iuli09 Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 sunt si eu de acord cu mikella : cred ca de vina este acetona pe care ai folosit-o ; pana acum n-am intalnit toner care sa reziste la acetona , insa incearca una buna. Eu folosesc acetona de la "Farmec" si functioneaza de fiecare data. Link spre comentariu
mikella Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Eu am de unde face rost de acetona pura de ma pot spala si pe cap la nevoie. In privinta murdariri cablajului nu imi fac griji, il scufund complet in acetona si ramane perfect curat. Daca folositi acetona de care folosesc doamnele la unghii, aia nu este curata, probabil de asta nu curata tonerul. Link spre comentariu
pannovy Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 ACETONA adevarata nu cu tot felul de solventi in ea pentru tratamentul unghiilor doamnelor,dar nu trebuie sa te zgarcesti cand pui pe tamponul cu care freci. Lasi cateva secunde sa se inmoaie dupa care incepi sa stergi eventual preincalzesti cateva secunde cablajul cu fierul de calcat inainte. Am folosit dizolvant "CORINE de FARME" se gaseste prin supermarket la flacon de 200ml e vreo 15 lei si cand nu am mai gasit acetona Farmec merge mai greu dar rezolva problema. Ai dreptate tonerul folosit la imprimante HP se ia mai greu. Cel de la Lexmark se dizolva mai usor cu acetona. Poti sa ii intrebi pe cei de la un service ce folosesc ei la curatat tonerul ce ramane pe cilindrul din cuptor si rezolvi problema. Sigur nu folosesc burete abraziv de vase care este o solutie uzitata ff des si e ff ieftina, nu da gres niciodata si cu siguranta nu rupe cablajul de pe placa cat de fin ar fi el. Cere doar putin efort fizic. Curatarea cu buretele abraziv nu de sarma! se face binenteles sub jet de apa . Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Si eu tot cu buretele abraziv curat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Rola presoare de la cuptor se curata cu spirt (alcool etilic ,metilicul nu se mai foloseste din cauza toxicitatii) ;cilindrul tot cu spirt.Se poate folosi si IPA. Daca cu acetona parfumata de unghi nu reusesti ,incearca cu diluant D509 sau D506 . Curata placa imediat dupa corodare ; corodarea o faci imediat dupa calcare?Si nu face economie la diluant. Link spre comentariu
Vizitator balauru Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Carburol (pentru curatat carburatoare auto).Merge instantaneu. Link spre comentariu
dsasorin Postat Martie 13, 2012 Autor Partajează Postat Martie 13, 2012 baieti, am renuntat sa mai caut ceva chimic elegant. Daca continui poate voi gasi in final ceva scump sau ceva gen NASA.Raman la buretele de vase cu un praf alb de tip TIX, cu care se spala faianta in baie...Merge binisor asa. Iar cuprul iese curat, rozaliu, frumos.Frec un pic, nu ma plang.Acetona pe care o am e romaneasca, si am pus suficient sa se si inmoaia tonerul... nimic.Si am mai spus ca am pus alcool izopropilic, cel mai tare alcool, super bun pentru degresat si curatat, mult mai puternic decat acetona... nimic. Desi nu am vrut sa folosesc, ca este cancerigen.Atentie mare !!! Orice persoana bolnava de cancer are alcool izopropilic in el. Alcoolul izopropilic este ceea ce il intretine pe cancer.Asta asa, spus pe intelesul nostru.Daca stiti ceva ieftin si usor de gasit in comert, si fara sa frec....bine, daca nu...eu va multumesc mult. Mi-ati fost de mare ajutor, chiar daca nu in mod punctual. Link spre comentariu
manolo Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 Diluant ,pt vopsele auto sau acetona de la polidis.ro costa 10 ron litrul. Link spre comentariu
one Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 Cu diluant nitro am indepartat intotdeauna foarte bine. Cu acetona nu iese. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 Eu folosesc burete de vase şi tix. Frec ceva, dar iese excelent. Link spre comentariu
Ashky Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 Cu tiner merge brici, ramane curat cablajul, nu se intinde tonerul.Cu acetona intradevar merge mai greu. Link spre comentariu
Vizitator noxxys Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Cu diluant nitro am indepartat intotdeauna foarte bine. Cu acetona nu iese.Subscriu si eu la nitro diluant, pute mai rau decat acetona dar curata fara efort. Link spre comentariu
Vizitator kml Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Pentru cine mai ajunge intamplator pe aici cu aceeasi problema: merge perfect cu benzina. Am incercat si eu acetona, spirt, diluant, tix, insa benzina merge de minune. Personal folosesc un servetel de bucatarie (rola de prosop de hartie) inmuiat in benzina. Dizolva tonerul imediat (folosesc toner HP cau Canon). Link spre comentariu
CIBY2 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Benzina, diluant de toate felurile, acetat de butil, depinde ce am in acel moment in dulapul cu vopsele. Cel mai mult mi-a placut un diluant ce nu se evapora repede, precum acetona. Dupa prima mana data cu o carpa, se inmoaie in 20 - 30 de secunde si apoi cu aceeasi carpa se sterge precum smantana. Secretul pentru a avea o placa curata este sa o spalati cu apa si detergent, de vase sau de rufe, sau sapun de care ar fi el, inainte de a se usca diluantul. Daca totusi acesta s-a uscat si a ramas toner pe placa, sigur stiti si voi cum arata tonerul intins, se mai sterge cu carpa inmuiata in diluant si se spala imediat. Mi s-a intamplat si mie sa nu am chimicale prin garaj si am aplicat metoda buretelui de vase. Off topic! Pentru curatarea placii inainte de aplicarea tonerului folosesc detergent pasta si burete abraziv pentru vase. O placa de 21 / 35 cm am frecat-o timp de 45 de minute! Metoda spalatului cu detergent cat diluantul este umed o aplic si la pensulele folosite la vopsit. Raman ca noi. Link spre comentariu
Flor Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Eu am folosit din 1977 cand m-am apucat de electronica smirghelul. Evident ca am cautat unul fin, nu cel de parchet, hi, hi..Atat pt curatarea initiala ante trasarea traseeleor cat si dupa corodare..Dupa.. am avut grija sa nu apas prea tarea. Si nici FORTA nu a fost cu mine, pt ca daca o foloseam, luam cuprul..Dupa smirgheluire intotdeauna dau cu flux (sacaz facut praf si dizolvat in alcool izopropilic) si apoi cositoresc cu un letcon ..cel mai bun e unul vechi, de 100W, si cu varful lat, dar merge orice..Niciodata nu am ridicat prin suprasubtiere sau prin supra incalzire un traseu..ma rog, la inceput iti faci mana pe ceva de 2 bani, dar dupa cateva ..devine banal..Acuma pt ca incep sa imbatranesc am ascultat sfatul unui binevoitor si am incercat cu diluant de vopsea auto. E adevarat, nu toate isi fac treaba la fel de bine, iar unul deloc. Maine la job va spun codul celui cu care m-am inteles cel mai bine..Si da, prima data invelesc cablajul intr-o carpa, torn niste dilauant, las nitel sa se imbine bine si dupa circa 1 minut dau cu buricele degetelui..Sticla de 1l -a costat in jur de 10 lei- o am de prin februarie, pt ca nu torn decat cu economie, sa umezesc, nu sa fac baie, ma intelegeti...Adevarul e ca metoda descrisa are dezavantajul ca miroase a pute, adica trebuie sa deschizi geamul, ca altfel vaporii te ametesc. Dar nu mai ma muncesc frecand-o, hi, hi...Succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum