Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV-CRT Tousda TH-2105NF

Vizitator

Postări Recomandate

Salut,am numai placa de mai sus pe care mai scrie sasiu NFProcesorul marcat OM8377PS/N3/1 are o eticheta NOM8371-A-8NAGLed-ul se aprinde o fractiune de secunda si ramane stinsnu am impulsuri in baza driver liniiculmea,ca plangand langa el am observat ca bus-ul se modifica cand apasam program + sau -m-am dus la selector si VT se modifica cu schimbarea programuluinu am gasit cu google procesorul sa vad alimentarile macarvreau un pic de ajutor,in general defectele la procesoarele moderne le abandonez dar luni m-am incarcat cu o datorie de 20 mil si nu-mi mai permit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elmar

9

• tehtronics

1

• nostrom

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc,dar cu ungurii am o problema;am fost inscris,nu am cerut documente aproape un an si am uitat parola

Nu ma mai lasa sa ma inscriu din nou sau nu stiu eu sa ma descurc,cert este ca nu primesc nici un document,oricat as astepta

daca nu cer prea mult puteti trimite cand aveti o mica pauza la

[email protected]

multumesc

Link spre comentariu

multumesc tuturor,dar am mers mai departe si am vazut ca am iesire cadre;am pus antena si semnalul video este perfect pe osciloscop(lucrez fara tub ca nu am inca curaj sa ridic greutati dupa operatie)deci iesire linii kaput!ce bine era cu tda2593,acum schimbi un integrat cu toate functiile pt ca ai o iesire dusa!sau poate gura pacatosului adevar graieste;nu cumva cu un modul sincroprocesor de CROMATIC se poate rezolva?

Link spre comentariu

Nu cred ca probatul fara tub este concludent.Acolo trebuie pus tubul si verificat asa.

si eu cred ca trebuie reparat cu tubul cinescop montat ... din cite stiu eu acest procesor OM8377PS/N3/1 este o clona chinezeasca a unui procesor philips...si dupa cum cred ca stiti, philips au cele mai complicate(si ne banuite) protectii ...e posibil ca daca procesorul nu primeste feedback-ul video sa intre in protectie ...oprind impulsurile linii(ducand la blocarea totala a tv-ului ...chiar daca unele impulsuri sunt furnizate in continuare )
Link spre comentariu

salut,m-am uitat acum pe gmail si nu am primit schemaMETODA mea de lucru:totdeauna lucrez fara tubdupa ce vad diverse semnale pun o bobina de deflexie(am 3 de 90 grd si 5 de 110 grd diferite)daca totul este ok pun un tub pe masatubul nu este necesar decat pt culoare,eventual dimensiune si E-W;am uitat si pt video la cele cu automatic cut-offacum nu pot pune tubul pe masa,sa vad pana cand spune mediculam gandit ca la ak30:daca cond-ul de 100nf este ars cand este alimentat finalul de linii saltul de tensiune din colector bu se transmite la pin 49 stv si blocheaza iesire linii din pin 48daca intrerup alimentarea trafo linii cond-ul de 100nf nu mai influenteaza pin 49 si am iesire liniila fel si la acest tv,am dezalimentat trafo linii si ma asteptam sa am iesire la integratdaca primesc schema am sa verific si pe reactiile de la traf cum ati spus,poate salvez un tv

Link spre comentariu

dar ambele au schema incompleta

nu stiu la ce va referiti ?? eu am aceasta schema intreaga! ati descarcat toate cele trei parti si pe urma ati dezarhivat? ...asa obtineti un document in format PDF...care contine un service manual complet (dupa parerea mea)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări