Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Astabil cu pic12F675

EFTIMIE

Postări Recomandate

Va salut apelez din nou la colegii forumisti pt. dezvoltarea unei scheme de astabil cu 675.1.Sa poata fi reglat timpul intre 1-10s2.Sa poata fi reglat timpul intre 1-100s3.Sa poata fi reglat timpul untre 1min.-10min.Reglajul sa fie dintr-un potentiometru iar cele trei plaje de lucru sa fie alese dintr-un dip swich cu trei pozitii.Cu multumiri anticipate .P.S. Imi cer scuze rog un moderator sa mute la PIC din graba am postat gresit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EFTIMIE

24

• francezu

12

• Ticu

9

• 10vid

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu ştiu dacă se merită să foloseşti un PIC pt asta. Şi un banal 555 poate scoate temporizările astea. Mai greu va fi cu plaja 1-100 min. dar se poate rezolva prin divizarea cu 10 (adică un numărător din seria MMC CD etc, 555 setat pe 10min, prin divizare se obţine 100 min.)Zic şi eu. Am construit ceva asemănător (plajă 1-60 sec. 1-60 min.) după o schemă din Tehnium parcă. Daca o găsesc şi prezintă interes o pot posta.

Link spre comentariu

Pt a intra in contact cu moderatorul sectiunii,cel mai usor se apasa butonul de raportare (semnul rosu de exclamare,care clipeste)Evident,numai pt probleme adminsitrative,cum ar fi mutatul subiectului sau diverse nereguliModeratorii nu pot citi fiecare subiect din sectiune,deci trebuie anuntatiAm raportat eu subiectul si va fi mutat in curand

Link spre comentariu
Vizitator tyc

E o sch cu 555 in configuratie de monostabil dar cu unele modificari minore se poate face astabil [attachment=0]C__Desktop.pdf[/attachment] ; sch de astabil e aici http://www.delabs-circuits.com/cirdir/t ... 00019.html .

In sch de monostabil e tehnica domeniilor (realizarea cu semireglabili ,in trepte ) iar in link eceea ce ai nevoie.

Incearca sa nu folosesti cond electrolitici mari (peste 100uF) iar Ra trebuie sa fie min. 3k.

Link spre comentariu

Multumesc mult stiu ca se pot realiza astabile cu LM555 CU 4047 CU CD 4541 si le-am facut dar eu am nevoie cu PIC 12F675 poate colegii de pe forum care m-au ajutat si la alte proiecte o vor face din nou,multumiri anticipate. P.S.Multumesc mult Dr.L pt. informatie si pt. ajutor

Link spre comentariu

N-am mai vazut dip switch cu trei pozitii. Nu cumva trei sectiuni (trei switch-uri a cate doua pozitii fiecare)?Si daca da, acela are 8 combinatii. Ce se intampla daca se alege una din cele 5 combinatii invalide?Ar mai fi o varianta cu push-button si trei LED-uri indicatoare langa trei etichete.

Link spre comentariu

N-am mai vazut dip switch cu trei pozitii. Nu cumva trei sectiuni (trei switch-uri a cate doua pozitii fiecare)?Si daca da, acela are 8 combinatii. Ce se intampla daca se alege una din cele 5 combinatii invalide?Ar mai fi o varianta cu push-button si trei LED-uri indicatoare langa trei etichete.

se poate face decodare prioritara.1xx=101x=2001=3unde x = don't care
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări