dsasorin Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Salut. Am o dilema. Sunt la stadiul in care tonerul este aplicat pe PCB, iar acum vreau sa il dau jos, dar fara sa smirgheluiesc. Am incercat cu acetona, alcool izopropilic. Nu merge. Frec de imi sar capacele la 2 cm patrati si de abia se ia ceva....Si daca placuta este sa zicem 10x10, ma las pagubas. Tot cu carioca trebuie sa fac sa o curat imediat cu acetona.Deci intrebare simpla pentru cine stie:Cu ce naiba sa dau sa iasa tonerul dupa placuta de cupru, fara sa o zgarii cu smirghel ?Cu diluant de vopsea nu am incercat. Este bun, sau voi folositi altceva ?Merci. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Pai, puneti o sugativa(servetel de masa/hartie igienica) peste cablaj si dati cu fierul de calcat peste sugativa-tonerul se muta de pe cablaj pe sugativa, iar sugativa merge la cos! Link spre comentariu
Traxxx Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Eu folosesc acetona, nu pricep cum de la tine nu merge, poate e alt toner...De frecat nici nu frec....pun cateva picaturi pe pcb si las putin apoi sterg cu o vata sau servetel imbibat in putina acetona si se curata destul de usor Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 incearca pe rand: acetona , spirt , diluant Link spre comentariu
iora Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 incearca pe rand: acetona , spirt , diluanteu frec cu partea aspra de la buretele de bucatarie, sunt si lavete abrazize, zgarieturile sunt superficiale, am facut zeci de cablaje si nu au probleme,insa curat tonerul chiar dupa corodare, altfel se duce mai greu. e cea mai ieftina metoda, acetona e scumpa Link spre comentariu
dsasorin Postat Martie 10, 2012 Autor Partajează Postat Martie 10, 2012 pai tonerul este de buna calitate zic eu. Am incercat cu tonerul de la 2 imprimante: canon 2900 si un hp 2015. Eu vreau toner prost. Poate fac o copie xeroxata la servici unde am un xerox vechi de tot. Poate am noroc sa fie tonerul prost, adica sa se ia repede cu acetona.O sa incerc cu metoda lui spitfire cu sugativa de care nu mai auzisem, cat si cu diluantul.Spirtul este 0 barat pentru actiunea asta.Frec cu acetona de imi rup mainile, si forta am....iar rezultatele sunt 0. Pana nu bag smirghel nu se duce.Adevarul este ca setez pe calitate maxima cand dau print, asfel incat simt la mana pe foaia foto urmele cablajului. Plus ca pregatesc cablajul inainte foarte bine, adica il smirgheluiesc fin si uniform, apoi spal cu acetona. Se pare ca pregatesc prea bine ????Acetona si alcoolul izopropilic merg super daca fac marcajele cu oja sau marker permanent. Nu este cazul pentru toner.Merci de interes. Va tin la curent. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 eu adopt solutia cea mai rapida , smirlghel fin jub jet de apa si se duce imediat , nu cred ca se duce stratul de cupru cel putin pana acuma nu am sesizat lucrul asta Link spre comentariu
dsasorin Postat Martie 10, 2012 Autor Partajează Postat Martie 10, 2012 TURBEZ. :cry: Am dat cu 2 tipuri de diluant de vopsea. nimic.Am incercat smecheria cu servetelul incins cu fierul de calcat. nimic nimic.Am dat cu bricheta foc la tonerul de pe cablaj. am mers pe traseu. apoi am sters cu servetel. S-a luat dar local, evident.Dar nu-mi place ideea asta de a incinge cuprul pe care il vreau sa ramana acolo solid.Plus ca rad curcile de mine daca ma vad. CE SA FAC, CU CE SA DAU SA IASA ELEGANT SI FRUMOS CUPRUL ???? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 dsasorin incearca cu Brother laser si CIF. Link spre comentariu
dsasorin Postat Martie 10, 2012 Autor Partajează Postat Martie 10, 2012 pana cum cele mai bune rezultate au fost cu:1. smirghel de 2000 sub apa (sau cu scuipat) 2. burete de vase partea abraziva + o solutie de sters aragazul, un fel de tix (praf alb)Ceva chimic elegant nu am gasit pana acum.Cred ca tonerul pe care il folosesc la imprimante e prea bun.Vad luni cand voi folosi toner de la xerox vechi. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 vezi ca e "buretele" acela de sarma pentru vase merge excelent. pui putin detergent de vase si ai rezolvat problema. e functional 100 %. Link spre comentariu
mikella Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Incearca alta acetona, poate ai vre-o posirca si de aia nu merge.Eu tot cu acetona curat si se ia instantaneu, numa ii arat acetona si se sterge. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Eu cand foloseam acetona,murdaream cablajul...adica tonerul se lua de pe trasee,dar se impregna in suport + ca ma murdaream pe mainiEu folosesc varianta cu burete abraziv + cif + tix. Merge super Link spre comentariu
briobit Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 asa pateam de pierdeam 20-30 de minute sa curat un cablaj de 5x5 cm pana nu am bagat un burete din ala de sarma turbam langa placa ( rezultate bune am obtinut cu cloroform da nu mai am de unde sa fac rost, in rest am incercat cam tot acetona, spirt, benzina, diluant, alcool izopropilic99.9 % cu tix de vase mai merge da e chin) Link spre comentariu
cristi71 Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 cu soda caustica a ti incercat?(atentie la manevrare) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum