daniels Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Am tuburile cu descarcare in gaz din foto. Unul este cu Ar, unul cu Ne si unul se poate vida. As dori sa stiu la ce tensiune sau cum le pot alimenta astfel incat sa le pot pune in functiune. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Prin laboratorul de fizica am vazut asa ceva (in vitrina,nu in experimente...) Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Distanta intre electrozi pare cam de 10 cm, deci pt. neon la presiunea de 0,3mm Hg, tensiunea ar fi 200V, iar pt. argon cam 350V, curentul absorbit de tub 10-15-20 mA. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 Am masurat distanta intre electrozi si este de 9cm. Itradevar sunt din laboratorul de fizica si nu au functionat niciodata. Ma asteptam sa se alimenteze ca un tub florescent. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Se poate incerca cel mult, cu un invertor CCFL de la un monitor, scanner, etc. Link spre comentariu
puriu Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Deoarece sunt cu catozi reci au nevoie de tensiune de aprindere foarte mare, dupa care tensiunea depinde de natura si de presiunea gazului (sute de volti). Se pot aprinde si cu frecventa inalta. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 tot prin laboratoarele de fizica erau surse de 460V, cred ca se pot aprinde cu ele Link spre comentariu
csongore Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Ce stiti cat de periculos e dioda redresoare RG 250/3000 in punct de vedere al radiatilor X ? Am citit pe net ca trebuie avut grija la tuburile cu vapori de mercur din punct de vedere al radiatilor. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Ce legatura au radiatiile X(Roentgen), cu tuburile cu vapori de mercur?! Poate radiatii ultraviolete...daca tubul e de cuartz, mare grija la ochi. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 Radiatii X apar in tuburile catodice color la ciocnirea electronilor cu masca, dar nu prea trec prin sticla cu plumb a tuburilor. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 iti trebuie cam 600-800 Volti pentru amorsare dupa care tensiunea coboara pe undeva la 400V pentru firme luminoase se foloseau transformatori cu caracteristica puternic coboratoare, acestea aveaudin constructie intre bobina din primar si cea de secundar un shunt magnetic cu intrefier.In practica am aprins elemente de firma luminoasa si cu triploare de tensiune, un triplor de tensiune iti duce tensiunea de retea la 900 V, curentul consumat este in jur de 10 mA. Cred ca poti folosi o sursa de CCFL fara probleme.Tubul cu argon se aprinde albastru iar cel cu neon rosu, pentru alte culori se folosea tuburi cu argon si mercur care produceau ultraviolete iar acestea excitau un strat de luminofor depus pe peretii interiori ai tubului. Link spre comentariu
Vizitator transilvanpop Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Stie cineva daca sau cum se pot folosi tuburile cu descarcare in gaz de aici pentru protectie impotriva descarcarilor electrice? Link spre comentariu
feri.visky Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Pentru ce fel de aparat si pentru ce nivel de energie ...?... Acolo scrie de fapt pentru ce sunt bune... Link spre comentariu
Vizitator transilvanpop Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 Ma gandeam pentru protectia obiectelor electrice din casa, adica undeva intre contor si restul instalatiei. Nu sunt un profund cunoscator, am speculat doar ideea ca un astfel de tub ar putea fi pus pe retea intre faza si pamantare si practic sa fie nefunctional, in afara de situatia in care ar aparea pe retea o supratensiune (cum ar fi de exemplu cea provenita de la o descarcare electrica pe timp de furtuna), pe care sa o descarce la pamant. Credeti ca ar merge? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 Vrei sa folosesti tuburile cu descarcare in gaz,ca protectie la supratensiuni?Avind in vedere,curentul mic care trece prin tub in momentul cind este amorsat,pina la 20mA,nu cred ca ar face mare treaba. Cum tensiunea de amorsare sare bine peste 400 de volti,protectia este deja tardiva,pentru majoritatea consumatorilor dintr-o gospodarie(electronice),in functiune.Poate gresesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum