Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vu metru si amplificator

Vizitator madalinu13

Postări Recomandate

Vizitator madalinu13

Acesta este amplificatorul http://tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=12952&category_id=182

se alimenteaza la de 12v -18v la 5A

acesta este vu-metruș http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=9478&category_id=182

el se alimenteaza tot la 12 v dar la 130-200 miliamperi cum pot sa le alimentez pe amandoua de la aceelasi alimentator ?

si cum se face legatura dintre vu metru si amplificator?

PS Am 13 ani

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• emilberculescu

2

• Depanatorul

1

• fritz_vali

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 13 ani ai tai stii sa folosesti f. bine calculatorul, sa-ti faci cont pe elforum, sa link-uiesti pe net, iar o banala legatura intre iesirea amplificatorului si IN vumetru nu te descurci.Mai mult, esti la primul mesaj pe acest forum si ma surprinzi total. Apoi, cum sa se potriveasca montajele, daca un kit este stereo iar celalalt este mono (doar daca accepti sa faci un divizor rezistiv de la stereo la mono).PS: nu cumva esti mascat ca adult in spatele unui copil de 13ani, asta ca subiect de discutie pe forum. :aut:

Acesta este amplificatorul http://tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=12952&category_id=182se alimenteaza la de 12v -18v la 5Aacesta este vu-metruș http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=9478&category_id=182el se alimenteaza tot la 12 v dar la 130-200 miliamperi cum pot sa le alimentez pe amandoua de la aceelasi alimentator ?si cum se face legatura dintre vu metru si amplificator?PS Am 13 ani

Link spre comentariu

Domnule "iulian72" poate nu a vazut ce scrie sus in antet:Forumul electronistilorForum de Electronica. Comunitatea electronistilor, radioamatorilor si hobby-stilor din Romania. Sau poate "nu cumva esti mascat ca adult in spatele unui copil de 13ani" [ citat ]Adica vrei sa stii cum se baga un stecher in priza ? !Nu vreau sa fiu rau dar cand avem un forum cu " un picior in groapa " nu ne trebuie de-astea.Sunt utilizatori consacrati , cu experienta in domeniu , ce utilizeaza acest forum ( oarecum m-a exclud - am aproape 40 de ani si nu stiam ce este un calculator dar stiam ce este un EFT 323 )

Link spre comentariu
Vizitator madalinu13

Chiar am 13 ani ,aproape 14 sunt in clasa a 7-a ,in legatura cu vu metrul pot sa il leg la o singura iesire a amplificatorului ?si pot sa alimentez si amplificatorul si vu metrul cu acelasi transformator chiar daca are 5 amperi ?cum reduc din amperi pt a alimenta vu metrul ??

Link spre comentariu

ideea e ca tensiunea sa fie de 12 Vcc iar curentul trebuie sa fie mai mare fata de cel consumat , cu aproximatie poti pune un traf cu sarma de 1,4-1,6 adica 6 amperi ar fi ideal! oricum cele doua montaje isi va lua curentul cat ii trebuie fiecarui montaj!

Link spre comentariu

Acest wu-metru are si microfon si merge fara conectare cu amplificatorul .Are si intrare de semnal de 250 mv ,iar daca il conectezi la iesirea amplificatorului trebuie un divizor rezistiv sau un semireglabil la intrare wu-metrului pentru a reduce semnalul la un nivel suportat de acesta.Edit:Wu-metrul are semireglabil pe intrare deci merge conectat la iesirea amplificatorului mai trebuie doar reglat pentru o sensibilitate convenabila.

Link spre comentariu

Daca ai chiar anii pe care ii zici si chiar vrei sa inveti ceva atunci : :aplauze Daca vrei sa alimentezi un montaj care consuma 100mA ( miliamperi )de la o sursa care are o putere maxima de sa zic 5A ( 5.000 mA )nu se intampla nimic grav - montajul o sa " suga din sursa " exact cat e nevoie.(4.900 mA o sa ramana disponibili ).Ca un led la acumulatorul de la masina = cu o rezistenta care limiteaza ( curentul ) intensitatea.Chiar daca led-ul consuma 10mA si acumulatorul are cateva zeci de mii de mA nu iti arde ledul.Se foloseseste legea lui Ohm ( invatata in clasele gimnaziale ) si pentru curenti in special legile lui Kirchhoff .Desi esti inca tanar , apreciez faptul ca vrei sa inveti.

Link spre comentariu

Ampliful e cu TDA7293... şi are alimentare simplă??? Ceva documentaţie nu văd pe saitul ăla. Tensiunea de alimentare nu e în regulă la el. La vu-metru e clar că merge cu +12V, se poate stabiliza cu un 7812.

Link spre comentariu
Vizitator zmith

E alimentat cu o baterie de 9V, sau am vedenii??? :nas:

nu bateria de 9 v e pentru un cooler mic pus înauntru
Poți alimenta acel ventilator tot de la sursa cu care alimentezi VU-metrul și Amplificatorul, dacă funcționează la 12V (Volți).Ca sursă de alimentare ce ai folosit până la urmă? Cum stabilizezi tensiunea? Se aude brum (bârâit)?Offtopic: Ce naiba prețuri sunt alea? Sau este reclamă ascunsă? :da
Link spre comentariu
Vizitator zmith

am folosit un incarcator de la un laptoppreturile sunt mari ???

Ce scrie pe încărcător? (eventual fă o poză a etichetei cu speficațiile tehnice)Dacă nu debitează curent suficient, când folosești amplificatorul la volum maxim,se poate încinge sau arde. Pentru 12V poți la fel de bine să folosești o sursă ATX de calculator.Dacă nu știi cum se leagă, întreabă-ne și noi te vom ajuta. Ai grijă la curentul electric!Nu, prețurile sunt mici, și nu înțeleg cum se poate.
Link spre comentariu
Vizitator madalinu13

chiar am o sursa de calc dar cati amperi are o sursa?preturile sunt fara tva daca vreti maine o sa fac o poza la facturascrie ca se poate alimenta de la 12 la 18 v

post-65060-139829401464_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări