Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare doza ptr NAD 5120

Vizitator vlucian

Postări Recomandate

Vizitator vlucian

Am facut rost de un pickup nad 5120 cu doza tesla 2102 dar cu acul rupt. N-am gasit ac deocamdata asa ca am cumparat cam la viteza o doza monacor en24. Nu-i bai, abia invat cum sta treaba cu vinilurile, cum se regleaza scula etc. Pickupul e acela cu brat 'elastic' cu dynamic vibration absorber (am in recipient tot uleiul ala de peste ) are toate la locul lor si nu prea a fost folosit. Am incercat sa-l reglez asa cum scrie la manual si i-am dat o cheie. Imi place cum suna dar as vrea sa stiu daca are sens sa caut o doza mai acatari ca sa sporesc calitatea; citesc de ex despre AT-95E care e ieftina si f buna - desi nu prea e pe la noi pe nicaieri. Pickupul va fi folosit impreuna cu un preamp facut cu NE5532 urmat de un amp pe lampi - PP cu 6p3s (acum testez cu un marantz pm 62 care are preamp phono mm/mc incorporat) si boxe epos m12.2 Cum vedeti nu e nimic extraordinar nici ca bani binenteles nici ca pretentii asa ca sigur nu voi baga in doza sute de euro.Multumesc ptr orice sfat (legat de doza sau de orice altceva din jurul subiectului - de pilda legat de pickup in sine pe care unii il lauda altii il hulesc).Lucian

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• Purple

2

• atupi

1

Top autori în acest subiect

Poţi să foloseşti orice doză la care ai reglajele în acel tabel din prospect, ptr celelalte trebuie să le aproximezi. Principalul dezavantaj al pick-up-ului e antrenarea prin curea şi acel braţ făcut din cablaj şi vopsit, care nu ecranează semnalul dozei. Cei care-l laudă probabil sînt vrăjiţi de marca asta, care e supraevaluată, mai ales că nu fac nimic cu mînuţele lor, toate sculele sînt făcute de alte firme încă din anii 70. Aşa că calitatea e foarte diversă.

Link spre comentariu

Daca ne uitam pe caracteristicile de mai jos ale pick-up-ului, s-ar parea ca nu avem de-a face cu un shtift, desi e in categoria celor mai ieftine:

Description

If you wish to use more than one phono pickup cartridge in the NAD 5120 turntable, you can purchase extra plug-in tonearms.

On each arm you can set balance, VTF and DVA (dynamic vibration absorber) frequency and damping.

Then you may quickly swap cartridges by unplugging one arm and plugging in another, with no readjustment needed (except perhaps for anti-skating and cueing height).

On the 5120 the counterweight is not mounted rigidly to the tonearm but rather suspended on a spring, forming a compliant assembly that is free to vibrate.

When correctly tuned its vibration matches and cancels the fundamental arm/cartridge resonance.

Specifications

Drive system: precision neoprene belt drive

Motor: synchronous motor

Speeds: 33 and 45rpm

Speed accuracy: +-0.5%

Wow and flutter: 0.04% WRMS

Rumble: -70dB

Suspension system: sprung subchassis

Tonearm: flat or tubular static balance arm with dynamic vibration absorber

Effective length: 208mm

Effective mass: 6g

Overhang: 19.1mm

Offset angle: 26 degrees

Dynamic vibration absorber: spring suspended counterweight with viscous damping

Cartridge weight: 2 to 8g

Tracking force: 0 to 3g

Dimensions: 420 x 105 x 354mm

Weight: 5kg

Ei iti sugerez sa cumperi direct o doza de calitae, nu de alta, dar astfel vei avea auditii de calitate, vei avea o uzura mai mica a discurilor si o greutate mai mica pe ac, in cazul dozei de mai jos, Shure M97xE:

http://www.shure.com/idc/groups/tech_pu ... 7xe_ug.pdf

http://www.tnt-audio.com/sorgenti/shure_m97xe_e.html

http://e-audio.ro/shure-m97xe-capsula-f ... -5923.html

Link spre comentariu
Vizitator vlucian

Multumesc de raspunsuri

Poţi să foloseşti orice doză la care ai reglajele în acel tabel din prospect, ptr celelalte trebuie să le aproximezi. Principalul dezavantaj al pick-up-ului e antrenarea prin curea şi acel braţ făcut din cablaj şi vopsit, care nu ecranează semnalul dozei. Cei care-l laudă probabil sînt vrăjiţi de marca asta, care e supraevaluată, mai ales că nu fac nimic cu mînuţele lor, toate sculele sînt făcute de alte firme încă din anii 70. Aşa că calitatea e foarte diversă.

Deocamdata cureaua pare a fi in stare buna dar probabil ca voi avea o problema atunci cand se va uza. Referitor la ecranarea semnalului ma gandesc ca se poate evita prin inlocuirea solutiei lor cu un cablu de semnal, ecranat, cat mai usor.

Daca ne uitam pe caracteristicile de mai jos ale pick-up-ului, s-ar parea ca nu avem de-a face cu un shtift, desi e in categoria celor mai ieftine

Nu stiu daca jucaria asta e un shtift, dar eu sigur sunt megaincepator. Asa ca deocamdata nu vreau sa investesc foarte mult in treaba asta (numai cand ma uit si vad ca un vinil e mai scump ca un CD imi vine sa o cam las balta iar in plus a' naibii nici nu se pot pirata!). Nu am la cine sa ascult un lant audio performant (care sa contina pickup) asa ca incerc sa fac rost de cateva viniluri de calitate pentru a ghici mai mult care-i potentialul (binenteles luand in calcul limitele lantului meu audio). Pe de alta parte aveti dreptate: daca e sa ma 'arunc' in treaba asta poate e mai indicat sa o fac cumparand lucruri de calitate: doza (nu musai cea mai scumpa), viniluri ....Multumesc
Link spre comentariu

N-ar fi o problemă aşa de mare cureaua, e aceeaşi curea folosită şi de celelalte pick-up-uri Tesla, desigur că şi acelaşi motor, varianta pe 220Vca (există şi cel de 32Vca). Ca s-o păstrezi cît mai mult timp, în perioadele mai lungi de nefolosire, dă-o jos de pe axul motorului, va reveni la dimensiunile din fabricaţie. Eventual, o dată pe an dă-o cu pudră de talc.

Link spre comentariu

Deci, ca sa stie toti cei interesati, relativ la pretul discurilor de vinyl:

1. noi - 80-140 lei/buc. se gasesc si la noi...cautati firmele... Sunt destul de putine titluri, totusi...

2.s/h - 20-80 lei/buc. cumparate de pe net de la:

http://www.cdandlp.com/en/

http://www.musicstack.com/

http://www.gemm.com/

http://www.discogs.com/

...e-bay...

La cele s/h nu vei avea de obicei in realitate ratingul dat de vanzatori, dar daca selectezi vanzatorii functie de rating, poate faci o treaba buna. Daca ai pretentii mult prea mari de la disc -in sensul pacaielilor care se mai aud- mai bine te lasi de treaba. Totusi, repet, DOZA e capitala!

Mai e un munte de informatii si de timp pe care l-am cheltuit ca sa ajung sa-ti dau ce-i aici, aici ti-am dat doar"maduva"...

Am cumparat de pe net si stiu ce vorbesc... E frumos vinylul, pretentios si scump. dar zi-mi cate CD-uri originale iti iei din banii pe care ii poate castiga un om obisnuit? 1500 lei salar mediu...

Audiofilia e scumpa pe orice suport, cd sau lp. icon_jook

Link spre comentariu
Vizitator vlucian

Multumesc frumos de ponturi. Site-urile respective sunt aur curat. Bun si sfatul cu pudra de talc. Voi incerca sa-mi iau o doza cat mai buna ... ma gandesc la AT95E ca prea o lauda toti (si nici nu e f scumpa).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am fost eu in Valea Cascatilor de cateva ori de la inceputul anului (de cand s-a mai incalzit )si pot sa spun ca cele de pana la 10 ron sunt mizerii de discuri zgariate si care sunt catastrofale ptr doza. Este un singur nene care aduce discuri mai curatele dar de vreo 2-3 sapt incoace a ridicat preturile la discurile mai de doamne-ajuta fantastic. Ca idee cerea pe niste Tina Turner si Queen (de exemplu) 50-60 ron si nu erau niste discuri intr-o stare extraordinara.Nu mai spun ca imi doream un Queen si cand m-am uitat la el avea niste urme de laboante umane si cand ii zic lui nenea imi raspunde ca sunt urmele lui ca le-a ascultat el. Asadar s-a cam dus si cu Cascatii si valea lor.Eu mai cumpar noi sau SH-uri de pe okazii sau alte situri cand mai gasesc ceva la pret rezon.Intradevar este un hobby scump.Daca e cineva interesat folosesc un Rega RP-1 cu Nagaoka MP-110 (vechea doza Ortofon om5E e de vanzare) si un preamp DIY dupa o schema de Salas de pe DIY audio pe tranzistori jfet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări