Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator RTO Terminator GX-9004

Son of Sound

Postări Recomandate

Buna ziua

Am primit recent amplificatorul din titlul subiectului doar ca are o problema. Ideea ar fi ca am tensiune continua pe iesiri ( motiv pentru care si "trage" difuzorul si amplifica distorsionat ) ca in imaginea de mai jos:

http://i39.tinypic.com/2vif2m9.jpg

Am vazut ca finalii au mai fost schimbati odata de cineva ( are 8 tranzistori finali) , amplificatorul avand in momentul de fata 4 dintre ei kd998 si 4 finali D718. Astia i-am dat jos si i-am verificat pe toti si sunt buni. De precizat ar fi ca am tensiunea continua pe iesiri chiar daca finalii nu sunt lipiti pe cablaj.

Deasemea sursa am vazut ca functioneaza, imi scoate +/- 23.5V.

Acum intrebarea ar fi daca ar putea fi de la prefinali problema asta, inca nu i-am scos sa-i verific, sau care ar putea fi problema ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Son of Sound

4

• Dj_Dog

1

• George

1

• Ghiurcuta Bogdan

1

Top autori în acest subiect

Cu aparatul de masura pe functia "continuitate":+ la baza si - la emitor ... conduce+ la emitor si - la baza ... nu conduce+ la baza si - la colector ... conduce+ la colector si - la baza ... nu conduce+ la colector si - la emitor, + la emitor si - la colector, cu baza in gol, nu conduceCam asa ....

Link spre comentariu

Acum intrebarea ar fi daca ar putea fi de la prefinali problema asta, inca nu i-am scos sa-i verific, sau care ar putea fi problema ??

Masoara si prefinalii. :da
Link spre comentariu

@Dj_Dog .... In prima faza asa am crezut ca ar fii cu finali complementari si ma gandeam ca o fi gresit cel care a mai lucrat prin el inainte, deaia ti-am dat mesaj si pe forumu' vecin, sa ma conving ca toti trebuie sa fie npn.Ramane sa mai verific si prefinalii in vreo zi sa vad care ii treaba cu ei.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Daca tot am deschis subiectul, o sa postez si rezolvarea care s-a dovedit a fi ceva banal pana la urma.

Problema era de la 2 trasee intrerupte,acestea fiind carbonizate pe o distanta de apox. 1 cm ( se poate vedea in poza in ce zona erau ), pe care fiind destul de subtiri nu le-am observat :jytuiyu + o rezistenta lipita aiurea de cineva pe spatele placii.

http://i44.tinypic.com/34hjf9t.jpg .... nu am cu ce sa fac poza la cablaj sa se vada exact traseele, dar cred ca se intelege ce si cum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări