Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plafoniera auto cu leduri

florinangeru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinangeru

59

• Dr.L

10

• Ticu

10

• pannovy

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

da man asa am si facut are locul lui chiar pe PCB, am gasit un condensator de 2200uF la 16v de pe o placa de baza mai veche si este acceptabil ca dimensiune incape in plfoniera. Dupa ce termin o sa pun poze cu ce am facut si daca cineva este interesat ii dau si proiectul in eagle :)

Link spre comentariu

Am o problema cu Cadsoft Eagle ma poate ajuta cineva?ma tot chinuiesc de trei zile as fac amarata asta de schema si sa iasa un PCB. Am luat ca tantalaul :)) ultima varianta de eagle de la ei de pe site si l-am lasat sa ruleze ca freware, dupa doua zile de munca imi spune ca in cealalta jumatate de pcb nu am voie sa pun piese pentru ca este freeware :(. Azi am reusit sa ia versiunea 5.8.0 cu crack e super ok dar am intampinat o problema de care nu m-am mai lovit pana acum ca doar nu e prima schema si primul pcb care il fac. Cand vreau sa unesc piese cu nets-urile nu mi le uneste nici in ruptul capului iar daca vreau sa pun o junction imi da eroarea din fotografia atasata.Ce gresesc?

post-24493-139829403551_thumb.png

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Scuze ca nu am mai dat nici un semn de viata dar am avut putin timp liber si in timpul liber am avut multi nervi facuti de diverse persoane specializate in cablaje imprimate..... Atentie la cine apelati pe forum sa va faca PCB-uri pentru ca eu o sa mi le fac singur deacuma. Am cheltuit o caruta de bani pe cateva pcb-uri care sunt jalnice calitativ si cele de la plafoniera masinii sunt prost dimensionate in ciuda faptului ca am dat cotele dar e greu sa masori cand le faci :(, deci nu le pot folosi. Partea buna e ca mi-a venit comanda de piese si le am pe toate acuma :d trebuie sa fac doar PCB-ul si gata :d.Stie cineva daca este ceva mai bun pentru corodare de cat clorura ferica?Ma poate ajuta cineva cu o fotodioda SFH 203?

Link spre comentariu

man placa deasta cu gaurele am deja dar nu vreau sa o folosesc pentru ca toate componentele folosite la acest proiect sunt smd si .... plus ca imi place sa lucrez ingrijit si totul sa arate si sa fie ordonat :), iar cu clorura ferica stiu cum e am mai lucrat cu ea dar daca tot trebuie sa cumpar as cumpara ceva mai bun :d vazusem odata niste cristale incolore care se puneau in apa si rezulta o solutie incolora care nu degaja nici un fel de miros, nu pata si era putin mai rapida la corodare. O sa studiez si o sa vad ce iau pana la urma :) va tin la curent

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Persulfat de amoniu sau persulfat de sodiu si trebuie incalzita la 40C - la soare dar sa nu ajunga razele pe placuta.Diluarea cristalelor e bine sa se faca in 350...400ml apa.Nu pateaza ,nu pute ,se spala cu apa (vasul ,placuta) ;initial e incolora ,trebuie marcat flaconul de depozitare .Ai auzit de piatra vanata? De aia se coloreaza si solutia dupa folosire.

Link spre comentariu

piatra vanata? asta parca o folosea bunicul sa stropeasca vita de vie :)) nu stiam ca mai are si alte intrebuintari :) si nu stiam ca trebuie incalzita pentru corodare :( asta e un minus sa vad cum o sa fac sa incalzesc vasul in care corodez :nas:

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Incalzirea se poate face cu o rezistenta de incalzit acvariul sau prin incalzire cu apa fierbinte (gen oala de fiert lapte ,bain-marie).Piatra vanata e sulfat de cupru si e rezultatul reactiei dintre persulfatul de sodiu (agent de corodare) si cupru (de pe PCB).Piatra vanata se foloseste la vie ,la festit casa dinainte si alte cateva aplicatii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare tuturor,Azinoapte tarziu am reusit sa termin cu pcb-ul de la plafoniera, a iesit perfect :101 cu mici incidente bineinteles :jytuiyu . Am reusit sa distrug doua leduri... stiam ca sunt firave dar nu ma asteptam sa fie suuuuuuper firave. daca temperatura e pera mare crapa ca un geam securizat pur si simplu, iar daca nu esti atent la lipire si se intareste fludorul iar tu incerci sa il indrepti .... la prima atingere se face nisip. trecand de toate astea am ramas doar cu patru leduri din sase dar si astea sunt super puternice... abia acuma mi-am dat seama ce inseamna 1 lumen. Condensatorul are o valoare de 2200uF la 16v isi face treaba bine dar mai trbuie ajustata valoarea pentru ca dupa stingerea plafonierei raman ledurile aprinse la intensitate minima cam 20 de minute si e enervant sa vezi patru puncte luminoase in timpul condusului. Am incercat cu 1000uF 16v dar dimingul se reduce la 2-3 secunde e pera brusc. Cred ca o valoare de 1600 - 1800 uF ar fi ideala. Ma gandesc sa pun un semireglabil sa pot ajusta intensitatea luminoasa a ledurilor prin cresterea rezistentei in circuit dar asta dupa ce gasesc condensatorul potrivit :).Acuma marea problema .... in locur ledurilor stricate am facut dou grupuri a cate trei leduri de 5mm rosii pentru ca se alimenteaza la 1.8v ledul inmultit cu 3 reiese 5,4v pe grup, dar se aprind la intensitate minima abia se observa in mijlocul ledului un punctulet rosu :( asta daca acopar celelalte leduri albe ca altfel nu se distinge nimic :). Daca fac grupurile din doua leduri o fi ok sau se ard?Deseara cand scap de la munca o sa revin cu poze ca sa vedeti cum arata si sa va faceti o impresie :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări