.ro/motor-pas-cu-pas-3 ... -2338.html http://www.hi-end.ro/driver-cnc-profesi ... -2370.html ce nedumerire am : - nu ma pricep la motoare pas cu pas - care este turatia maxima la care se poate folosi fara sa piarda pasi sau sa scada cuplul foarte mult ? motorul pentru frezare : ce imi recomandati ? doresc sa pot face si filete etc . Link spre comentariu
katran Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Despre ce freza este vorba ? Poti pune ceva poze ? In teorie nu e nici o problema sa faci conversia cnc . Trebuie doar schimbate suruburile , adaptate motoarele , facut controllerul . Intreb despre freza ca sa-mi fac o idee ce mase ar trebui deplasate , ca sa poti dimensiona motoarele. De exemplu , la o freza BF30 ( Optimum ) , a trebuit sa folosesc motoare de 8N/m pe X si Y , iar pe Z a trebuit sa fac demultiplicare , ca nu-mi ridica capul de frezare ( la freza asta , are cam 80 de kile ) . Vei fi nevoit sa refaci toate blocurile de pulita , cele de rulmenti , si placile adaptoare pentru motoare . Un desen 3D te-ar putea ajuta mai mult , vei putea sa vezi clar ce cote sunt necesare ... Pune o poza cu freza in discutie , eventual specificatiile masinii , si poate te pot ajuta mai mult . Succes. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 11, 2012 Autor Partajează Postat Martie 11, 2012 am sa masor intrega freza si ulterior am sa pun cotele exacte, inclusiv greutatea + piesele existente acum pe freza .nu doresc sa cuplez direct motorul pe ax, pentru a nu folosi motoare mari .miscarea masei mobile x-y este prin frecare de alunecare .ma gandeam sa folosesc demultiplicatoare, deplasarea pe axa x,y nu se face la viteze mari .de aceea am si intrebat la ce turatie merg aceste motoare, pentru a-mi putea face un calcul de deplasare in functie de adaptarea facuta . Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 11, 2012 Autor Partajează Postat Martie 11, 2012 roti dintate pentru demultiplicator de unde se pot cumpara ? Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Doresc sa cumpar de pe HI-end componente pentru modificarea unei freze pentru metal de dimensiuni micifreza are masa de 420mm Lungime cu 200 latime X-Yposibilitate de miscare circa 240-260mm pe lungime si 170-190mm pe latime .freza cantareste circa 100 - 150kg ma gandeam sa schimb actualele suruburi si sa pun suruburi cu bile 25mm cu pas de 5mm pentru X-Yiar pentru Z sa las cum este acum .motoare pas cu pas de 3Nm - drivere de 4,2A http://www.hi-end.ro/motor-pas-cu-pas-3 ... -2338.htmlhttp://www.hi-end.ro/driver-cnc-profesi ... -2370.htmlce nedumerire am :- nu ma pricep la motoare pas cu pas - care este turatia maxima la care se poate folosi fara sa piarda pasi sau sa scada cuplul foarte mult ?motorul pentru frezare : ce imi recomandati ? doresc sa pot face si filete etc .Ai idee pentru ce forte si greutati sunt suruburile de 25mm diam? La 3nm mai vrei sa demultiplici pentru freza asta? La freza asta poti sa pui suruburi de 16 cu pas de 2,5mm (pentru ca ai cursele mici, si poti sa obtii precizii mari) Isel de la Vasile, iar motoare de 2Nm demultimplicate sau nu pentru ca ai pasul mic la surub (2,5mm) sui forta de impingere va fi mica.Tu la dimensiunile astea nici nu ai nevoie de luat in calcul viteza. Asa ca poti sa pui driverele in half mode si va fi perfect. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 11, 2012 Autor Partajează Postat Martie 11, 2012 nu am idee !dar ma gandeam sa nu se deterioreze foarte repede axul daca are dantura deasa .dar daca este ok de 2.5mm si motor de 2Nm este perfect - iese mai ieftin . Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 nu am idee !dar ma gandeam sa nu se deterioreze foarte repede axul daca are dantura deasa .dar daca este ok de 2.5mm si motor de 2Nm este perfect - iese mai ieftin .Pai gandeste-te ca o freza industriala are surub trapez si a tinut 20 ani. La surubul cu bile unde frecarile nu prea sunt , cat crezi ca tine? Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 k , prin urmare asa ramane 16 cu 2.5mai departe - driver-ul ales este bun ? si ce repereziinta micropasii ? half mode ce repreziinta in cazul motorul in cauza - 400 de micropasi ? Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 k , prin urmare asa ramane 16 cu 2.5mai departe - driver-ul ales este bun ? si ce repereziinta micropasii ? half mode ce repreziinta in cazul motorul in cauza - 400 de micropasi ?1/4. Driverul este ok.Iar daca vrei sa faci filete cu motorul de frezare iti trebuie asincron cu inverter neaparat si cu interfata ptr calculator. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 azi am desfacut freza pentru inspectie .axul actual are 20mm cu 2 mm pas .si masa este mai mare decit am scris initial are 500 mm nu 420 ,,ce intrebare am - sa presupunem ca axa X nu este perpendiculara pe axa Y si prezinta 1-2grade- nu stiu daca este cazul in realitate dar pana una alta nu se stie .Mach 3 are posibilitate de compensare ? Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 azi am desfacut freza pentru inspectie .axul actual are 20mm cu 2 mm pas .si masa este mai mare decit am scris initial are 500 mm nu 420 ,,ce intrebare am - sa presupunem ca axa X nu este perpendiculara pe axa Y si prezinta 1-2grade- nu stiu daca este cazul in realitate dar pana una alta nu se stie .Mach 3 are posibilitate de compensare ?Dupa ce o aranjezi cum vrei, cel mai bine este sa frezezi masa. Asa se procedeaza. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 ma refeream la axele mesei nu unghul facut cu freza . Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 13, 2012 Autor Partajează Postat Martie 13, 2012 stie cineva in bucuresti unde pot rectifica daca este cazul sinele de ghidare ? am frecari mari si nu cred ca imi este suficient motor de 3nm din cite am citit 3nm ar reprezenta circa 0.3kg forta la raza de 1 metru . imi poate explica cineva care este diferenta intre cele 2 drivere ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum