Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

interventie posibil gresita asupra blocului optic de cd

Vizitator bogu30

Postări Recomandate

Vizitator bogu30

salut.am un cd-player technics sl-ps670A. a fost cumparat second hand, e intr-o stare foarte buna dar am observat urmatorul lucru : anumite cd-uri "patineaza" in momentul inchiderii sertarului, patinarea are loc in momentul in care cd-ul se invarte pentru a fi citit ( 2 sau 3 secunde), dupa care, roata ce invarte cd-ul, stabileste aderenta la cd si totul functioneaza normal.nu exista probleme la citire, citeste chiar si cd-uri scrise la viteze foarte mari, zgariate, foarte zgariate, si asa mai departe.aceasta problema apare doar in momentul cand este introdus cd-ul in cd-player, doar cand il invarte sa-l citeasca, dupa care totul se desfasoara perfect.eu am facut urmatorul lucru, am demontat aparatul, si am vazut ca roata motoare (altfel nu stiu cum sa-i spun) cea care invarte cd-ul, nu are nici un fel de material aderent lipit pe ea, e doar plasticul brut, care in mod logic, chiar patineaza usor pe un cd.am decupat un minuscul disc dintr-un fel de pasla, luata din alt alt aparat, autoadeziva ( un soi de prenandez foarte lipicios) si am aplicat-o pe rotita respectiva din cd-player.aceasta pasla nu se scamoseaza si are o aderenta indeajuns de mare, si nici nu lasa reziduri.dupa instalare, cd-playerul se comporta perfect, citeste imediat, nu exista nici un fel de probleme, deci a disparut acel harait prezent dupa ce sertarul se inchidea si cd-ul incepea sa se invarta.acum am ajuns si la intrebarea propriuzisa: grosimea materialului aderent instalat de mine e de 0.1 sau 0.2 milimetri, oricum e foarte subtire.poate nici nu am apreciat bine, posibil sa aibe si 0.3 milimetri.acest adaos de grosime practic inalta cd-ul cu valoarea aceasta.exista vreo repercursiune pentru citire dat fiind faptul ca cd-ul e mai departat de lentila cu aceasta valoare de 0,1-0,3 milimetri? stiu ca lentila are si o miscare focala (asa cred ca se numeste) descrisa de culisarea lentilei pe verticala, deci din ce stiu eu lentila nu e fixa, ea focalizeaza in functie de tipul de cd introdus.deci...pot exista probleme pe viitor pentru ceea ce am facut?eu sunt tentat sa spun ca nu, deoarece materialul acela e foarte subtire, iar diferente in functionare nu am observat deloc.dar as dori sa fiu sigur, daca va obosi lentila, daca va afecta sunetul cumva, sau pur si simplu imi fac probleme degeaba pentru ca lentila focalizeaza oricum pe cd chiar daca e cu o zecime de milimetru mai sus.multumesc anticipat pentru raspuns

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poate avea repercursiuni in timp marirea distantei dintre laser si disc.Cum e facuta prinderea intra partea de sus si fulia de pe motor.In general este magnetica.La unele aparate este cu arc si acesta trebuie intins un pic.Eu material ,,antiderapant,, nu tin minte sa fi vazut inca pe nici o fulie de motor care invarte discul desi multe aparate am desfacut .

Link spre comentariu
Vizitator bogu30

salut.este magnetica, iar eu am vazut la multe aparate un material aderent, ingust, dispus concentric pe fulie.voi mai inspecta si cat de precis se inchide sertarul si revin cu detalii.multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări