Vizitator razvanemil Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Nu m-am apucat inca de el.....am fost cu sarbatorile. Oricum si cu 723 scos din soclu era dioda de 33v care se incingea. Va tin la current. Poate reusesc in seara asta sa schimb ceva la el. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 OK. In seara aceasta am reusit sa gauresc cablajul. Poate am timp sa lipesc si piesele, dar maine... Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Dupa ca am dat prima data drumul la alimentare nu am verificat decat tensiunea pe traf (30,2 v) nu am mai apucat sa verific si tensiunea dupa redresare ca incepuse sa iasa fun dintr-un rezistor. Aseara dupa ce am schimbat componentele pe care mi le-a recomanda briobit a alimentat cu mai putini volti montajul, dar inainte de toate am verificat si tensiunea dupa redresare fara sa fie conectat si restul montajului. Si surpriza....inainte de punte aveam 27,6 v alternativ dupa redresare fara condensatorii electroliciti aveam 56V si cu condensatorii sarea in 64v......e prima data cad vad asa ceva....diseara schimb puntea. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Am reusit si eu sa adun majoritatea pieselor, dar fiind sarbatoare azi, cred ca mai aman putin, desi sunt tare nerabdator sa-l finalizez. Apropo, ce tiristori a-ti folosit voi ? Eu am unul "comunist", T1N4. Ca si integrat, am cumparat inca unul: UA 723 CN, care din foaia de catalog am vazut ca merge pana la 40 v. Link spre comentariu
briobit Postat Mai 10, 2013 Autor Partajează Postat Mai 10, 2013 atentie la polaritatea diodei zener si la tiristor, si eventual la integrat in soclu sa nu fie invers Link spre comentariu
daniel_ac Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Salut tuturor, Urmaresc si am citit cu atentie acest post si nu ma dumiresc cu un aspect. Pe vremea cand am folosit acest CI(cu multi ani in urma) stiam ca exista diferente in ceea ce priveste ten. max. de alimentare(nu bag mana in foc, nu mai retin minte daca da sau nu). Cautand datasheetul lui pe net si sunt o "gramada" singura diferenta specificata este doar la domeniul temperaturilor la care lucreaza dar in nici un pdf. nu am gasit specificatii in legatura cu tensiunea de alimentare: "The LM723C is identical to the LM723 except that the LM723C has its performance guaranteed over a 0°C to +70°C temperature range, instead of −55°C to +125°C." "Input voltage 40V max Output voltage adjustable from 2V to 37V" http://www.jaycar.com.au/images_uploaded/LM723.PDF http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm723.pdf http://www.st.com/web/en/resource/techn ... 001008.pdf Nu de alta doresc sa construiesc aceasta sursa(pentru un elev) si nu doresc surprize, nu ca ar fi o pierdere prea mare, dar pacat de timpul pierdut. Detin 2 modele din era IPRS-ului 723C si 723CN4 si nu cunosc daca acestea se supuneau acelorasi reguli de fabricare ca si la firmele "de afara" pe atunci.Din pacate nu mai detin vestitele cataloage decand cu aparaitia netului mai greu sa rasfoiesti/gasesti un catalog In acest articol (pag224)se evidentiaza acea diferenta de sufix, posibil sa se aplice modelelor de la IPRS. Nu mai inteleg http://vega.unitbv.ro/~pana/cia.c/Capitolul%208.pdf Multumesc pentru lamuriri Link spre comentariu
briobit Postat Mai 12, 2013 Autor Partajează Postat Mai 12, 2013 tot ce am gasit eu la o prima cautare AICI mai exat pagina de mai jos e acelasi lucru si anume varianta cu C duce pana la 40 volti Link spre comentariu
daniel_ac Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Doua articole pe aceeasi tema, informatii diferite. Incerc sa fac rost de un catalog vechi sa pot sa ma luminez. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Salut. De acord cu voi, dar in schema prezentata si realizata de Briobit, la inceputul articolului autorul mentioneaza ca nu este indicata utilizarea integratului BA 723 C. Din aduceri aminte stiam ca varianta 723 C lucreaza pana la max. 30 V si 723 pana la 40 V (nu am reusit sa caut in colectia Almanah Tehnium unde se specifica acest lucru si nici Agenda Electronistului). Am si eu 2 bucati BA 723 C de la IPRS si recent am cumparat altul (nu am retinut fabricantul) care are terminatia CN. Pentru siguranta integratului am folosit o dioda Zenner de 30 volti in loc de 33 V cum este indicat in schema. Deja am realizat partea de protectie/reglaj urmand ca zilele acestea sa finalizez montajul (redresare/filtrare si tranzistorii de putere.) Sper sa functioneze din "prima". Link spre comentariu
daniel_ac Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 In sfarsit am gasit si m-am luminat.Intradevar asa stiam si eu dar informatiile gasite pe net m-au bagat in ceata. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Inseamna ca am retinut corect. Prezentarea facuta de Daniel este din Agenda Electronistului. Din cate am inteles, integratele - si nu numai - care au terminatia CN sunt "China", neavand nicio legatura cu parametrii reali ai componentei respective. Link spre comentariu
daniel_ac Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Detin varianta de la IPRS "ßA723 C" si "ßA723 CN4" si nu cred ca acesta din urma a fost facut in china.Regula cu tensiunea de alimentare, mai mult ca sigur se aplica acelor CI produe de IPRS. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Exact. Se aplica numai integratelor produse de IPRS. Referitor la terminatia CN este valabila la integratele produse dupa desfiintarea IPRS. Oricum, la prima testare voi folosi un 723 C romanesc, nu are de ce sa se distruga atata timp cat tensiunea este 30 Vcc. Link spre comentariu
daniel_ac Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Cu siguranta nu se va intampla nimic rau, atat timp cat se va respecta datele de catalog. Link spre comentariu
fratello Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Numai IPRS a produs componente cu prefixul ß (beta) ; deci diferentele vis-a-vis de tensiunea maxima se aplica numai variantelor româneşti ale "originalului" uA723 (micro). Ce exista astazi pe "piata" merge pana la tensiunea de 40 volti (teroretic !). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum