Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

surse in comutatie

Vizitator vvlladdd

Postări Recomandate

Vizitator vvlladdd

salut, lucrez la o documentatie pentru licenta ce are casubiect sursele in comutatie in special defectele lor cauzate de fluctuatii ale tensiunii de la retea. De exemplu: "am o sursa in comutatie gen cum este folosita la rooterele tp-link care bineinteles este conectata la reteaua de distrubutie, deci merge, daca in secunda urmatoare tensiunea de la retea pica pentru timpi de mili sau micro secunde si revine instant inapoi exista sanse de peste 60% ca sursa sa se defecteze, daca pica si revine dupa un timp de 1 minut, aceasta nu se mai defecteaza,in mare parte". Acest defect se intalneste in majoritatea surselor in comutatie si inca nu s-a rezolvat problema cel putin in Romania. Vreau sa propun o discutie despre protectia la astfel de probleme pentru surse. M-am gandit la folosirea unui transformator cu raportul de 1:1, este bine? astept idei, multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator vvlladdd

se pare ca nu sunt inteles, dar nu e problema, nu e vorba de scos si pus in priza este vorba de o variatie brusca a tensiunii, pica si revine imediat si multe surse de la tp-link in special se defecteaza. s-ar putea sa ma exprim eu gresit, va rog sa ma corectati.

Link spre comentariu

Rezolvare: mărirea timpului de răspuns al sursei, micşorarea conzilor de filtraj de la intrare, intercalarea unui etaj temporizator la recuplare (să nu cupleze ca proasta de zece ori pe minut dacă tensiunea bâţâie mult).Adică cam ceea ce oferă un UPS de calitate.

Link spre comentariu

Ai spus asa:m-am gandit la folosirea unui traf cu raportul 1:1Deci tu te-ai gandit,nu ti-a propus cinevaSi eu am intrebat:ce ar face acel traf?nu mai transmite in secundar o intrerupere?Si cred ca te referi la un traf de 50hz,pe fe-siSursele in comutatie tocmai pt aceasta s-au impus:pret mai mare dar volum micDaca pun un traf 1:1 el este voluminos si elimina exact avantajul sursei in comutatieDaca pui intrebari si te astepti la niste raspunsuri atunci ia-le in seama si intra in dialog

Link spre comentariu

vvlladdd, atunci când bagi ceva în priză, înainte de a se realiza contactul ferm între ştecher şi priză, apar foarte multe întreruperi (variaţii) scurte ale alimentării, exact ca cele despre care vorbeşti. Aceste întreruperi se datorează vibraţiilor mecanice şi scânteilor electrice din zona de contact. Similar se întâmplă şi la scoaterea din priză.

Nu ai răspuns la întrebare, de unde ai cifra de 60%?

Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd

Imi cer scuze, cifra de 60% era doar o mica prespunere pentru ca ma invart intr-un cerc de prieteni care toti au probleme de genul asta cu unele surse in comutatie. In legatura cu transformatorul ma gandeam ca poate este o solutie buna de protectie dar se pare ca nu am luat in calcul gabaritul acestuia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări