tavy20 Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 salutare am si eu o mica problema cu un sistem sw 4000!intro seara am avut o fluctuatie de tensiune precizez ca era decshis si ascultam muzica cand dintro data sa oprit am dat sa il deschid si scoate un brum puternic in dif de bass!lam desfacut si am constat ca puntea se incalzeste fff tare si ca erau toate diodele strapunse!leam schimbat si iara sau ars!imi poate spune cineva va rog ce si unde sa masor nu de alta dar mia mancat ficatii!precizez sunt nou pa acest site si in aceasta meserie!astept raspunsurile voastre Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Masoara tensiunile pe condensatorii de filtraj,dupa ce ai intrerupt alimentarea etajului final.Daca nu stii care is aia te sfatuiesc sa mergi la un depanator. Sau macar fa niste poze clare. Link spre comentariu
tavy20 Postat Martie 8, 2012 Autor Partajează Postat Martie 8, 2012 condensatori de filtraj sunt ce 2 mari imediat dupa puntea de diode cei de 25v la 6800uf condensatori iam verificat sunt in perfecta stare! am constatat ca defapt am scos un codensator si am vazut ca am continuitate intre pini!adica cv in scurt!dar vad ca acel circui nu ajunge pa alimentarea integratelor pa acel circuit se afla cateva rezistente omice si strapuri ccare duc catre finali audio!finali audio in prima faza par ok din punct de vedere optyc si fizik!problema este ca atunci cand il alimentez pe langa ca imi arde puntea! nu imi da nici voie sa il scot din stand-by sau sai dau alte comenzi si lumina pa afisaj este fff slaba si palpaie!cum dezalimentez modulul cu finali funcyuoneaza perfect panoul!intrebare mea este din ce cauza imi poate arde in continu puntea?se poate sa fie vrun integrat strapus si din acesta cauza sa imi arda punte?ast rasp stima!!!atasesz si manualu tehnic al sistemului pt ca sa puteti intelege mai bn cea ce spun Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Deci dacă întrerupi modulul cu finali totul funcţionează normal înafară de sonor? Între pinii condensatorilor ai continuitate? Eu cam asta am înţeles. Link spre comentariu
tavy20 Postat Martie 8, 2012 Autor Partajează Postat Martie 8, 2012 da deci daca intrerup alimenatare moduluii cu finali totul lucreaza perfect!alimentez modulul cu finali incepe si baraie puternic difuzorul de bass,se incalzesc ff tare diodele din punte si incep sa miroasa,si afisazu o ia razna scade lumina dupa el,ii dau comanda sa se inchida nu se mai inchide!intra ceva in scurt dar nu styu ce!!!am scos conzi de filtraj dupa punte si am vazut ca pe cablaj in locul unde intra el am continuitate intre pinii!!mam uitat pa traseul care imi da continuitate in locasul acelui condensatori si pe acel traseu duce catre etaju final unde pe acel traseu sunt cateva rezistente ohmice care sunt bune si cateva strapuri care duca catre fiecare integrat in parte!precizez ca foloseste finali audio tda 2030a si pe partea de sub si pe partea de sateliti!sunt la gramada toti nu este modulat!!! Link spre comentariu
tavy20 Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 deci chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat :cry: :cry: :cry: Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Ai câţiva finali străpunşi. Desfă-i pe toţi de pe placa si măsoară dacă nu sunt in scurt. Link spre comentariu
tavy20 Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 finalii fizic vad ca arata desut de bn nu sunt crapati sau sparti!daca nu te superi imi poti spune si cum sai masor? Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Finalii îi desfaci de pe placa si cu un aparat de măsura pus pe diode sau buzer verifici sa nu fie scurt între pini(cu măsurătoarea asta nu poţi 100% sa afli dacă is buni) si apoi îi conectezi pe rând,după fiecare final montat faci probă. Sau cumpăra un final nou si montează-l pe alb primul si ar trebui sa cânte un canal. Link spre comentariu
tavy20 Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 PROBLEMA MARE ESTE CA ATUNCI CAND ALIMENTEZ PLACA CU FIANLI NU MAI AM COMANDA NICI PE PANOU!!!! NU POT SA II DAU DRUMU SAU CHESTY DE ACEST GEN!ACESTA BARAIALA MIO DA NUMAI IN DIF DE BASS!IN CELEALTE CANALE NU! Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Ai un scurt pe placa cu finalii. De aceea in momentul in care o conectezi se încălzesc diodele si moare tot. Logic,nu? Finalul sau finalii pt difuzorul de bas sunt distruşi. Link spre comentariu
tavy20 Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 AM VERIFIACT INTEGRATELE SI AM GASIT CELE 2INTEGRATE TDA 2030A DUPA BASS ERAU PLESNITE CUM LEAM SCOS AFARA NU A MAI FACUT ZGOMOTE SI ALTE PROBLEME!IN AFRA DE CELE2 INTEGRATE DUPA SUB AM MAI GASIT UNU DUPA SPATE STANGA CARE FUNCTIONA DAR SE AUZEA FF INCET LAM VERIFICAT DIRECT DUPA PICIORUSU DE IESIRE AL INTEGRATULUI!DECI MAI PA SCURT DEFECTU SA REZOLVAT TREBUIESC SA SCHIMB 3 INTEGRATE SI TOTU VA FI NORMAL DE FUNCTIONARE!!!MULTUMESC FF MULT PENTRU AJUTOR Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Greu m-ai ascultat.Finali poti pune tda20030,tda2040,tda2050sau tda2052 care nu prea se merita.Orice finali pui vei avea aceasi putere. Link spre comentariu
tavy20 Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 AM SCHIMBAT INTEGRATELE VECHI CU ALTELE NOI SI CAND LAM ALIMENTAT SE AUDE UN PULS PUTERNIC IN DIFUZORU DE BASS CARE ACOPERA MUZICA!AM VERIFICAT SI SCHIMBAT CONDENSTAORI DUPA DIF INTEGRATE SI TOT AS AFACE!!!MA DISPERTA NUSTIU CE SAI MAI FAC!!!CE AR MAI PUTEA SA FIE?DIN CE CAZUA IMI SCOATE BATAIA ASTA GEN PULS Link spre comentariu
tavy20 Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 chair nu ma poate ajuta nimeni cu aceasta noua problema!!!!?am verificat tot ce insemana condenastorii si rezistente omice si diode tenar!!!totl este in perfecta stare mai puti nu am aputut verifica acele utc 4558!ma gandeam sa nu fi asta problema dar inainte sa am apuc sa scot si sa dezlipesc as dori o pare!mentionez ca pulusl ca de o bataie a inimi se aude numai in sub si in stand-by si cand este afla in oprit din telecomanda adik can se alfa in asteptare decat alimentat din butonul din spate on/off!!!care ar putea s afie defectu!?pot fi si utc devina?sau din ce anume!astept cateva idei :cry: :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum