Vizitator thiou Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 buna seara!!!cine ma poate ajuta cu un sfat,o informatie...???doresc sa construiesc un receptor VLF,pentru receptia semnalelor naturale,dar pb e ca nu stiu exact in ce consta acest receptor!!am vazut niste scheme pe net,aparent simple,dar nu au c.v bobina...seamana cu un amplificator...!Dintr-un receptor cu conversie directa(am unul)pot face un receptor vlf?multumesc!! Link spre comentariu
Vizitator thiou Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 domeniul de frecvente 10-50khz este cuprins si de spectrul audiofrecventelor??cine ma poate lamuri???? Link spre comentariu
adi1967 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Domeniul frecventelor audio urca pana 20 kHz(aproximativ) ,mai sus este domeniul ultrasunetelor care cred ca te intereseaza.Cine stie mai bine ar putea da niste detalii. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 am vazut niste scheme aparent simplePentru a discuta la obiect, posteaza o schema care ti se pare interesanta. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Domeniul frecventelor audio urca pana 20 kHz(aproximativ) ,mai sus este domeniul ultrasunetelor care cred ca te intereseaza.Cine stie mai bine ar putea da niste detalii. Faceti o confuzie grava intre spectrul oscilatiilor mecanice(infrasunete, sonore, ultra si hipersunete) si spectrul electromagnetic.4KHz electromagnetic nu inseamna ca e audibil, tot asa cum un sunet de 4 KHz scos de o trompeta nu da nastere nici unei unde electromagnetice, ci doar unei unde sonore. Varianta loop antena+ preamplificator e cea mai buna. Am facut varianta din "300 circuite...Teora" si merge perfect. http://www.qsl.net/dl4yhf/vlf_rdf/vlf_rdf_loop.html Link spre comentariu
adi1967 Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Aveti perfecta dreptate.Mea culpa. Link spre comentariu
Vizitator thiou Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 multumesc mult pt link!e f fain,si nu e greu de realizat...am gasit si eu ceva aicihttp://www.vlf.it/torsten/_B3CKS-ANTENNA_german.htm ce parere aveti?si sa imi fie iertat ca insist:) ma puteti lamuri care e principiul de funct a acestui receptor?si,daca ditr-un receptor cu conv directa 3,5-9mhz pot face un receptor vlf?ms mult!! Link spre comentariu
Vizitator thiou Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 pe mine ma intereseaza, intr-adevar, componenta electromagnetica!! Link spre comentariu
Vizitator thiou Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 eu am receptorul acestahttp://www.germanelectronics.ro/pdf/192214-an-01-ro-Aparat_radio_retro.pdf si ma intreb daca il pot modifica cumva,pt receptia semnalelor vlf...ce parere aveti?? Link spre comentariu
Vizitator thiou Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 ma poate ajuta cineva????please!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum