Vizitator demon Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 incep cu cea mai nasoala chestie... sunt destul de "bata" in electronica...acum sa va sun de ce am nevoie. am cumparat un set de flashuri din acelea care se monteaza pe masina. singura problema, e ca lampile erau atat de "chioare" incat nu se vedeau deloc. am gasit intamplator pe maica domnului, niste lampi asemanatoare, dar la 60W. am desfacut jucarioarele, si aici "mi-am prins urechile". lampile vechi au marcate "+" pe ele cu vopsea rosie (cele noi nu au), exista acolo o "piesa" care nu stiu daca va trebui sa ramana tot aceiasi, sau va trebui schimbata cu una de alta valoare... am nevoie de ajutor, chiar si contra cost. atasez mai jos poze... pot fi contactat la 0724205010. dati bip ca va sun eu.ps. mai are o cutie de comanda care a ramas pe masina. la nevoie o pot aduce... Link spre comentariu
Kytan666 Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 fa o poza si la cutia de comanda , la piesele din ea . din ce vad eu pe placuta cu lampa aia e si bobina de inpulsuri(care trebe lasata acolo nu trebuie schimbata) . teoretic poti schimba lampile fara probleme, daca lampile vechi au + marcat si cele noi nu au , e posibil ca cele noi sa fie fara polarizare(nu bag mana in foc) , diferenta e la electrozi vezi ca la cele vechi electrozi din lampa difera si la astea sunt la fel din ce am vazut in poza.mergi totusi si intreaba acolo de unde le-ai luat. puterea lampii e data majoritar de un condensator , care cu cat are valoare mai mare lampa lumineaza mai puternic. cauta in cutia de comanda un condensator cam de 10 micro /400v(aproximativ ). daca inlocuiesti lampile si lumineaxa slab ,poti creste valoare condensatorului , il inlocuiesti cu unu de 22 micro la aceeasi tensiune. ATENTIE montajul lucreaza ca un ridicator de tensiune de la 12V la 300V si un generator de impulsuri (bobina aia de pe lampi) care e in jur de 2-4 KV deci curenteaza bine (senzatii tari :weedman: ) Link spre comentariu
Vizitator demon Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 aia cu "datu cu mine de pamant" o stiam... :smt003 cobor mai incolo la masina sa iau si cutia sa-i fac pozna... deocamdata m-am apucat sa schimb lampile :axe: sa va spun ce arsuri am pe mana de la pistolul de lipit? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 incearca sa nu-l mai tii de ansa :smt003 (glumeam). Nu cred ca sunt lampile polarizate. Mai demult am facut un stroboscop pt. reglat motoare, i-am pus o lampa de blitz (IFK) si nu tin minte sa existe vreun sens de montat lampa. Doar e o lampa cu descarcare in gaze. Link spre comentariu
Vizitator demon Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 poze de la "cutia cu maimute"... ma simt pierdut cand ma uit la ea desfacuta... :prayer: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 Poti jongla din condensatorul ala maro care se vede cel mai bine in cea de a treia poza, cum zicea si Kytan. Vezi valoarea si mai ales tensiunea de lucru. Sub nici o forma sa nu folosesti la tensiune mai mica. Iar valoarea sa nu o maresti f. mult, mai bine incerci prin tatonare, din aproape in aproape. Poti incerca (provizoriu) cu cativa cond. de 1... 2,2 micro, lipiti in paralel cu cel existent, pe spatele placii. Atentie la sensul de conectare (plus la plus si - la -). Sa nu-l lasi asa, calculezi valoarea si il inlocuiesti. Bafta! Link spre comentariu
Kytan666 Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 yo9hrb lampile IFK 120 sunt polarizate , scrie pe ele pe electrodul de descarcare pe o parte scrie nok120 si pe partea ailalta e + si - Link spre comentariu
Vizitator demon Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 daca nu mai postez, inseamna ca am tinut mana pe undeva pe unde nu trebuia, sau am montata ceva gresit... :weedman: Link spre comentariu
Vizitator demon Postat Aprilie 12, 2006 Partajează Postat Aprilie 12, 2006 am schimbat lampile... am lipit totul la fel cum era inainte... am probat si... merge... dar... nu pentru mult timp. una dintre lampi merge fara nici o problema, dar cealalta merge cand vrea ea (problema exista si inainte de schimbarea lampilor). am schimbat mufele intre ele, dar acelasi rezultat. aceiasi lampa merge numai cand vrea ea. problema nu pare sa vina de la unitatea de comanda, caci am schimbat lampile intre ele. deci in poza atasata prima, exista "o piesa", lipita langa lampa, care banuiesc ca are rostul de a da impulsuri, un fel de starter. de la ea poate sa provina problema? cum se numeste? culoarea rosie reprezinta vreo valoare? Link spre comentariu
Kytan666 Postat Aprilie 12, 2006 Partajează Postat Aprilie 12, 2006 chestia aia e un transformator ridicator de tensiune, are 3 borne, una de intrare , una la masa, si una de iesire prin care ies impulsuri in jur de 4 Kv, e posibil sa fie o lipitura rece , sa fie e bulit transformatorul. incearca sa pui lampa invers new ideea :bobinuta aia poate fi inlocuita cu una de la un aparat foto stricat (unu d-ala de unica folosinta , numai sa nu inversezi bornele intre ele Link spre comentariu
Vizitator demon Postat Aprilie 12, 2006 Partajează Postat Aprilie 12, 2006 :axe: am fost pe maica domnului si am cumparat alta bobina... mda... s-a rezolvat DEFINITIV... am montat-o, s-a aprins o singura data... SI-A MURIT DEFINITIV TOT... chiar si unitatea de baza... :toimonster: Link spre comentariu
Kytan666 Postat Aprilie 12, 2006 Partajează Postat Aprilie 12, 2006 :smt022 nasol, am zis sa ai griza la montarea bobinei , altfel nu vad , doar sa fi montat gresit sau sa fi facut un scurt pe undeva , depinde acu dar s-ar putea repara . pacat , din poze parea facut calumea , am si eu asa ceva dar e o banalitate de montaj care o crapat in 2 zile.. Link spre comentariu
Vizitator demon Postat Aprilie 12, 2006 Partajează Postat Aprilie 12, 2006 de vina cred ca e piesa care am schimbat-o... n-am stiut ce valoare are si am luat cea mai mica care era (ca si dimensiuni era oricum mai mare ca ce aveam eu)... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum