florinangeru Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 Salutare,referitor la joules thief a incercat cineva? Eu am incercat in seara asta sa fac un test sa vad despre ce este vorba si nu mi-a iesit nimic :(. Am folosit schema cu o baterie de 1,5v, o bobina pe toro de ferita, o rezistenta de 1k, un tranzistor 2N2222 si un led alb. Singurul lucru diferit de schema originala este rezistenta de 1k pe care nu am avuto so am pus un semireglabil de 1k setat pe capatul turei. Tot ce am obtinut este un tranzistor care se incalzeste si nimic mai mult..... am verificat si rasverificat conexiunile, am schimbat tranzistorul da.... tot nimic.A mai incercat cineva, a facut ledul sa se aprinda sau este o prostie? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Sigur merge...cauta si pe forum,ca s-a mai facutOri ai legat ceva gresit,ori bobina nu e buna Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Cum spune Dr.L ! Link spre comentariu
florinangeru Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Salutare tuturor , dupa o absenta destul de mare am revenit, acum am pe masa lampa din portbagaj si lucrez la ea o sa pun poze ca sa vedeti, dar in seara asta a aparut o problema la plafoniera.... se comporta ca un stroboscop clipeste intruna si nu imi explic fenomenul :( ma gandesc ca e de la condensator oare asa sa fie? atasez si un link cu filmarea ca sa vedeti cum se comporta. https://plus.google.com/photos/11556576 ... banner=pwa Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Ledurile sant de calitate superioara... de la chinezi ,nu? Link spre comentariu
florinangeru Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 pai ledurile smd sunt de la nikia chiar sunt de calitate... singurele care nu stiu ce productie sunt ar fi cele rosii de pe mijloc...., dar alimentate separat e totul ok nu fac figuri doar daca alimentez tot ansamblul o iau razna.... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Pai alimenteaza-le separat . Link spre comentariu
florinangeru Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Pai man ce rost mai are toata chinuiala mea daca le alimentez separat? ce fac pun pentru fiecare cate o rezistenta si un condensator?.... o sa incerc sa inlocuiesc condensatorul cu unu mai mare de 2200 uF si in loc de 12v sa il pun la 16v sau 18v. Tot zic de condensator pentru ca e singurul care zic eu ca ar da efectul de stroboscop, se incarca si se descarca super repede ca dioda nu poate sa dea asa ceva la ea ori merge ori nu merge... nu? ce zici am interpretata bine sau ma insel? Link spre comentariu
florinangeru Postat August 15, 2012 Autor Partajează Postat August 15, 2012 Salutare tuturor,am rezolvat problema , am stat astanoapte pana la ora trei si jumate ca sa descopar unde e buba. Si unde credeti.... la semireglabilul pus pe intrare cum l-am eliminat cum totul a intrat in normal. Dupa proverbul lenesul mai mult alearga acuma am patit-o si eu. am eliminat semireglabilul care trebuia eliminat odata cu determinarea rezistentei potrivite si am pus o rezistenta la valoarea stabilita experimental si gata .O sa revin cu poze pentru lampa de portbagaj, tyc multumesc de sfaturi si implicare... ai fost singurul care si-a exprimat parerea, mi-ar fi placut sa se implice mai multa lume in proiecte asemanatoare, dar cine stie poate pe viitor... Link spre comentariu
Vizitator iulikk_02 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Va salut pe toti. Sunt destul de nou pe aici, desi am cont de ceva timp. Va urmaresc cu interes postarile, am invatat multe chestii utile pe aici.Momentan detin o Dacia Solenza la plafoniera careia am montat 2 module cu 3 leduri 5050 "snow white". Problema vine acum: la Solenza, comanda de aprindere a plafonierei cand deschizi usa si comanda de aprindere "manuala" a plafonierei se face prin inversare de polaritate. Deci, in acest moment plafoniera se aprinde ori cand deschid usa si nu o pot aprinde "manual", ori se aprinde doar manual si nu se aprinde cand deschid usa. Pot face ceva ca sa se aprinda plafoniera in ambele situatii? Si mai am o intrebare: plusul care comanda aprinderea plafonierei cand deschid usa este permanent, iar ledurile raman "semiaprinse" permanent, pot face ceva ca ele sa se stinga complet? Imi cer scuze petru postul lung . Aveti atasat mai jos o poza cu schema conectorului plafonierei. Link spre comentariu
florinangeru Postat August 19, 2012 Autor Partajează Postat August 19, 2012 salutare,ai pus cumva si condensator pe alimentarea modulelor led? Chestia cu ledurile semiaprinse m-am lovit si eu de ea si am observat urmatorul fenomen: ledurile fiind foarte puternice am pus un semireglabil pe alimentare si in felul asta reglam rezistenta si reduceam intensitatea luminoasa daca ajungeam la o valoare destul de mare a rezistentei 330 ohm ledurile luminau destul de slab si ramanea semiaprinse mai tot timpul daca scadeam rezistenta pe la 150 ohm intensitatea luminoasa era ok si ledurile se stingeau normal . incearca si tu acelasi lucru pune un condensator de 2200uF la 16-18v in felul asta obtii si diming, un semireglabil pe intrare alimentare si testezi pana gasesti combinatia perfecta. In ceea ce priveste aprinderea la deschiderea portierei ma indoiesc ca schimba polaritatea mai ales ca ai masurat si zici ca acel + din plafoniera e permanent indiferent de starea usii. inchisa sau deschisa el ramane tot + daca se schimba polaritatea nu ramanea +. Verifica circuitul sa fie totul ok. Link spre comentariu
Vizitator iulikk_02 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Nu are nimic instalatia electrica. Am incercat cu un bec c5w cu leduri. Puse intr-un sens functionau doar la deschiderea usii si raman semiaprinse, puse invers se aprind doar cand vreau eu sa le aprind manual.Ca sa fiu mai "clar": + este permanent. Firele 1 si 3 si poza de mai sus sunt "-"uri... cred . Mi-a explicat cineva... trebuie sa pun o chestie intre plafoniera si modulele cu leduri... ceva "punte redresoare" si astfel va functiona pe ambele pozitii... dar ce punte sa cer? Adica ce specificatii trebuie sa aiba aceasta punte?EDIT: sunt paralel rau cu denumirilea astea... ce "semireglabil" cer la magazin? Link spre comentariu
florinangeru Postat August 20, 2012 Autor Partajează Postat August 20, 2012 Tu ai facut aceeasi greseala ca si mine intai am cumparat ledurile si apoi am facut calculele trebuie tocmai incers. Ledurile tale puse in serie cred ca iti consuma cu mult peste 12v dane mai multe detalii despre ele. La cati v se alimenteaza, cati mA consuma ...... Detalii tehnice ca sa putem face schema exacta. Puntea redresoare nu crd ca te ajuta cu ceva ea doar transforma curentul alternativ in curent continuu, tu ai doar curent continuu la masina deci pica varianta. Sa-si mai dea cineva experimentat cu parerea poate gasim solutii. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 @florinangeru -te rog nu induce lumea in eroare.Puntea redresoare iti permite sa alimentezi ledurile cu ambele polaritati,exact cum se intampla la plafoniera. Mai studiaza un pic functionarea ei si o sa intelegi ce zic!Ledurile le pui in serie,astfel incat sa se mai si aprinda la 12V. Nu-i mare lucru,pui cate 3 in serie...nu cate 4,5,6 sau alt numar! Link spre comentariu
Vizitator iulikk_02 Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Ledurile le-am capatat de la cineva care lucreaza la o firma ce se ocupa cu publicitate. Sunt folosite in iluminarea reclamelor pe la farmacii / magazine etc. Sunt exact cele incercuite in poza. Stiu doar ca se alimenteaza de la 12v cc (scrie si pe ele acest lucru) si din ce mi-a zis cel de la care le-am capatat, fiecare modul consuma ~ 0.8W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum