Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

receptor frecv. f joase

Vizitator thiou

Postări Recomandate

Vizitator thiou

buna seara!!!cine ma poate ajuta cu un sfat,o informatie...???doresc sa construiesc un receptor VLF,pentru receptia semnalelor naturale,dar pb e ca nu stiu exact in ce consta acest receptor!!am vazut niste scheme pe net,aparent simple,dar nu au c.v bobina...seamana cu un amplificator...!Dintr-un receptor cu conversie directa(am unul)pot face un receptor vlf?multumesc!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi1967

2

• Spitfire

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Domeniul frecventelor audio urca pana 20 kHz(aproximativ) ,mai sus este domeniul ultrasunetelor care cred ca te intereseaza.Cine stie mai bine ar putea da niste detalii.

Link spre comentariu

Domeniul frecventelor audio urca pana 20 kHz(aproximativ) ,mai sus este domeniul ultrasunetelor care cred ca te intereseaza.Cine stie mai bine ar putea da niste detalii.

Faceti o confuzie grava intre spectrul oscilatiilor mecanice(infrasunete, sonore, ultra si hipersunete) si spectrul electromagnetic.

4KHz electromagnetic nu inseamna ca e audibil, tot asa cum un sunet de 4 KHz scos de o trompeta nu da nastere nici unei unde electromagnetice, ci doar unei unde sonore.

Varianta loop antena+ preamplificator e cea mai buna. Am facut varianta din "300 circuite...Teora" si merge perfect.

http://www.qsl.net/dl4yhf/vlf_rdf/vlf_rdf_loop.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări