Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu ma pot decide ce placa video sa cumpar!

Vizitator uddytzuu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

2

• nooob64

1

• wally_gatter

1

• stefan94stefan

1

Top autori în acest subiect

eu am desoperit ca bitii aia fac toti banii eu am un GeForce 8800 GT adica 512 mega memorie cu 256 de biti si pot sa zic ca am rupt toata seria call of duty si red faction armageddon ....

Link spre comentariu

are dreptate briobit ,cauta sa fie ceva cu cat mai multi biti aia conteaza daca ai fonduri ia ceva la 512 bit si 1 gb ....dar costa ceva !

Link spre comentariu

ca sa iti faci o idee " plastica" imagineaza-ti ca memoria placii e un butoi sa zicem cu apa si bitii aia reprezinta teava pe unde curge apa din butoi si scopul este sa scapi de apa din butoi cat mai repede( eu asa am priceput treaba asta, posibil sa bat campii)

Link spre comentariu
wally_gatter

ca sa iti faci o idee " plastica" imagineaza-ti ca memoria placii e un butoi sa zicem cu apa si bitii aia reprezinta teava pe unde curge apa din butoi si scopul este sa scapi de apa din butoi cat mai repede( eu asa am priceput treaba asta, posibil sa bat campii)

nu bati deloc campii , largimea de banda e de 18 biti la cea de a doua placa ,deci net superioara fata de prima.. Eu am o placa video de 256M pe 256 biti , si aveam una tot de 256M dar pe 64 de biti , diferenta intre ele fiind de la cer la pamant :rade:
Link spre comentariu

Aici vorbim de GDDR5 la 128 bit ceea ce este ARHISUFUCIENT . GDDR5 functioneaza la viteze foare mari si nu avem nevoie de 256 bit.Fie NVIDIA , fie AMD(RADEON HD) trebuie sa ne uitam la PROCESORUL GRAFIC , NU LA MEMORIE(GDDR5).Cita vreme nu ajungi la rezolutii gen 1920x1080 nu ai nevoie de 1 GB memorie video.Cauta benchmark-uri si vei vedea care placa video merita, nu te lua dupa comenturile fanboy-ilor ATI sau NVIDIA de pe siteuri.Si inca ceva ... uita-te la consumul fiecarei placi .Acum 2 ani AMD RADEON 5670 la 512 MB era LUX si inca este , la pret de 300-350 lei , directx11 , ~70W consum maxim (fara alimentare separata)

Link spre comentariu
Vizitator Spk_V

Atat numarul de biti cat si fregventa memoriilor sunt doua aspecte foarte importante si in stransa legatura, pe baza carora se calculeaza Latimea de Banda a memoriilor unei placi video!Ca exemplu, o placa video cu DDR3 / 256 bit, si fregventa memoriiilor @ 2000 Mhz are aceeasi latimea de Banda ca o placa video cu DDR5 / 128 bit si fregventa memoriilor 4000 Mhz, adica ambele au o latime de Banda a memoriilor de 64 Gb / s.Totusi mai sunt si alte elemente de luat in considerare (tehnlogie de fabricatie, fregventa GPU, consum... etc,etc,etc)Referitor la cele doua placii video, alese de tine, atat HD6670, cat si HD GT440 sunt placi apropiate ca performanta, si evident mai performante ca 9400GT -ul pe care-l detineti, ramane mai mult ideea/preferinta fiecaruia ATi / nVidia

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări