Florin berdila Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Domnilor colegi o părere mi-ar fi de ajutor,am luat un boiler electric Bosch de 50 l puterea de 1500w ,intrebarea este cum ar trebuo sai setez termostatu ? Sa incalzeasca apa la 80 90grade sau 40 grade cum ar aconsuma energie mai putina? Uni spun ca ar trebui fierbinte ca apoi so combin cu rece ,iar uni spun ca ar trebui incalzita la cat o folosesti pentru dus ,eu va intreb cum ar consuma energie mai putina cu tetmostatu setat pe apa fierbinte sau pe apa care o folosesc direct la dus? Astept un raspuns va rog Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Oamenii de stiinta au calculat ca cea mai buna /economica temperatura pt apa care circula in calorifere este de 67 grade Celsius. Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Păi depinde de câtă apă vrei să folosești odată...adică, dacă folosești apă puțină nu e nevoie de o încălzire prea mare ....pentru că-ți ajunge cei 50 de litri pe care îi are boilerul! Dar dacă îți trebuie mai multă apă...încălzind-o mai mult (80*C) vei putea s-o ”îndoiești-întreiești” cu apa rece și așa o să ai mai multă apă caldă disponibilă la duș! Dacă îți ajunge de regulă 60-70 de litri de apă caldă ...e suficient să-l setezi la 60*C! Consumul fiind unul moderat și așa, nu forțezi rezistența de încălzire (cum ar fi, în cazul în care l-ai seta la temperatura maximă) Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Domnule Elmar deocamdată il folosesc singur pentru a face dus sunt undeva la munk ,deci pentru una persoana pentru a face dus trebuie setat pe la 40 grade ,deci daca nu ai nevoie de apa multa ni trebuie setat pentru o temperatura ridicata eu asta inteleg de la domnia dumneavoastră Link spre comentariu
valivoi Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Daca aveti un program fix, sau este nevoie de apa doar in un interval orar este indicata folosirea unei prize programabile pentru a nu consuma energie electrica toata ziua,la boilerul Ariston 80l cu rezistenta de 1.5kw creste temperatura apei cu 45 grC in cam 100 minute.Dupa ce ajunge la temperatura de cam 60 grC functioneaza rezistenta cam o treime din timp daca nu se consuma apa calda. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Am setat boileru la 45grade a cuplat ieri seara a incalzit dar in seara asta apa avea vreo 20 24 grade nu a mai cuplat sa o mentina la 45 am dat drumu dusului sa cuplat imediat rezistenta dar trebuia sa astept ,boileru este un Bosch 1000tronic de 50 litri ,deci este boileru nou are o luna ,asa este modelu asta ,asa mare are plaja de cuplare de 20 de grade pana cupleaza ? Ce ma sfatuiti Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 (editat) Setează-l la 60...și n-o să mai ai astfel de probleme...oricum economia de curent între cele două temperaturi (45-60) e destul de mică! Dacă totuși ...sunt probleme...atunci cred că termostatul(respectiv, boilerul) e unul de calitate proastă... Editat Octombrie 15, 2019 de elmar Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Este indicat să fie setat la minim 60 grade fiindcă altfel există şi posibilitatea de a dezvolta pe instalaţie bacterii care rezistă la temperaturi mai joase.Nici să fiarbă apa în el nu e bine, dar nici călâie nu e..... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Am să încerc și indrumările dumneavoastră Am să încerc și indrumările dumneavoastră Am să fac ce spuneți dumneavoastră domnilor colegi Link spre comentariu
valivoi Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Nu cumva e un model din gama bosch cu reglare inteligenta? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Cum domnule Valivoi cu reglare inteligentă? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum