Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

releu

Vizitator Johanel

Postări Recomandate

Vizitator Johanel

Buna

Incerc sa confectionez un sistem de sonerie care e declansat de intreruperea unei raze cu infrarosu.

Am luat acest emitator si receptor si o sonerie obisnuita.

Emitatorul si receptorul fiind alimentate la 12V am luat o sonerie de 12V, dar, din pacate, iesirea nu este de 12V ... Am conectat soneria la contactele TP1 si TP2. Multimetrul meu a luat-o razna asa ca nu stiu exact ce voltaj am la iesirea de alarma de la emitator.

Intrebarea mea este daca din fisa tehnica imi poate spune cineva ce voltaj e pe iesire si ce releu imi trebuie ca sa pot adauga o sonerie standard de 220V.

Pana la urma imi voi lua alt multimetru dar as amana pe cat posibil ...

Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

2

• yo7lhe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Bariera IR pe care ai cumparat-o e destinata sistemelor de securitate si are iesirea pe un releu-cam anemic.Ai 3 borne la iesire : Comun, Normal Closed si Normal Open. Acestea nu sunt alimentate de la tensiunea de 12V ci sunt pur si simplu niste contacte! Cu aparatul de masura pe pozitia de masurat rezistente intre C si NC, cu senzorul nealimentat trebuie sa ai continuitate. Poti lega soneria direct inseriind pe firul de alimentare al ei contactul NO-legi intre C si NO. Sper ca soneria e cu consum mic. Totusi ti-as recomanda sa folosesti un releu intermediar mai robust cu bobina la 12Vcc si dioda antiparalel. Vezi ca unii senzori au inseriata cu contactele o rezistenta de circa 10ohmi, pentru protectie. Daca folosesti o sonerie cu consum foarte mic nu conteaza, altfel releul intemediar e obligatoriu.

Link spre comentariu

dai degeaba banii pe un multimetru pentru ca la iesirea de alarma nu ai nici o tensiune. ai numai contact normal deschis sau normal inchis (sau amandoua). asa ca ala pe care il ai deja e bun.soneria nu stiu cum e, ca nu zice mare lucru sonerie de 12V. pune-i alimentare (12V) acolo unde prevede si vezi daca suna. s-ar putea sa-ti trebuiasca 12V alternativ. unul din firele cu care ai alimentat il tai de la jumate si cele doua capete le dezizolezi si le legi la iesirea de alarma a receptorului tau pe contactele normal deschise. nu te atingi de alimentarea soneriei .intrerupi bariera si soneria ar trebui sa sune.contactele tin 1A, cei 12V pe care ii vezi acolo tin de izolatie. asa ca la intrebarea ce releu ti-ar trebui e bun orice releu cu bobina de 12V sau mai putin si care sa aiba contacte corespunzatoare pentru 250V.daca ai o sursa de 12V, iei un releu tot de 12V si bobina o inseriezi cu contactul de alarma de la receptorul tau.

Link spre comentariu
Vizitator Johanel

Multumesc pentru raspunsuri.

Aceasta e soneria pe care o am dar nu reusesc sa scot nimic din ea oricum as conecta-o. Multimetrul meu e terminat, nici continuitatea nu pot sa scot din el. Am sa trec la varianta cu releul si cu o sonerie normala de 220V. As dori sa stiu daca acest releu e bun pentru ce am nevoie.

Multumesc anticipat

Link spre comentariu

soneria buzzer se conecteaza doar intr-un fel . firul rosu la plus si firul negru la minus. la sursa de 12V pe care o ai deja. in momentul ala trebuie sa sune pe 2,8kHz, pulsatoriu la 1,5Hz. daca nu suna alimentata direct inseamna ca e defecta.releul e bun, numai sa-l legi corect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări